Connect with us

Clubs

Club de tennis Malgrat, 50 anys en plena forma… i fent història

La família esportiva del Maresme està d’enhorabona. El Club de Tennis Malgrat, un dels més emblemàtics de la comarca, celebra els seus 50 anys d’història. Uns 50 anys plens de passió, de compromís, de germanor i, sobretot, de tennis.

José Antonio Fernández

President

“El meu desig és consolidar el CTM com un club de referència on formació i competició combinin amb lleure i relacions socials”

L’aventura va començar el 2 de maig de 1969, quan un grup de companys de treball i amants de l’esport van crear el club, que va ser anomenat Club Náutico Tenis Malgrat. La incorporació del mot náutico al nom va ser a causa de la ubicació dels primers terrenys del club, al passeig Marítim de la vila, i també a les perspectives de futur del club, que esperava convertir-se també en un club nàutic, tot i que l’activitat primordial sempre va ser, és i serà el tennis. La instal·lació inicial estava formada per una petita parcel·la de terreny, on es van construir dues pistes de tennis de quick, i es van instal·lar dos petits vestidors.

Durant la dècada dels anys 70, el club va agafar embranzida i es va fer valedor d’un gran prestigi al municipi. Tant és així que l’any 1980, la junta del club va decidir buscar una altra ubicació per tal de construir més pistes i engrandir la institució. Amb la compra del nou terreny, situat a l’avinguda Costa Brava, es constituiria la ubicació definitiva del club fins a dia d’avui. Les obres es van iniciar un any després, el 1981, i s’hi van construir les actuals pistes 1, 2, 3 i 4, així com també la recepció, els vestidors i la piscina. I com a pas definitiu per a la consolidació del nou projecte, el club va ser inscrit l’any 1982 al Registre de Clubs i Associacions Esportives de la Direcció General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, prenent així caràcter oficial per primer cop en la seva història. Més endavant, entre la segona meitat de la dècada dels 80 i la primera dels 90, es va realitzar una segona i fins i tot una tercera compra de terreny, on s’ha cimentat el club que coneixem avui. Finalment, en els últims 20 anys, les juntes directives han anat afegint zones d’oci i confort, com el gimnàs del club o la sala de billar.

El club, des de la seva fundació al 1969, sempre ha tingut una capacitat inherent d’innovar i d’adaptar-se als nous temps    

El club, des de la seva fundació, sempre ha tingut una capacitat inherent d’innovar i d’adaptar-se als nous temps. És per això que moltes zones del club s’han reinventat diverses vegades per satisfer les necessitats dels socis. L’anomenada zona polivalent n’és un exemple. Va néixer sent una pista polivalent per oferir alternatives al tennis i com a espai d’oci. Més endavant, va passar a ser una pista de mini-tennis, i actualment, amb l’auge del pàdel, s’ha construït la zona de pàdel del club, que compta amb 6 pistes. Aquesta identitat es veu també reflectida en els canvis de nom i de logotips que ha experimentat el club. L’any 2007, es va canviar el nom del club a Club Tennis Malgrat, i es va aprofitar per modernitzar també el logotip, que era el mateix des que es va fundar el club. Pel 40è aniversari del club es va idear un logo commemoratiu, i s’ha fet el mateix amb aquest 50è aniversari, on predomina el color daurat per fer honor a les noces d’or.

Com qualsevol club triomfador, sempre trobarem una vessant competitiva al CT Malgrat. Des de la fundació del club s’han anat formant equips que han sigut exitosos en diferents etapes de la història del club. Entre els grans assoliments de l’entitat destaquen el Campionat de Comarques del 2004, o el ser finalistes en els Campionats d’Espanya de 2008 i 2014. També, el club compta amb diverses competicions i diades emblemàtiques. Una d’elles és l’Open Herberg, qui fou fundador del club. Es tracta d’una prova puntuable per la RFET i és el torneig estrella del club. Fidels a l’esperit innovador, les últimes edicions s’han celebrat en horari nocturn, amb una gran acceptació per part de jugadors i espectadors. I, com no, la festa per antonomàsia del club: les 12 hores del CT Malgrat. Any rere any, tots els socis i sòcies fan d’aquesta festa un dia de germanor i de fer vida de club, on les famílies i tots els assistents gaudeixen d’una meravellosa jornada plena d’activitats esportives, lúdiques, de família i d’amistat. En definitiva, viuen un dia de club.

A començament del segle XXI, un nou esport va entrar amb molta força al nostre país. Fou llavors quan l’escola del club, ara ja com a societat Tennis Màster i acabdillada per en Jordi Marré, arriba a un acord amb la Junta del Club Tennis Malgrat, i decideixen invertí en la construcció de 4 pistes de pàdel i 1 pista de tennis ràpida. La demanda creixia dia a dia i, passats dos anys des de la primera inversió, i es reubica tota la zona pàdel per tal de poder tenir dues pistes més, que constitueixen les sis que té el club ara mateix. El pádel té una activitat frenètica a Malgrat, on cada dia creix el nombre de practicants.

El club arriba a la cinquantena d’edat en plena forma, consolidat des de fa molts anys com un dels grans clubs de tennis del Maresme i amb ganes de seguir creixent, formant a joves talents, competint, gaudint i fent poble. Això és el Club de Tennis Malgrat, tot un orgull pels malgratencs. Moltes felicitats!


L’Escola

De seguida que el projecte del club va anar agafant forma, es va fer palès la necessitat de tenir una escola de tennis. El primer entrenador fou el Sr. Chache Gómez però que, en veure que el nivell dels jugadors cada vegada era més alt, va optar per aconsellar a la junta que busqués un altre entrenador de diferents característiques. Corria l’any 1980 quan van contactar amb el Sr. Jordi Marré Pera, professor del Club Tennis Calella, i a partir d’aquí, s’inicià una simbiosi entre el Club Tennis Malgrat i el Sr. Jordi Marré que encara perdura.

Durant tots aquests anys l’Escola ha destacat pel seu alt nivell formatiu, que s’ha traduït en èxits esportius dels seus integrants en diferents categories. El CT Malgrat està sempre present en la majoria de tornejos de la FCT a Catalunya. Aquest és el seu palmarès:

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs