Connect with us

Atletisme

Ulisses Fest 22: projecció del patrimoni, l’esport i la vida saludable

Prop de 5.000 persones entre veïns i veïnes de Premià de Dalt i visitants d’arreu han passat per la 6a edició del festival de referència del Baix Maresme, PREMIÀ DE DALT – ULISSES FEST.

L’acceptació de la proposta d’enguany del festival, ja consolidat com una de les propostes de més qualitat dins del circuit d’esdeveniments catalans, ha estat altíssima. El festival que reivindica la cultura i el patrimoni de la vila, la restauració i el comerç km 0, l’esport i la vida saludable com a estil de vida en un entorn privilegiat, sostenible i segur, ha estat un aparador perfecte que ha posat a Premià de Dalt en el mapa com a destí per viure, emprendre, visitar, tastar i gaudir.

En les sessions de la tarda i la nit de divendres i dissabte, l’Ulisses Fest 22 ens ha portat actuacions de músics catalans de primer nivell com Sopa de Cabra, Doctor Prats, Ginestà, Lal’ba, DJ Amable i Miqui Puig DJ i ha donat l’oportunitat a l’artista local Núria Cortacans, iniciant un espai per la projecció dels artistes i el talent musical de Premià de Dalt, que en tenen molt. En la sessió de dissabte al matí, el grup Xiula ha fet les delícies dels infants i les famílies, tot acompanyat de jocs i activitats sostenibles.

Una aposta consolidada per la música catalana, la cultura, la restauració, el comerç km 0, l’esport i la vida saludable com a motor de benestar

La proposta ha vingut acompanyada de restauració de proximitat amb 10 propostes diferenciades de molta qualitat, un Ulisses Market liderat per l’Associació “El nostre Comerç” i de les proves esportives de diumenge, l’Ulisses Atack (dues curses en una, una exigent cronoescalada i un descens vertiginós) i de l’Ulisses Kids (curses per als més petits, de sis a dotze anys i on guanyen tots).

Enguany el festival Ulisses Fest 22 es consolida a Can Verboom com l’esdeveniment únic al parc i ha treballat amb els valors de la sostenibilitat, la seguretat, la inclusió i la llibertat. Amb preus populars, el festival s’ha repartit en diferents ambients, terrasses i dues zones de restauració que embolcallaven els concerts i on tothom ha pogut gaudir d’una experiència única.

Una de les dues zones de restauració que envoltaven els concerts i on tothom ha pogut gaudir d’una experiència única

Un passadís de veles, recordant els vaixells tornant de Troia i que reivindicaven el patrimoni local, et donaven la benvinguda com si fossis l’heroi Ulisses que dona el nom al festival i està tan vinculat a Premià de Dalt, ja que la vila compta amb una joia arqueològica única al món “El Plat d’Ulisses”, un plat de ceràmica sigil·lada, trobat precisament a Can Verboom, que data d’entre la 2a meitat del s. IV i la 1a del s. V dC, i presenta una singular decoració amb escenes de l’Odissea d’Homer. Concretament, Ulisses en el Palau de Circe i el Vaixell d’Ulisses atacat per la serp Escil·la i temptat per les sirenes.

La marcada pluja de divendres va obligar a ajornar l’inici del festival fins a les 21.00 h, i com diu el regidor de Promoció de la Vila, Carles A. Medina, els astres i la Mare de Déu de la Cisa, patrona de Premià de Dalt, es van alinear i el festival el vàrem poder iniciar escurçant els espais entre concerts i la implicació dels diferents artistes, per exemple, Doctor Prats va obrir el concert amb unes mínimes proves de so. La frase del festival, com no podia ser d’una altra forma, la va dir dissabte en Gerard Quintana, quan va sonar el “Bona nit malparits” tothom va saltar d’alegria i emoció i el festival va entrar en el seu punt més àlgid.

L’alcalde Josep Triadó i els regidors entregant els diplomes de l’Ulisses Kids

L’alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó, en el seu parlament, va destacar la importància de la celebració del festival per la projecció local que aporta (cultura, comerç, restauració, esport…) i més ara, després dels estralls de la pandèmia, la guerra d’Ucraïna i la crisi sobrevinguda.

Els germans Sara Laia i Uri Galvany coronats com a guanyadors del premi especial

Ulisses Atack

L’Ulisses Atack és una prova en forma de cronoescalada i descens, una lluita contrarellotge que premia els valors de l’esforç i la superació personal. Una cronoescalada amb 3,4 km i + 400 m de desnivell i un descens amb 4,3 km i 400 m de desnivell. La suma dels millors temps de les dues curses, compten amb el Premi Especial Ulisses, que corona amb branques d’olivera, com feien a l’antiga Grècia amb els seus atletes, a les guanyadores i als guanyadors.

El pòdium d’enguany ha estat, Premi especial Ulisses femení: Sara Laia Galvany. Premi especial Ulisses masculí: Uri Galvany. Cronoescalada femenina general: 1a Sara Laia Galvany (28 min 04), 2a Carolina Debat (29 min 03) i 3a Cristina Alvarez (29 min 26). 1a Sub. 23: Desert i 1a Veterana: Cristina Alvarez (29 min 26). Cronoescalada masculina general: 1r Uri Galvany (21 min 06), 2n Oriol Forns (21 min 35) i 3r Albert López (21 min 06). 1r Sub. 23: Josep Martínez (24 min 28) i 1r Veterà: Albert López (21 min 06). Descens femení general: 1a Sara Laia Galvany (17 min 49), 2a Mireia Serra (18 min 57) i 3a Cris Sansalvador (19 min 14). 1a Sub. 23: Desert i 1a veterana: Cristina Alvarez (19 min 19). Descens Masculí general: 1r Sergio Cantón (13 min 17), 2n Tomás Domínguez (13 min 35), 3r Uri Galvany (13 min 50). 1r Sub. 23 Josep Martínez (14 min) i 1r Veterà: Eduard Adsuard (14 min 23).

Ulisses Kids

La cursa Ulisses Kids, on tots els infants guanyen i tenen samarreta, diploma i bossa de corredor, va fer saltar el somriure de familiars i amics i alguna llàgrima d’emoció, al veure a les nenes i nens participants com superaven el recorregut de les diferents curses per edats.

A Premià de Dalt continuen superant-se any rere any i posant el llistó molt alt de nou amb un dels millors festivals de Catalunya i amb la seva ferma aposta per la cultura, el patrimoni, l’esport, la vida saludable i la sostenibilitat, ens espera un Ulisses Fest 23, en la seva setena edició, segur que formidable!

Una de les sortides de les curses d’iniciació per a infants Ulisses Kids

More in Atletisme