Connect with us

Ajuntaments

Ajuntament i AE Teià acorden la cessió al poble de la pista de bàsquet durant 50 anys

Després de mesos de converses, l’Ajuntament de Teià i l’Agrupació Esportiva Teià (AE Teià) han arribat a un acord perquè l’entitat esportiva cedeixi al municipi l’ús de la pista exterior de bàsquet per un termini de 50 anys, prorrogables per 25 anys més. A canvi, l’Ajuntament es compromet a dur a terme totes les inversions i gestions que siguin necessàries per resoldre les deficiències constructives de la instal·lació i legalitzar-ne l’ús públic i la pràctica de competicions esportives. A partir d’ara, l’Ajuntament assumirà també totes les despeses de manteniment, subministres i l’assegurança de responsabilitat civil.

Aquest acord s’ha concretat aquest migdia amb la signatura d’un contracte de cessió del dret de superfície entre l’alcalde, Andreu Bosch, i el president de l’AE Teià, Albert Cervera, després que la massa social del club hi va donar el seu vistiplau amb 65 vots a favor i 1 de nul en l’assemblea general realitzada el passat 10 de gener.

Inversió de 184.000 euros
La finca cedida té 1.082 metres quadrats, es troba situada davant de La Palma i té accés pel Passeig de la Riera i és propietat de l’AE Teià des de 1961.

L’acord entre les parts és fruit de la negociació iniciada just després que l’estiu de 2016 es va esfondrar una part de la graderia de la instal·lació durant la disputa d’un partit de futbol sala. Aquell incident, que va causar ferits lleus, va posar en evidència les greus patologies estructurals dels materials de construcció de l’equipament, i va obligar a clausurar-lo per raons de seguretat.

La posterior avaluació tècnica i econòmica va xifrar els costos de sanejament i rehabilitació de tota la instal·lació en uns 184.000 euros; una quantitat que era del tot inassumible pel club i que afectava el funcionament habitual d’entrenaments i partits. D’acord amb el conveni subscrit, a falta d’un projecte executiu, aquest és el cost estimatiu que l’Ajuntament hauria d’aportar com a inversió en una primera fase en un termini màxim de tres anys.

Valoració positiva
L’Ajuntament valora especialment la centralitat urbana de l’equipament i té la intenció destinar-lo a acollir activitats esportives, culturals, de lleure o d’interès general per satisfer les demandes de la població.

En contraprestació, l’AE Teià gaudirà de “l’ús preferent i prioritari de les instal·lacions”, una vegada executades les obres de rehabilitació. A més, hi tindrà un despatx i gestionarà el lloguer d’una part de la publicitat. De fet, l’AE Teià no perdrà mai la condició de propietària i patrimonialitzarà sense cap cost totes les millores que s’hi facin.

Comissió de seguiment
Properament, les dues parts crearan una comissió mixta per fer el seguiment de les obligacions pactades. La comissió estarà formada per quatre persones -el regidor i el tècnic d’Esports de l’Ajuntament, d’una banda, i dos representants de l’AE Teià, de l’altra- i es reunirà almenys un cop l’any “durant els mesos de juliol i agost per planificar el calendari i els horaris d’utilització de les instal·lacions de la propera temporada”.

Acord de ple
Per esdevenir efectiu, la ratificació del conveni haurà de ser validada pel ple municipal del mes de març, i posteriorment caldrà escripturar la constitució del dret de superfície en el Registre de la Propietat.

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments