Connect with us

Arenys de Mar

10 anys de FEDAMAR

La Fundació Esportiva d’Arenys de Mar (FEDAMAR) és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 2013 i creada per facilitar l’accés a l’esport a totes les persones amb qualsevol mena de discapacitat, ja sigui intel·lectual, física, sensorial, visual, etc.

La seva finalitat principal consisteix en fer difusió i promoció de l’esport per al col·lectiu, i alhora contribuir en la seva formació educativa, esportiva, cultural i social. També es pretén promoure la integració social d’infants i adolescents en situació de vulnerabilitat mitjançant programes i projectes d’integració social.

Des de llavors l’entitat ha dut a terme molts convenis i projectes amb entitats esportives, socials i educatives per apropar l’esport a totes les persones amb diversitat funcional a la nostra comarca i arreu del territori català. Avui dia, l’entitat té sota el seu paraigua més de 550 usuaris/es amb diverses modalitats esportives.

VA NÉIXER EL 2013 PER FACILITAR L’ACCÉS A L’ESPORT A TOTES LES PERSONES AMB QUALSEVOL MENA DE DISCAPACITAT, JA SIGUI INTEL·LECTUAL, FÍSICA, SENSORIAL O VISUAL

Durant tots aquests anys s’han creat diversos equips esportius de futbol sala, futbol 7, bàsquet, atletisme o tennis taula tots sortint de convenis i col·laboracions amb entitats creant unes sinergies amb clubs (Joventut de Badalona, Special Barça, Boet Mataró….), centres i famílies molt bones per a l’entorn de l’esportista.

La Fundació FEDAMAR ha estat darrere de molta projectes esportius importants, però el més significatiu és la Weleague7, un projecte de futbol 7 amb la col·laboració de la Fundació de Futbol Català i la Federació Catalana de Futbol, que no fa diferència d’edat, ni de sexe ni de discapacitat i que es va iniciar el 2018 i avui dia compta amb 40 equips de futbol distribuïts per tot el territori.

AVUI DIA L’ENTITAT TÉ SOTA EL SEU PARAIGUA MÉS DE 550 USUARIS/ES AMB DIVERSES MODALITATS ESPORTIVES: FUTBOL SALA, FUTBOL 7, BÀSQUET, ATLETISME O TENNIS TAULA

La Weleague7 és més que una simple lliga ordinària de futbol, és una lliga que internament fa diferents reunions i xerrades per a jugadors/es i famílies i aquest any ha volgut celebrar el primer partit femení de futbol 11 íntegrament per a jugadores amb diversitat funcional a Mataró, un acte on es van aplegar més de 50 jugadores d’arreu del territori totes sortints de la Weleague7. L’aposta per l’esport femení és una realitat i un futur que l’entitat ja està treballant.

Amb la resta d’equips els jugadors juguen a la Lliga de la Federació Acell i aquest any s’han pogut jugar els Specials Olympics celebrats a Granollers.

Més històries solidàries de l’esport, presentades per Mataró Parc, fent clic aquí.

More in Arenys de Mar