Connect with us

Calella

La Volta a Catalunya torna a posar Calella a l’aparador internacional

Fotos: J.M.Arenaza

El secretari general General d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, i la diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, van donar el tret a la sortida de la Volta, guanyada finalment, i per tercera vegada, pel corredor murcià Alejandro Valverde

Els alumnes de Calella i del seu club de bàsquet van tenir protagonisme

El passat 19 de març, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el director de la Volta, Ruben Peris, el secretari general d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, i la diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, van tallar la cinta inaugural de la 98a Volta ciclista a Catalunya, amb sortida, pas i arribada de la primera etapa a Calella i amb la participació dels millors ciclistes del món. 

En total, 25 equips de ciclistes i 175 corredors van participar en aquesta 98a edició de la Volta que per setè any consecutiu va tenir l’etapa inaugural a Calella, de 175,8 quilòmetres. El ciclista colombià Alvaro Hodeg (Quick-Step) va arribar a la meta instal·lada a la carretera N-II, davant la plaça de les Roses, després d’un emocionant esprint massiu.

Calella va sortir al carrer per animar els corredors

La Volta és un esdeveniment esportiu de primer nivell que representa un gran impacte mediàtic. Eurosport, Sky Sports, ràdios estatals i nacionals, i TV3 i Catalunya Ràdio van ser alguns dels mitjans que vàren informar de l’inici de la Volta Ciclista a Catalunya, que suposa un gran impacte econòmic i mediàtic per a la, ja que les imatges de la sortida d’aquesta prova des de Calella es calcula que van arribar a 540 milions de llars de tot el món.

Un any més es van poder veure els murals que van pintar els alumnes de Cinquè de Primària de les quatre escoles de Calella amb motiu de la Volta Ciclista a Catalunya, aquest cop exposats a l’Espai Mercat. És una iniciativa de l’Ajuntament de Calella, que convoca un concurs de dibuix per implicar els escolars en la cita esportiva. Se’ls proposa elaborar creacions que vinculin la ronda ciclista amb elements simbòlics de Calella i el país. Els alumnes de l’Escola Pia han estat els guanyadors del primer premi del concurs de murals. El segon lloc ha estat pels alumnes de l’Escola Salicrú i el tercer premi ha estat pels alumnes de La Minerva. Tots van pujar al podi per recollir el premi.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella