Connect with us

Futbol Sala

25 anys del Club Pineda de Mar Futbol Sala

El Club Pineda de Mar Futbol Sala es va fundar el 21 d’abril de l’any 1996 a través de la iniciativa popular. Un grup d’amics, en veure que el futbol sala no estava present al municipi, van voler organitzar-se i crear l’entitat, que ha perdurat fins als nostres dies.

Un dels membres fundadors va ser Mariano Urbano, que ara és el president del club. Porta des del primer dia de vida de l’entitat vinculat a la junta, primer com a secretari, i des de ja fa tres mandats, com a president. Sobre la seva persona i el seu futur, ens explica que “sé que tard o d’hora hauré de donar el relleu, però ara per ara em sento amb forçes per continuar, i tinc la sort de tenir gent al voltant que em dona suport i m’ajuda a continuar endavant”.

Fundat el 21 d’abril de 1996, van posar el nom del poble abans que el de futbol sala per crear sentiment de pertinença

Tornant a l’història del club, Urbano ens comenta com a anècdota que “vam voler que el club tingués un fort sentiment de pertinença al poble, per això vam posar el nom del poble per davant del nom de l’esport que s’hi feia, cosa que no és habitual”.

L’entitat, en els seus primers tres anys de vida, va comptar només amb un equip sènior. A partir de la quarta temporada en endavant, es van fer la pregunta de si tenir equips de base era necessari per a la supervivència de l’entitat a llarg termini, i com a resposta afirmativa a aquesta pregunta es va aconseguir formar un equip infantil i un equip juvenil.

Mariano Urbano, President 

Actualment, el club compta amb equips a totes les categories inferiors excepte a aleví, dada que es tradueix en més d’una setantena de jugadors. A més, també formen part de l’entitat un equip aleví de futbol-7, i un equip de veterans de futbol-11, que van néixer arrel de la desaparició del CF Pineda.

I, per acabar, també organitzen extraescolars de futbol sala amb diferents centres educatius de Pineda de Mar. Els objectius de la Junta són, en paraules del president, “engrandir el club en la mesura del possible”. La intenció és, d’una banda, treballar molt la base, necessària per a la subsistència del club i també per fer poble. Explica el president que “volem tenir gent de Pineda. Sempre és més complicat sortir a buscar jugadors a fora; nosaltres preferim tenir jugadors de casa, i formar-los per tal que nodreixin el club”.

D’altra banda, també es té en compte la vessant competitiva. L’equip actualment competeix a la Divisió d’Honor Catalana, tot i que en anys anteriors havia competit a la Tercera Divisió Nacional, i es busca sempre la competitivitat del seu primer equip.

Mariano Urbano, President “El nostre objectiu és treballar molt la base, necessària per a la subsistència del club, i també fer poble”

També és un club compromès a nivell social, molt més enllà de donar cabuda als joves de Pineda que volen practicar el futbol sala. Segons diu el club, “es combina la pràctica de l’esport amb la integració, l’educació, el respecte i els valors que el futbol sala aporta als nostres petits i joves”. L’entitat, a més participa en un seguit d’activitats socials al municipi, com són el Torneig de 24 hores de Futbol Sala o la Festa Major de Pineda de Mar. En afegiment a això, el club també organitza un casal d’estiu.

En definitiva, el Club Futbol Sala Pineda de Mar és una entitat forta, que poc a poc va creixent i que fa una tasca única al seu municipi des de fa més d’un quart de segle. Esperem que, amb el pas dels anys, el club compleixi tots els seus objectius i continui desenvolupant aquest paper tan important per a molts joves de Pineda de Mar.

JUNTA DIRECTIVA


Mariano Urbano
President

Héctor Alcolea
Vicepresident

José Escoriza
SecretAri

Jordi Capdevila
Tresorer

Quim Martínez
Vocal 1

Josep Ginesta
Vocal 2

 

Dos esports, Un club de futsal amb equips de futbol gespa


El Club Futbol Sala Pineda de Mar, a més de comptar amb els seus equips de futsal, també disposa de dos equips de futbol: un aleví de futbol-7 i un equip de veterans de futbol-11. La raó de ser d’aquest fet poc comú no és altra que la desaparició del CF.Pineda de Mar. La pèrdua d’aquest club va deixar el municipi de Pineda de Mar orfe de futbol.

Molts nens i nenes es van quedar sense equip, i per donar resposta a alguns d’ells, els que no volien marxar de Pineda, el club de futbol sala va inscriure un equip de nens, que han anat pujant categories en bloc fins arribar a aleví, on es troben ara. I també es va donar cabuda a un equip de jugadors veterans.

Segons explica Mariano Urbano, el president, “va ser relativament fàcil inscriure aquests dos equips. Donada la situació i donat el fet que la Federació Catalana de Futbol ho és tant de futbol gespa com de futbol sala, no vam trobar gaires complicacions a l’hora de poder tenir aquests dos equips”.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Futbol Sala