Connect with us

Clubs

10 anys de feina ben feta

ÀLVAR JULIAN, President del CV Mataró

El CV Mataró compleix aquesta temporada deu anys com a entitat esportiva amb un enorme creixement en llicències, nombre d’equips, escola i èxits esportius. Un dels seus artífexs és el seu president, home humil i treballador

UNA ENTREVISTA DE HELENA RIGOL

Com acaba un sent president del CV Mataró?

Fa 10 anys vaig tenir contactes amb el món del voleibol perquè era el president accidental del Boet Mataró. Aquella secció va créixer molt i donava per fer una separació de clubs. És quan es va crear el Club Voleibol Mataró, com una escissió del Boet. Conexia en David Casas, així com d’altra gent, que treballaven molt bé. I a través de la relació personal va sortir la idea de formar el club. A més, vam tenir moltes facilitats per part de la Federació Catalana de Voleibol i també de l’Ajuntament de Mataró per fer-ho realitat.

Quina és la teva tasca?

Una feina  d’estar constantment en contacte amb l’Ajuntament, amb la Federació, amb el director tècnic. Ocupa temps, però no és feixuga.

Ser president pot fer una mica de por,  però té aspectes positius

Aporta moltes coses positives. Cada dia aprens coses, reps inputs de gent del club. La gent que juga a vòlei generalment és per passió i aleshores m’ho fan passar bé a mi.

Fa 10 anys que es va fundar el club. Quina és la valoració?

Molt positiva. De quan vam començar a ara hem crescut molt. Tenim 21 equips. Treballem perque tots els nois i noies puguin fer esport. Treballem amb la gent que tenim i si hi ha anys que tenim gent més bona estem més amunt, i si no doncs no passa res.

Hi ha alguna cosa especial d’aquests 10 anys?

En aquests 10 anys el que més m’omple, a part d’alguns ascensos, és veure que els nens i nenes que van entrar al club amb 7 o 8 anys ara ja estan a categories juvenil i han crescut passant la seva infantesa  amb nosaltres.

Quins són els valors  del CV Mataró?

Això que ara està tan de moda, però que hem fet sempre. Transmetre als nostres jugadors els valors de l’esport: l’esforç, la companyonia, la col·laboració, ser equip. Ensenyem a la gent a guanyar i a perdre, que el més important es treballar, lluitar, esforçar-se. El més important és avançar i formar-se.

I com fa un president per controlar que tot això passi?

Costa molt trobar entrenadors o monitors que tinguin una característica especial i és que a part d’ensenyar voleibol han de transmetre totes aquestes virtuts de l’esport. És la meva tasca observar, mirar i rectificar si cal.

Ets un president que està present?

Ho faig perquè m’agrada. No hi sóc tot el dia, peró si que hi vaig cada dia, també el cap de setmana i si hi ha algun desplaçament que per les seves característiques és interessant hi vaig. Vivim el club i l’esport des dels equips.

Parles tota l’estona en plural…

Sí, perquè el president és només un reflex d’una Junta Directiva, on hi ha persones que hi dediquen molt de temps i hi treballen molt. El president és només la punta de l’iceberg.

Ara que fareu 10 anys, quins són els objectius?

Sempre ha estat el mateix, intentar estar a les categories més altes amb el que tenim. La filosofia de club és estar on ens toca. Un club existeix perquè hi ha una gent que vol fer aquest esport. El CV Mataró existeix perquè hi ha 200 esportistes que volen jugar a voleibol.

A principis de juliol arriba a la ciutat el Campionat de Catalunya de Vòlei Platja Vichy Catalan Volei Tour.

A nosaltres ens fa molta il·lusió aquesta prova de vòlei platja i intentem cada any que l’Ajuntament de Mataró es bolqui per portar el circuit a casa nostre. Fins i tot ens agradaria que es fes un pas més per part de l’Ajuntament creant un espai per practicar esports de platja.

Quin es el paper del club en aquesta competició?

L’organització depèn de la Federació Catalana de Voleibol però nosaltres sempre ens oferim a l’ajuda amb voluntaris per recollir pilotes, o gent pel que faci falta i col·laborem en el que es necessiti.

Està prevista una secció de platja al club?

Tenim gent del club que juga de manera regular vòlei platja i a dins els nostres estatuts hi ha la secció de vòlei platja. Però no tenim lloc per entrenar. A la platja s’hi pot anar per passar-ho bé, però per entrenar seriosament s’han de tenir unes instal·lacions especialment dedicades a aquest fi.

“Ens fa molta il·lusió ser seu del Vichy Catalan Vòlei Tour i intentem cada any que l’Ajuntament de Mataró es bolqui per portar aquest circuit a casa nostre”

Parla’ns una mica de les xifres del club.

En aquests 10 anys hem fluctuat una mica, però els últims 5 anys hem estat entre 200 i  230 esportistes. A més, nosaltres hem de donar les gràcies a diverses escoles de Mataró amb què que col·laborem i treballem molt estretament. És indispensable que es faci voleibol a les escoles si volem que aquest esport creixi. A Mataró hi ha escoles que fan voleibol i gràcies a elles cada any hi ha noves generacions que s’incorporen.

Quina valoració fas del teu pas pel club?

Al principi em feia molt respecte, perquè era un món desconegut. Però vas agafant força i veus que no és tan difícil. Jo, per exemple, sempre he tingut el suport de la Federació Catalana de Voleibol, i també per part de l’Ajuntament

Però sabem que estàs pensant en retirar-te…

Crec, i estic convençut, que una persona no pot estar in eternum en un càrrec, sigui regidor, alcalde o president d’una entitat. Sempre es necessita gent nova que aporti sang nova i idees diferents, i que tingui la força de tirar endavant projectes. Crec , i per això he anunciat, que després d’aquests deu anys serà la meva última etapa. Buscarem i trobarem gent que em substitueixi. El CV Mataró no és del president, és patrimoni de la ciutat i de tots. En aquest temps he tingut la sort de ser només el cap visible d’aquesta gran família.

Però seguiràs vinculat al CV Mataró?

I tant! És una cosa que portaré sempre dintre i d’una manera o d’una altra continuaré vinculat al club encara que sigui fent altres feines.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs