Connect with us

Ajuntaments

Vilassar de Mar millora les seves instal·lacions esportives

El Municipal Xevi Ramon ha renovat la gespa artificial del camp de futbol, el pavelló Paco Martin té una nova coberta i Can Jorba un paviment nou

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha fet aquest últim estiu una forta aposta per actualitzar i millorar algunes de les seves instal·lacions esportives més emblemàtiques com ara el camp de futbol i el pavelló Paco Martin. Inversions econòmiques destinades a posar al dia uns equipaments que tenen moltes hores d’ús i per donar un servei de qualitat als centenars d’esportistes que els utilitzen cada setmana.

El Municipal Xevi Ramon, per exemple, ja llueix nova gespa artificial renovat juntament amb el sistema de reg del camp. L’antic verd del camp ja havia esgotat la seva vida útil després de 12 anys d’ús des de la seva última renovació. Les obres de substitució de la gespa artificial van començar el 13 juny i van concloure abans de l’inici de la nova temporada.

Pavelló Paco Martin

El contracte d’obres, adjudicat per un import de 218.590,62 euros (sense IVA), inclou també el manteniment preventiu i correctiu de la gespa durant quatre anys, així com el manteniment de la gespa del camp annex per un termini de tres anys. La nova gespa artificial incorpora els darrers avenços per permetre gaudir d’un paviment esportiu amb nous criteris d’eficiència en la seva funcionalitat, millor durabilitat, millores d’economia de manteniment, de sostenibilitat i d’eficiència energètica.

D’altra banda, també es van dur a terme les obres de substitució de la coberta de la pista principal del pavelló d’esports municipal Paco Martin. L’obra, iniciada el 30 de maig, va finalitzar el 21 de setembre, data en la qual les entitats esportives van poder retornar a la normalitat en la seva activitat. En les setmanes posteriors, es van detectar defectes de finalització en l’obra que l’empresa encarregada de les obres està subsanant per acabar amb el problema històric de les filtracions d’aigua i humitats.

Amb l’actuació resolta, es garantirà una major i millor salubritat, estanqueïtat i eficiència energètica de l’equipament esportiu municipal. S’han eliminat els materials de fibrociment que tenia la coberta, la qual cosa suposa un impacte positiu en el medi ambient i en la salut de les persones. Alhora, s’han instal·lat materials molt més duradors i sostenibles, fàcilment reciclables i reutilitzables, que milloren les condicions d’eficiència energètica de l’equipament, també en aïllament tèrmic.

Pista poliesportiva Can Jorba

Aquestes millores ha tingut un cost de 733.993 euros (IVA inclòs), una inversió que el govern municipal va decidir incloure en el Pla de concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023 de la Diputació de Barcelona. Seguint amb les millores, l’Ajuntament ja ha contractat les obres de renovació de tota la instal·lació de la sala de calderes. La tercera actuació de l’Ajuntament es va fer a la pista poliesportiva de Can Jorba, que llueix un nou paviment des del passat 1 d’agost.

La nova superfície està feta amb un material esportiu modern i més segur, que s’adequa millor a la pràctica esportiva exterior. És de color blau, compleix la normativa de seguretat vigent i està feta amb un material àrid i de resines que proporciona l’adherència i la continuïtat necessàries per a la pràctica de l’esport. El cost de la substitució va ser de 21.659 euros (IVA inclòs).

More in Ajuntaments