Connect with us

Bàsquet

Femení Maresme, un cas excepcional

El Femení Maresme es un club de bàsquet exclusivament femení, que va néixer a la població de Llavaneres. Es va crear per potenciar el bàsquet de formació a l’àmbit femení i desenvolupar el talent de les jugadores, aspirant així a la formació integral de les noies. Des de la seva fundació al 2010, i durant quatre temporades, va exercir la seva activitat esportiva al Pavelló Eusebi Millán de Mataró, dins del marc de col·laboració establerta amb l’AE Boet. A partir de la temporada 2014-2015, el club torna al seu lloc d’origen per continuar i consolidar aquest projecte engegat ara.

ENSENYAMENT I APRENENTATGE

Crear una estructura sòlida, un projecte de bàsquet femení formatiu i de qualitat que ens condueixi a entrar dins l’elit del bàsquet femení català i estatal. Competir des de la formació, tot i això sense oblidar la difusió del nostre esport al màxim nombre de noies que hi mostrin curiositat per ell. Per assolir aquests objectius, cal treballar amb les jugadores des de la base, destinant el màxim i millor nombre d’entrenadors possibles.

La qualitat i dedicació dels formadors són claus en la il·lusió per aprendre de les jugadores. Quan es combina volum, formació i talent, l’efecte piramidal inherent a tota estructura esportiva, genera jugadores que podran competir al màxim nivell com a club i en clau externa, i nodrir les seleccions catalanes i estatals.

A llarg termini tot ha de confluir en configurar un equip sènior que aspiri, com a Femení Maresme , a la màxima competició que permeti l’estructura socioeconòmica del club.

FORMACIÓ INTEGRAL

Paral·lelament, des de Femení Maresme, també volem oferir la possibilitat, un cop acabada l’etapa d’estudis al nostre territori, que les nostres jugadores optin a entrar a universitats americanes per continuar el camí de la seva formació, tant acadèmica com esportiva. Per això actualment tenim un acord de col·laboració amb una empresa especialitzada (W2 Management) que s’encarrega de trobar la millor opció tant esportiva com acadèmica per a les nostres jugadores.

Per desgràcia, comparativament amb el món masculí, hi ha poques possibilitats que l’esport, de forma genèrica, sigui una alternativa professional sòlida per a un nombre elevat de noies, fins i tot en jugadores d’elit. Per això ens sembla important, i la dilatada experiència de les persones que estan al capdavant del projecte ho avala, que les jugadores no hagin de triar entre estudis, o feina, i bàsquet. Cal educar-les en la disciplina, una bona programació que permeti combinar esport i estudis sent això vàlid a tots els nivells competitius.

Un dels efectes més gratificants de l’esport des de qualsevol òptica, sigui club, entrenadors, pares o jugadores, és que l’aspiració de fer un gran projecte, i el seu efecte piràmide, mai ha d’excloure el principal motiu de tota activitat vocacional, i aquesta ho és: Que les nostres jugadores se sentin part d’un col·lectiu de persones, molt diverses, que treballaran de la millor manera possible en benefici de les mateixes noies. Cal fer ho amb humilitat i dedicació, i és una prioritat del projecte. Ensenyar a jugar l’esport que ens té enamorats des de fa temps, aprendre i millorar segons les possibilitats de cadascú, i que les noies gaudeixin i siguin felices dins d’un lloc en comú que ens identifiqui, el nostre club. ÉS TOT EL QUE VOLEM SER I FER.

PRESENT I FUTUR

Actualment estem competint contra grans clubs de grans ciutats amb equips Sènior a LF1, LF2 i Copa, la majoria amb millors instal·lacions i major pressupost, en un entorn molt competitiu on es barregen, habitualment i prioritàriament dinàmiques de competició i resultats esportius i on de vegades s’oblida per part de clubs i dels mateixos pares que estem en etapes de formació. Nosaltres seguim pensant que des de la formació era i és possible millorar i arribar molt lluny en la competició, tot això en un petit poble costaner de la província de Barcelona de tan sols 10.000 habitants (St. Andreu de Llavaneres) i amb moltes limitacions que, amb l’esforç desinteressat de moltes persones, intentem minimitzar i convertir-les en avantatges.

A dia d’avui comencem a obtenir els resultats del nostre treball no sense moltes dificultats i, per descomptat, cometent errors dels quals aprenem per seguir millorant.

A part de l’èxit de la generació 2003 guanyant el Campionat de Catalunya i d’Espanya Cadet, el nostre club comença a consolidar-se tant en l’aspecte esportiu com en la seva estructura.

La temporada vinent seguirem representats en les màximes categories de formació destacant que, per tercer any consecutiu, el nostre Júnior competirà contra els millors equips aspirant al màxim, consolidant la resta de les generacions perquè també puguin arribar el més lluny possible. Tot això amb un staff tècnic format per entrenadors joves, amb molt talent i amb molta projecció, sense oblidar les categories de mini bàsquet amb un coordinador tècnic exclusiu que treballarà per desenvolupar el potencial de les nostres jugadores amb les quals, hem de construir el nostre futur.

Jordi Fornés, per la seva part, afirma que “el nostre objectiu segueix sent clar: ser un referent del bàsquet femení a la nostra comarca i per tant, treballarem juntament amb altres clubs amb la mateixa il·lusió que la nostra, per portar aquest projecte de bàsquet #diferent a totes les jugadores de la nostra comarca que un cop van somiar amb jugar, aprendre i competir al màxim nivell possible.”


FM Academy

L’FM Academy vol oferir la possibilitat a jugadores amb pocs recursos de poder aprendre i gaudir de la nostra manera #diferent d’entendre el bàsquet, competint al màxim nivell i formant-se a la vegada com a persones dins d’un entorn completament controlat amb el nostre equip tècnic i de suport. El màxim exponent del nostre projecte de formació és la Chiso Okafor, jugadora #FMAcademy des de la temporada 2014/15. Va arribar d’Estepona i és tutelada per la Junta d’Andalusia. Actualment és campiona d’Espanya Infantil i Medalla de Bronze FIBA Europeu U16 2018/19.


PALMARÈS

2014/15

Campionat Catalunya Mini

Subcampió

Catalunya Infantil A/2

2015/16

Campió

Catalunya Infantil A/2

Subcampió

Catalunya Infantil A/1

5è Classificat Campionat d’Espanya Infantil

2016/17

Campió Espanya Infantil

2018/19

Campió Catalunya Cadet

Campió Espanya Cadet

Participació en 6 Finals a quatre Infantils i Cadets


INFO

PAVELLÓ MUNICIPAL SANT ANDREU DE LLAVANERES CONTRABANDISTES, S/N

Sant Andreu de Llavaneres

Twitter@FemeniMaresme

Instagram@femenimaresme

Facebook@femeni.maresme

femenimaresme.blogspot.com

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Bàsquet