Connect with us

Montgat

AMÀLIA ARGUDO, Campiona d’Europa amb Espanya

Montgat exporta talent esportiu

El Maresme és una inesgotable font de talent esportiu. Un altre exemple el trobem en Amàlia Argudo Llobregat (Montgat, 24 de gener de 2000), que s’ha convertit en una de les millors jugadores de rugbi d’Espanya, selecció amb la qual es va proclamar campiona d’Europa el mes de febrer passat.

Amàlia estava predestinada a ser jugadora de rugbi des que va néixer. En la seva família es vivia, i es viu, el rugbi amb els cinc sentits: “El meu pare va jugar en el Barça i els meus germans Mateu i Martí també practicaven aquest esport. Quan encara era molt petita anava algunes vegades amb ells a veure’ls entrenar a la Santboiana, on jugaven, i un dia em van dir si volia provar-ho. I així vaig començar, als quatre anys”, narra Amàlia des de Tolosa (França), on des de fa cinc temporades defensa els colors de l’Stade Toulousain en la màxima categoria del rugbi francès.

Amàlia és una de les jugadores més destacades de la selecció espanyola

Va estudiar primer a l’Escola Marina i després a l’Institut Thalassa de Montgat, on viu amb la seva família, i recorda amb afecte els llargs viatges diaris amb cotxe des de casa fins a Sant Boi de Llobregat, on va estar a la Santboiana fins als 12 anys: “Sempre vaig jugar amb nens, perquè no hi havia equips inferiors per a nenes. Quan jo tenia dotze anys, el meu germà Mateu va fitxar pel Club Rugbi Sant Cugat i per raons logístiques, i també per a progressar més, vaig decidir fitxar pel Sant Cugat”. No li va ser res malament a Amàlia, perquè amb l’equip vallesà es va proclamar campiona d’Espanya sub 14 i sub 16.

La de Montgat triomfa com a professional a l’Stade Toulousain de França després de passar pel planter de la Santboiana i Sant Cugat

El destí va voler que en un torneig internacional organitzat pel CR Sant Cugat la veiessin jugar els tècnics de l’Stade Toulousain, que li van fer una oferta per viure, estudiar i jugar a Tolosa: “Va ser una decisió molt difícil, perquè era deixar la meva casa, la meva família, els meus amics, però no perdia res per provar. M’oferien jugar en un equip femení i viure per i per al rugbi”. Els primers anys va viure internament en un centre esportiu anomenat ‘Pôle Espoir’: “A Tolosa, com a tot França, es viu molt el rugbi, forma part de la seva cultura i en molts casos és la seva religió, com el futbol a Espanya”.

La seva progressió va ser meteòrica. Va arribar a entrenar amb la selecció sub 18 francesa i quan va complir la majoria d’edat va ascendir al primer equip del Toulousain, on és titular indiscutible des de fa tres anys, sempre lluint el número 15. Va guanyar el campionat de França Rugbi 7 i ha estat subcampiona nacional.

Des de els 16 anys forma part del club francès Stade Toulousain

Sens dubte una de les seves majors satisfaccions va arribar quan el 2019 va debutar amb ‘Les Lleones’, la selecció espanyola de rugbi. El passat 27 de febrer va tocar el cel amb els dits en proclamar-se campiona d’Europa a Guadalajara: “Va ser un somni fet realitat, una alegria infinita que demostra el gran nivell del rugbi femení espanyol, però en volem més”. Es refereix al torneig de classificació de setembre per a la Copa Mundial Femenina de Rugbi que es disputarà a Nova Zelanda l’any vinent.

“Guanyar l’Europeu ha estat un somni fet realitat; ara intentarem classificar-nos per al Mundial de Nova Zelanda”

L’Amàlia, que pot viure del rugbi a França, té més somnis, com jugar algun dia a Anglaterra, si bé hi ha una cosa que mai canvia: “Trobo molt a faltar Montgat, el Maresme, les seves platges, els amics, la família, però també estic gaudint molt de la meva professió i la meva passió, que és el rugbi”.
Va néixer per a això.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Montgat