Connect with us

Clubs

Noces d’or d’un club amb cor

 Club Atlètic Masnou

El Club Atlètic Masnou fa mesos que ve treballant amb molta il·lusió en aquesta temporada per reforçar de manera especial tota la tasca esportiva i competitiva del Club. L’Atlètic, que és ja un referent al Maresme en la promoció dels valors de l’esport, ha iniciat un nou projecte esportiu que té com a objectiu acompanyar aquest èxit social de nous èxits esportius.

Es treballa en una metodologia esportiva pròpia del Club per a totes les categories del futbol base, i en un model de joc per al primer equip i juvenils amb identitat. Es tracta d’un projecte esportiu ambiciós i de continuïtat en totes les categories i seccions: futbol 7 i 11 masculí i femení i també per a la secció de futbol sala, fruit de la fusió amb el Interdinàmic Futbol Sala, aprovada el passat 2 de juny pels socis del club. Aquesta nova entitat, que mantindrà el nom de Club Atlètic Masnou i l’antiguitat del Club del Municipal d’Ocata, es vol convertir en un referent de l’esport masnoví amb l’objectiu d’oferir a tots els nens i nenes de la vila la possibilitat de practicar futbol i futbol sala. L’Atlètic Masnou Futsal és ja una realitat i continua creixent dia a dia amb la incorporació de nous entrenadors i jugadors.

TRETS DIFERENCIALS

El Club Atlètic Masnou és un club de futbol modest del Maresme creat l’any 1967. Un club de futbol que, com a tal, competeix per guanyar partits i competicions. No obstant això, té unes peculiaritats que el diferencien d’altres clubs. El seu tret diferencial és tota la feina educativa, social i solidària amb què vehicula la seva activitat com a club. Competeix, sí, però amb valors. Aquests són alguns exemples:

El seu tret diferencial és tota l’àmplia feina educativa, social i solidària amb què vehicula la seva activitat com a entitat esportiva

Solidaritat: És el primer club de futbol que s’uneix al grup de Clubs amb Cor de Càritas. El primer cap de setmana de cada mes és una jornada molt especial al Club Atlètic Masnou perquè arriba el Gol Solidari. Els partits es juguen amb tota normalitat, l’únic que tenen un al·licient més, una motivació extra: per cada gol que marquen, el Club dóna un euro a Càritas.

Igualtat: És el club del Maresme que més ha apostat pel creixement del futbol femení passant de tenir molt poques jugadores al 2012 a 60 jugadores per l’actual temporada 2017-18.

El club compleix 50 anys de vida en el millor moment de la seva història i no deixa de créixer en nous projectes i seccions, com la de futbol sala

Respecte: Amb el ‘Cinquè Temps’, els més petits del club, en acabar el partit, comparteixen un aperitiu. Ja no són rivals, tots comparteixen l’amor pel seu club i pel futbol.

Després de 50 anys d’història i de tota aquesta tasca educativa i social duta a terme, als darrers anys el Club Atlètic Masnou ha rebut el reconeixement d’entitats i institucions reconegudes en l’àmbit social i esportiu:

primer club de futbol a qui Càritas ha atorgat la menció de “Club amb cor”

RECONEIXEMENTS PER PART DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL:

2014: Premi al millor equip juvenil de Catalunya que conjuga resultats amb esportivitat.

2015: Premi al Fair Play pel projecte ‘El Cinquè Temps’.

2016: Premi atorgat al primer equip com l’equip amateur més esportiu del Maresme.

2016: Premi especial al Fair Play per al Delegat de Camp pel suport que dóna a entrenadors i a jugadors tant de casa com de fora.


Segon club de Catalunya en la promoció i foment dels valors de l’esport

El Club Atlètic Masnou va ser guardonat amb el 2n. Premi en la categoria Foment dels Valors, atorgat per la Fundació Privada Catalana de Futbol en la gala d’entrega dels Primers Premis Solidaris de la Fundació, que fomenten la solidaritat, l’ètica esportiva i els valors més enllà del futbol.

