Connect with us

Clubs

10 anys treballant de valent

L’entitat va néixer el 2009 fruit de la fusió de la secció de voleibol de l’AE Boet Mataró i del Volei Iluro, una petita entitat creada pocs anys abans. Fins a la temporada 2008/2009, el voleibol a Mataró era en mans del Boet que, a finals dels anys vuitanta, l’havia heretat de l’antic Recomat, un club històric que havia participat en diversos campionats d’Espanya i a les màximes categories estatals del voleibol femení.

En l’actualitat, el Club Voleibol Mataró és un dels pocs clubs de Catalunya que tenen la base masculina i femenina completa i a les màximes categories. La promoció d’equips masculins és una tasca molt complexa i la majoria d’entitats aposten pel voleibol femení.

L’equipo sènior amb el seu entrenador, David Casas

En els darrers anys l’entitat ha participat en diversos campionats d’Espanya de base masculins i ja es comencen a veure jugadors formats al CV Mataró en equips de la màxima categoria estatal, la Superlliga.

Un altre dels trets diferencials del club és l’aposta per la promoció i l’esport escolar, des del CVM es forma cada any nous tècnics i s’ajuda a les escoles de Mataró i rodalies a fer extraescolars de volei. També col·labora amb les escoles per fer voleibol en horari lectiu a diferents cursos, especialment de primària i enviant tècnics a les classes d’educació física.

Aquesta temporada 2018/2019, el CV Mataró té 6 equips escolars, un equip de lleure format per pares i mares que participa a la lliga del Consell Esportiu del Maresme i 12 equips federats. En total 19 equips, que serien més en cas de disposar de més instal·lacions; malauradament, en les darreres temporades el club no pot absorbir totes les peticions de jugadors i jugadores que demanen formar-ne part.

Pel que fa al primer equip, el CV Mataró Caliu, està competint amb els millors equips de la primera divisió catalana. L’objectiu, a mig termini, és recuperar la primera divisió estatal per enfortir el projecte esportiu i aconseguir ser un referent en voleibol femení, com ho és en les categories masculines.

Un altre dels objectius seria recuperar l’equip sènior masculí, sempre que sigui possible mantenir-lo amb jugadors sortits de la base de l’entitat, molts dels quals estan, actualment, competint en diversos clubs de categories superiors.

Aquest estiu, el Club Voleibol Mataró col·laborarà de nou amb el Consell Esportiu del Maresme en l’organització de la segona edició del Campus Comarcal de Voleibol, que es celebrarà a Mataró del 25 de juny al 19 de juliol.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs