Connect with us

Clubs

Club Marítim Montgat: Més de 30 anys prop del mar

Des del 1988, el Club Marítim Montgat mira cap al mar. Els seus inicis són humils. La primera construcció va ser un mòdul prefabricat, a càrrec dels socis de l’època. Sent Montgat un poble de tradició marinera, el club va néixer com a entitat de lleure. A mesura que transcorrien els anys, el club va anar creixent en nombre de socis i activitats. Per donar cabuda a això, a més de serveis bàsics com zones per guardar el material o vestidors, es van anar afegint progressivament diversos mòduls, fins arribar al que actualment coneixem com a Club Marítim Montgat, un club amb cent socis i mil clients l’any a la seva l’Escola de Vela.

Mòduls prefabricats del 1988

Avui dia el club es troba en un procés de modernització. A partir del 2015, el club va rebre la concessió per a la renovació de les instal·lacions, un projecte que en un principi consistia en renovar, un a un, els mòduls esmentats anteriorment. A més, aquest fet va coincidir amb la implementació de l’Escola de Vela, que va tornar després d’uns 20 anys sense tenir-ne. Com a resultat, el club va poder comptar amb dos mòduls nous, i un extra per l’Escola de Vela. No obstant aixó, una nova oportunitat va sorgir: l’Ajuntament de Montgat volia refer el Passeig Marítim i construir una plaça volada on s’albergaria la tradicional subhasta del peix.

La idea de l’Ajuntament era que, a sota, s’hi podria allotjar el CM Montgat. Així doncs, el club passaria de tenir unes instal·lacions basades en mòduls prefabricats a tenir un espai propi sota la plaça del passeig. Finalment, el projecte ha estat licitat i està previst que la construcció s’iniciï la propera tardor.

Noves intal·lacions. Dels mòduls prefabricats del 1988 (foto de l’inauguració), el club passarà a comptar amb unes modernes instal·lacions com es pot veure en aquesta renderització

Pel que fa a la vessant formativa, el president Albert Soler, que fa més de 15 anys que està al front de l’entitat, comenta que “tot i ser històricament un poble que mira molt al mar, el jovent d’avui dia n’estava una mica desconnectat. Vam voler tornar a apropar el mar als més joves, fer activitats i cursos”. Albert Soler destaca també que “hi ha hagut un gran canvi des que està present l’Escola de Mar. Ara hi ha molta vida. Ha ajudat a impulsar també que hi hagi més vaixells i, òbviament, més joves amb ganes de navegar”.

A nivell competitiu el club no té gaire tradició en fer regates ni en formar esportistes del màxim nivell, tot i que alguns regatistes sortits del club han aconseguit bons resultats a nivell català i espanyol. Com diu el president, “som un club essencialment de lleure, on els socis surten al mar a gaudir i a passar-ho bé”.

L’entitat farà un gran salt de qualitat; passarà dels actual mòduls a tenir un edifici propi gràcies al projecte de l’Ajuntament de Montgat de refer el Passeig Marítim

Actualment el club compta amb les seccions de vela, windsurf, caiac, pesca i pàdel. El president espera que, arran de l’Escola de Vela, el club pugui comptar amb regatistes d’alt nivell els propers anys, mentre que també destaca el windsurf foil, una disciplina relativament nova i amb molt de futur (que a París 2024 serà olímpica) i que ja practiquen alguns membres del club.

Amb la construcció de les noves instal·lacions, i amb la intenció d’impulsar totes les seccions, el club mira el futur amb il·lusió i ganes, i continuarà sent una part molt important de la vida de Montgat.

 

ALBERT SOLER
President


“Tot i ser històricament un poble que mira molt al mar, el jovent d’avui dia n’estava una mica desconnectat. Vam voler tornar a apropar el mar als més joves”

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs