Connect with us

Clubs

El millor vòlei platja català és a Premià de Dalt

Premià de Dalt compta, sens dubte, amb el millor club de vòlei platja de Catalunya. I, segurament, també és el millor de tot Espanya. Aquesta modalitat olímpica tan espectacular va arribar a sòl premianenc sent una secció del Club Voleibol Premià de Dalt, fundat per Daniel Antolín l’any 1993. Després de dirigir l’entitat durant més de dues dècades, Antolín va encetar la nova tasca de dirigir en exclusiva el Beach Sports Catalunya, o BSC, que encara presideix.

L’any 2007, amb la creació de les dues primeres pistes de sorra a les instal·lacions del Pavelló Municipal de Premià de Dalt, l’entitat va entrar en una nova dimensió. Aquell mateix any, el club ja va aconseguir guanyar diversos campionats de Catalunya en categories inferiors i va atreure nombrosos entusiastes d’aquest esport gràcies a la qualitat de les seves instal·lacions, úniques a la comarca del Maresme. Ja són molts anys sent referència.

El club va tornar a fer un salt de qualitat pocs anys després amb l’ampliació d’una tercera pista. La seva sorra es va reaprofitar de la que es va fer servir a la prova del World Tour que es va disputar a Montjuïc l’any 2008. Les tres pistes estan construïdes amb sorra de sílice portada de Segòvia, que no es compacta, no necessita manteniment i s’elimina fàcilment. És la ideal per competir.

Avui dia, el BSC ostenta el 15% de totes les llicències que té Catalunya de vòlei platja, amb una paritat gairebé absoluta entre homes i dones

El 2010, el president del club va crear la marca Beach Sports Catalunya, “Vam fer aquest pas per remarcar la nostra aposta pel vòlei platja i per gestionar de manera independent les llicències i el nostre calendari competitiu”, explica Antolín. Al professionalitzar la seva dedicació al vòlei platja, va arribar a ser seleccionador català l’any 2011. Poc després, va ser seleccionador nacional i va aconseguir guanyar diverses medalles en diferents campionats europeus.

Avui dia, el BSC ostenta el 15% de totes les llicències que té Catalunya de vòlei platja, amb una paritat gairebé absoluta entre homes i dones. La instal·lació, a més, s’ha convertit en la gran referència pels grans especialistes d’aquest esport com Núria Bouza, Kadri Puri o Ferran Serra, que venen a Premià de Dalt a entrenar.

A l’estiu, els anys previs a la pandèmia, BSC ha arribat a tenir 200 abonats: “Hem iniciat també un projecte d’escola de formació amb uns deu nens. Busquem donar un servei de qualitat i és per això que tot el nostre equip està format per professionals qualificats que estimen la seva feina”, afegeix Daniel Antolín.

Daniel Antolín amb Daniela Andreu i Lali García, campiones de Catalunya sub-19

En categories absolutes, durant els darrers anys, BSC ha aconseguit que els seus jugadors guanyin el campionat de Catalunya en categoria masculina i femenina. Tot i que hi ha jugadors que tenen llicència amb altres clubs per motius de patrocini, els seus entrenaments els realitzen a les instal·lacions de l’entitat.

Durant els últims anys, BSC està present en la Lliga d’Hivern de la Federació Catalana de Voleibol, així com en el Campionat de Catalunya Vichy Catalan Voley Tour, sempre obtenint grans resultats. “M’agradaria destacar que la temporada passada, tot i la pandèmia, vàrem quedar campions de Catalunya sub-19 i sub-21”, conclou Antolín. A nivell català és el club amb més campionats de Catalunya i nacionals de totes les categories oficials a les seves vitrines.

Enhorabona!

PALMARÈS


PRINCIPALS TÍTOLS

Or Campionats de Catalunya de menors: Des de 2007 fins al 2020
Or Campionat d’Espanya de clubs: 2012 (Cadet)
Campiones d’Espanya de seleccions:
SUB-17: Or (2010,11 i 12)
SUB-19: Plata (2013 i 14)
SUB-21: Or i bronce (2011,13 i 15)
Guanyadors categoria absoluta: Nuria Bouza, Ferran Serra, Conrad Rovira, Noé de Mena, Dani Moreno, Elena Biosca, Yamil Yanes, Bruno Roxlo, Júlia Bonet i Rebeca Fernàndez entre d’altres.

EQUIP TÈCNIC

Daniel Antolín
Gerent i director tècnic Alfonso García
Nadia Molino
Pau Vives
Kadri Puri
Marina Balasch

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs