80 ANYS DEL CB CABRERA

In Bàsquet, Reportatge

EL BÀSQUET COM A TRANSMISSOR DE VALORS

El camí del Club Bàsquet Cabrera al llarg de la seva història ha estat a foc lent, sense presses, passet a passet, com correspon a un club de poble, fet per la seva gent i per als seus.
Qui cregui que el bàsquet és un esport nouvingut a Cabrera s’equivoca de dalt a baix. Tot el contrari.

Hi ha proves que en 1941 el mestre del poble, Agustí Vendrell, va plantar les primeres cistelles al pati del col·legi. I en el programa de la Festa Major de 1942 es va publicar que es jugaria un partit de bàsquet entre equips de Cabrera i el Front de Joventuts de Mataró. Per tant, estem parlant de vuitanta anys de bàsquet al poble.

El precursor de l’actual club va ser l’Estrella de Burriac, constituït el maig de 1950. I prova de l’arrelat que està el bàsquet a Cabrera és que enguany s’ha organitzat per 39è any consecutiu el Torneig Agustí Vendrell en memòria d’aquell professor.

Qui coneix gran part de la història del club és Joan Bonamusa, jugador del club des de la temporada 63-64, després secretari, vocal i pare de l’actual entrenador del Sènior A. Està recopilant material per fer un llibre sobre l’entitat. Tota una vida dedicada al club.

Com l’actual president, Francesc Vea i la seva esposa, Carme Arnau, que fa les funcions de secretària de competicions del club. Des de l’any 2000 han ostentat aquesta responsabilitat. Carme posa èmfasi en el fet que “per sobre de tot som un club familiar”

El bàsquet va arribar al poble el 1941 i actualment compta amb 11 equips de competició i més de 150 llicències

El coordinador Adrià Arregui destaca l’enorme esforç que han fet per arribar als 11 equips que tenen en l’actualitat, amb més de 150 llicències federatives i 15 entrenadors: “Volem ser el club dels nens i nenes de Cabrera i de tots els que vulguin venir dels pobles confrontants. La nostra filosofia es basa en un aspecte irrenunciable: primer formem en valors; després competim”, afirma Adrià.

ADRIÀ ARREGUI
Coordinador

“La nostra filosofia es basa en un aspecte irrenunciable: primer formem en valors, després competim”

Un dels objectius del club és créixer en nombre d’equips femenins i també poder escalar alguna categoria amb els dos sèniors, sent el de nois el que competeix a un nivell superior, a 1a Catalana.

Vuitanta anys després, el Club Bàsquet Cabrera demostra una enorme vitalitat, fidel reflex dels seus precursors.

 

You may also read!

El Maresme obté la marca Cicloturisme a Catalunya

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha rebut el distintiu Cicloturisme a Catalunya, una marca de l’Agència

Read More...

L’IRONMAN allarga tres anys més la seva vinculació amb Calella i prepara la que serà la prova més gran del món

L’alcaldessa, Montserrat Candini, i el director regional d’Emea, Agustí Pérez, han estampat la seva firma al conveni de col·laboració

Read More...

SERGI GÓMEZ – Set anys a l’elit del futbol espanyol

D’Arenys de Mar, a Sevilla Sorgit del planter del Mataró i del FC Barcelona, i internacional amb Espanya en

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu