Connect with us

Clubs

El Teià Futbol Cinc tanca un any extraordinari

Teià, como a poble, pot presumir de tenir el millor equip de futbol sala femení sènior de Catalunya adscrit la Federació Catalana de Futbol Sala. Aquesta temporada que tot just ha acabat, ha guanyat la Copa Catalunya i la Lliga Nacional Femenina.

L’equip no ha perdut cap partit en tota la temporada, sent el màxim golejador i el menys golejat. A més, la jugadora Berta Vilamala va ser la pitxitxi de la categoria amb 51 gols en 20 partits. Tres de les cinc màximes golejadores de la lliga van ser jugadores del Teià (Sònia Sánchez i Alma Cruz amb 23 gols cada una, per darrere de la Berta). Per a la temporada 2022-2023, l’equip afronta el repte de revalidar tots els campionats nacionals, lluitar per la Supercopa de Catalunya i intentar repetir la fita al Campionat d’Europa.

El Teià Futbol Cinc, fundat el 1994, ha assolit fites importants en l’esport de formació, amb nombroses lligues i ascensos en les dues federacions que existeixen de futbol sala, com el triple campionat de Catalunya consecutiu i la doble participació al Campionat d’Espanya (assolint la Final) de categoria aleví de la Federació Catalana de Futbol i Real Federación Española de Futbol, ara ja fa uns anys.

A la Federació Catalana de Futbol Sala, els equips femenins del club han estat protagonistes, amb molt títols guanyats i diverses participacions a campionats oficials. El Teià Futbol Cinc té l’honor de ser l’únic equip català de la Federació en haver aconseguit guanyar la Copa d’Europa de Clubs, al 2015. Una fita que va permetre al club ser rebut en una recepció oficial pel president de la Generalitat i el secretari general de l’Esport.

Des de fa vuit anys juguem només la Federació Catalana de Futbol Sala, la selecció catalana de la qual té reconeixement internacional i això ens permet participar en campionats internacionals i gaudir d’una experiència que no podríem tenir en una altra federació, ja que, per a aconseguir-ho, hauríem de prendre part en lligues i categories nacionals”, explica Christian Roldán, fill del president i director esportiu i secretari de la junta.

Des de la seva fundació el 1994, el club ha estat protagonista de grans fites, com la Copa d’Europa femenina de 2015

L’entitat està actualment focalitzada en els equips per a majors de 18 anys, amb dos masculins competint a la Federació Catalana de Futbol Sala en categories Primera Nacional i Segona Nacional, i el ja citat femení que és la gran referència d’aquest esport a Nacional Femenina de la mateixa federació. L’objectiu primordial a curt termini és tornar a recuperar els equips de base, tan masculins i femenins, com a punt de construcció i desenvolupament de nous equips i jugadors.

A banda de la vessant competitiva, el club ha iniciat un projecte de futsal de lleure, esdevenint un punt de trobada per a aquells jugadors i jugadores que volen continuar practicant l’esport sense el compromís i estrès de la competició. Per aquest motiu el projecte Teià Legends acull aquest perfil de jugadors majors de 35 anys i els ofereix l’oportunitat de continuar practicant el seu esport preferit.

Una altre prova del gran nivell competitiu del jugadors/es del Teià Futbol Cinc és que sempre han estat protagonistes en els diferents Campionats Internacionals on ha participat l’equip representant de la Federació Catalana de Futbol. Aquí està la prova:

  • MUNDIAL 2008: Dues jugadores + Entrenador, provenien del Teià Futbol Cinc.
  • EUROPEU 2011: Sis jugadores.
  • MUNDIAL 2013: Vuit jugadores + Entrenador.
  • EUROPEU 2015: Cinc jugadores + Entrenador.
  • MUNDIAL 2018: Cinc jugadores + Entrenador

Actualment, fins a quatre jugadores poden entrar a l’equip que representarà a Catalunya en el proper Mundial que es celebrarà a Colòmbia.

Junta directiva

  • President: Ferran Roldán Cantos
  • Vicepresident: Javier Navajas
  • Tresorer: Xavier Garrigós
  • Secretari i director esportiu: Christian Roldán
  • Vocal: Èric Reull

More in Clubs