Connect with us

Ajuntaments

“Sempre he cregut que l’esport és la millor manera de fer poble”

Tito Casado

El nou regidor creu que l’esport és l’epicentre de totes les sensibilitats de la població. A més, diu que és molt agraït perquè permet estar en contacte amb moltes i diverses persones

Com ha arribat al món de la política?

Vinc de l’Associació dels Llums, una entitat de Llavaneres que es dedica a promoure la cultura, la formació i el lleure a través de diferents programes i activitats. Em vaig centrar molt a aconseguir més reforç escolar per a nens amb problemes socials. Era difícil bregar amb l’Administració i vaig pensar que, si entrava en política, seria més fàcil.

Va ser així?

És més difícil del que pensava, l’hi confesso. Fa deu anys em vaig afiliar a Iniciativa per Catalunya Verds com a militant de base. Anava a moltes reunions de l’Entesa pel Progrés Municipal (EPM), plataforma política de Catalunya que aglutina grups i candidatures municipalistes independents de l'”esquerra verda nacional” i vaig passar a ser coordinador d’Iniciativa pel Maresme. En les últimes eleccions ens vam presentar sota el partit ‘Acord per Llavaneres’ i vam entrar en l’equip de govern.

Quines són les seves prioritats?

Complir amb el mandat del poble, fer una política de proximitat, estar molt a prop de la gent i ser absolutament transparent en les teves accions i gestió.

I arriba a ser regidor d’Esports…

Per casualitat. Una Regidora va deixar el càrrec, vaig entrar jo, i es va aprofitar aquesta conjuntura per fer canvis. L’anterior regidor d’Esports, Emili Minguell, va passar a Governació i jo a ocupar la seva regidoria, a més de la de Recursos Humans.

Li agrada ser el responsable d’Esports?

Molt, perquè sempre he estat molt lligat al món de l’esport. Durant molts anys vaig practicar taekwondo, vaig jugar a futbol a l’equip del poble i sóc un apassionat de l’escalada. He arribat a planificar les meves vacances en funció del lloc on poder fer muntanyisme. Sempre he cregut que l’esport és la millor manera de fer ‘poble’.

Sí?

Sí, perquè conflueix tothom, independentment de la seva posició política. Diguem que l’esport és l’epicentre de totes les sensibilitats. A més, és molt agraït perquè estàs en contacte amb moltes i diverses persones.

Quines són les proves esportives més importants de Llavaneres?

Al març tenim la ‘Triwoman’, l’ Ironkids i el duatló de muntanya. Al maig, el ‘Dolmen Trail Race’ i aquest any un campionat mundial de vela. També és molt popular la BTT dels Corriols.

I a nivell d’esportistes?

Tenim a la patinadora Anna Rabassa, la ciclista de Trial Alba Hidalgo, la triatleta Clàudia Luna, la jugadora de bàsquet Inés Serra, el golfista Pep Anglés; Gerard García, campió de motocròs, al campió de Catalunya de futbol americà Eduald Sabater i a les regatistes Barbara Cornudella i Sara López. I en equips destaca amb llum pròpia el femení de bàsquet.

I el futur, Tito?

Tenim una gran notícia que ens fa molta il·lusió. Al març començarem la construcció del nou pavelló multiusos, que serà el primer de tot el Maresme que complirà la normativa d’eficiència energètica. Serà un referent innovador. S’aixecarà al costat del camp de futbol i crearem un complex esportiu únic per cobrir la demanda que tenim. Hem crescut molt en els últims anys.

Es nota…

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments