Connect with us

Futbol

El Memorial Josep Barceló torna a lluir-se

La història torna a la normalitat… i el Memorial Josep Barceló ja ha arribat a la seva XXIV edició, en plena forma. El Camp Municipal d’Esports de Tordera va acollir, el passat 10 i 11 de juny, la primera edició celebrada amb normalitat des de la pandèmia.

Enguany van ser un total de 48 equips els que van participar en el Memorial: Barça, CA Osasuna, Vila-real, Llevant UD, CF Lloret, ATC Sant Pol, CE Júpiter, PB Barcino, CE Sabadell, FC Terrassa, CE Farners, Aquahotel FC, entre d’altres.

La UE Quart va guanyar la final aleví 2011 al Terrassa

Els campions van ser Llevant UD, FC Barcelona i UE Quart en les seves respectives categories. En benjamí (nascuts el 2013), el derbi valencià entre el Llevant UD i el Vila-real va oferir un recital de futbol. Resultat favorable a l’equip ‘granota’, que va aconseguir el títol després del 5 a 2. A la categoria aleví (2012), es va gaudir d’un autèntic duel entre el FC Barcelona i el Llevant UD.

El Barça va remuntar un partit que perdia 0-2, sentenciat als penals després d’empatar a 4. Quart i Terrassa van posar punt final al torneig en la categoria aleví (nascuts el 2011). Els gironins van demostrar el nivell de l’equip sumant una victòria de 2 a 0 que segellava el títol.

El Barça és un clàssic del torneig, que ha guanyat diferents cops

En total, més de 100 partits repartits entre els quatre camps de futbol 7 del Municipal d’Esports que van certificar la bona organització gràcies als més de 150 voluntaris que fan possible aquest esdeveniment. Un torneig altruista que, any rere any, recorda una de les figures més importants de la història del Club torderenc: Josep Barceló.

La tràgica mort del futbolista és sempre recordada pels aficionats del futbol. També per les autoritats. Durant el cap de setmana i, en especial, a l’entrega de premis, van ser-hi presents representants del consistori torderenc i de la Federació Catalana de Futbol (FCF).

El duel entre Llevant i Vila-real va ser espectacular

Cap de setmana que també van gaudir els més petits fent-se fotografies amb alguns dels assistents VIP al torneig. L’uruguaià Christian Stuani, va passar el cap de setmana saludant i gaudint del millor futbol 7 a Tordera. També van tenir força reclam, entre els més joves, els jugadors de la Kings League (i del CF Tordera) Gio Ferinu i Aleix Massegú.

I és que enguany, el Memorial ha tornat a brillar per la disciplina transversal que ofereix als visitants. La més destacada la cloenda, on una exhibició de ball i futbol va deixar els espectadors amb la boca oberta. A més, es va fer coincidir amb la inauguració de la nova gespa del primer camp de les instal·lacions de Tordera.

Les autoritats de Tordera i els directius del club de futbol, amb la família de Josep Barceló… un any més

L’alcalde sortint, Joan Carles Garcia, i família Barceló van fer els honors d’un acte simbòlic. Una “festa del futbol formatiu” que l’any 2024 arribarà a la 25a edició. Any de grans sorpreses al Memorial Josep Barceló, tal com augura el comitè organitzatiu.

Text Ot Manresa

Fotos REM Images

More in Futbol