L’Atlètic va ser premiat per la seva tasca en el foment dels valors solidaris de l’esport a través dels seus projectes Cinquè Temps i el Gol Solidari. El guardó va ser lliurat al President i representants de la Junta de l’Atlètic de mans del President de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, i el President de la Fundació i vicepresident de la FCF, Pere Guardiola.


PERSONES AMB DISCAPACITAT INTELLECTUAL

Forta aposta pel futbol adaptat

Al desembre de 2016, directius i presidents dels clubs U.D. Cirera i de l’Atlètic de Masnou, conjuntament amb directius dels clubs d’esports especialitzats en persones amb discapacitat intel•lectual com la Fundació Esportiva Fedamar d’Arenys i el Club Fem Esport de Mataró, van presentar oficialment el projecte de futbol adaptat per a persones amb discapacitat intel•lectual, en l’àmbit comarcal del Maresme.

El projecte compta amb la col•laboració de l’Ajuntament del Masnou, així com de la Federació Catalana de Futbol. La finalitat d’aquest projecte és oferir, a totes les persones amb alguna discapacitat intel•lectual de la comarca, la possibilitat de gaudir de la pràctica del futbol, buscant la col•laboració de tots els clubs del Maresme independentment d’escuts i colors. L’equip de futbol adaptat de l’Atlètic Masnou és ja una realitat que compta amb 11 jugadors, un entrenador i un seguit de col•laboradors i voluntaris que, de manera desinteressada, fan possible la pràctica del futbol entre aquests joves.


NOVA TEMPORADA 2017-18

Molt més que futbol

En aquesta nova temporada 2017-18 l’Atlètic Masnou fa un pas endavant amb un nou projecte encaminat a oferir serveis esportius, educatius i d’esbarjo a tota la joventut del poble del Masnou. En col•laboració amb els centres educatius i les AMPA del poble, s’amplia l’oferta esportiva existent amb la incorporació d’altres pràctiques esportives com el handbol o el vòlei. Aquest projecte, que compta amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de El Masnou, vol lluitar contra el sedentarisme entre els joves masnovins mitjançant la pràctica de l’activitat física, així com reforçar els valors d’igualtat de gènere en l’àmbit esportiu i competitiu. L’Atlètic Masnou posa a disposició dels nois i noies del poble els mitjans, el
personal qualificat i la seva experiència en la promoció esportiva i educativa que els 50 anys del Club avalen com a club esportiu social i integrador.


HISTÒRIA

Nascut com Atlètic Maricel

Corria l’any 1967 quan el Sr. D. Camilo Fernández va crear amb un grup d’amics un equip de futbol i el va inscriure a la Federació Catalana de Futbol com a Atlètic Maricel. Desprès d ́estar jugant un any aproximadament, van decidir dissoldre “temporalment” el club.

Però, un any més tard, una colla d’amics que jugaven la típica lliga d’empreses, van agafar la plaça de l’Atlètic Maricel per poder jugar a tercera regional, i no haver de començar des de l’antiga categoria d’aficionats; aquest equip durant uns anys es va dir Atlètic de Masnou de Maricel.

Pocs anys després ja va quedar-se amb el nom actual de Club Atlètic Masnou. A partir d’aquell moment, han passat molts presidents i moltes juntes directives, que van poder gaudir durant moltes temporades de l’equip a la segona regional, i jugant amb la gent del poble. Aquest és el principal motiu pel que, des de fa molt temps s’intenta tenir molta cura del futbol base i la especial metodologia del club, basada en la competitivitat combinada amb la formació personal (respecte als companys, materials, entrenadors, saber treballar en grup, etc. ). Prova d’això és el gran augment de nens que s’ha produït.


Club Atlètic Masnou

Av. John F. Kennedy, 58 · 08320 El Masnou · Tel: 935.408.440 · info@atmasnou.cat · www.atmasnou.cat

Horari oficina:

Dill. a Div. De 18h a 20h

Atlètic Masnou Femení:

femeni@atmasnou.cat

Atlètic Masnou Futsal:

coordinacio.futsal@atmasnou.cat

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs