Connect with us

Arenys de Munt

La Ports del Maresme arriba a la 10a edició

Durant l’última dècada La Ports del Maresme, la marxa cicloturista més important de la comarca, ha reunit els ciclistes més valents i entregats d’arreu del món, desafiant-los a arribar al límit i sortir victoriosos.

L’esdeveniment d’enguany, la desena edició, ha estat encara més emocionant, amb un curs desafiant que va posar a prova la resistència i habilitats dels 780 ciclistes que van arribar a meta. Però La Ports no ha estat només el recorregut, també ha estat una oportunitat per reunir-se amb els companys, compartir històries i experiències, i fomentar un sentit de comunitat i companyonia en aquesta èpica aventura.

La marxa disposava de dos recorreguts circulars, ambdós amb inici a Arenys de Munt. Hi havia dues opcions a escollir pels participants, el recorregut curt de 96 km i el llarg de 147 km, tant l’un com l’altre amb unes vistes que no van deixar ningú indiferent.

780 ciclistes van creuar la meta d’aquesta reconeguda cursa cicloturista que va tenir dos recorreguts, un de 147 km i un altre de 96 km

La sortida es va donar a les 8:00 del 21 de maig des de Can Sala de Baix, on es troba el polígon industrial, a l’inici del poble i molt a prop de la botiga MuntBikes.

La ruta va passar per gran diversitat de paisatges, tant de platja com de muntanya, passant per una de les zones més populars del Maresme, les seves costes paradisíaques, fins a un dels punts de muntanya amb més altitud, el Coll de Santa Helena, amb 1.233 m d’altitud i només uns 400 m de diferència amb el Turó de l’Home, que no està gens malament tenint en compte que es tracta de la muntanya més alta del massís del Montseny.

El primer en fer el recorregut llarg, amb un total de 147 km i 2.700 m d’ascens acumulat, va ser Raúl Castelló, amb un temps de 4:11:20. La primera dona, Naylen Velázquez, va invertir un temps de 5:25:49. El guanyador de la prova més curta, 96 km i 1.800 m d’ascens acumulat, va ser Israel Vinardell, amb un temps de 2:50:32. La competició femenina la va guanyar Teresa Pascual amb un crono final de 3:28:55.

La Ports del Maresme està organitzada amb la màxima professionalitat per MuntBike d’Arenys de Munt, que inverteix un gran esforç humà per preparar la logística de la prova ciclista més concorreguda del Maresme.