Connect with us

Ajuntaments

“Arenys de Munt té una gran vitalitat ciutadana”

 

Marta de la Iglesia

Què fa diferent a Arenys de Munt de la resta de municipis del Maresme?

No sé si diferent o no, però aquesta és una vila amb un gran moviment social, ciutadà i d’entitats. És un poble molt unit i cohesionat, on tots anem a una, on hi ha molta solidaritat i sentiment d’identitat.

I em fa l’efecte que també és molt actiu…

Moltíssim. I en tots els aspectes. Tenim una gran vitalitat com a poble i ho hem demostrat sempre que ha estat necessari. Arenys de Munt ha crescut molt en els últims anys perquè ha vingut a viure gent d’altres municipis que han sabut integrar-se molt bé.

Com és el seu cas, no?

Efectivament. Jo vaig venir a viure a Arenys de Munt amb onze anys per motius laborals del meu pare, però sento que les meves arrels estan aquí.

… I a la muntanya.

Ahh!, aquesta és la meva gran passió i la meva autèntica vàlvula d’escapament. Necessito la muntanya com respirar. Estimo l’alpinisme.

Què ha trobat en l’alpinisme?

Tot. Els valors que t’ensenya la muntanya que després els pots aplicar al dia a dia de la vida. Parlo de solidaritat, d’esforç, honradesa, joc net, companyonia. Hi ha una gran veritat a la muntanya.

Quines ha pujat?

Gràcies a l’alpinisme he pogut conèixer Catalunya de punta a punta i aquest és un dels millors regals que m’ha fet la vida, al marge dels meus dos fills. He pujat muntanyes de 3.000 metres més de noranta vegades; tinc quatre 4.000 completats i he fet dues vegades un 5.000. He estat dues vegades en al Nepal, fent trekkings a l’Everest i a l’ Annapurna… en fi, que la muntanya m’ho ha donat gairebé tot.

“Al nostre municipi la cultura de l’esport està molt arrelada”

Infermera amb experiència en quiròfan, consumada alpinista… i regidora.

Fa deu anys, Joan Rabasseda em va demanar que l’acompanyés en el seu projecte polític. Jo sempre havia estat molt activa socialment, també des de l’AMPA, així que coneixia bé el teixit social d’Arenys de Munt. De fet ens coneixem tots. Va ser quan em vaig afiliar a ERC. Vam estar uns anys en l’oposició i des de fa quatre anys tenim la responsabilitat de governar, ja que vam entrar a meitat de la passada legislatura.

Porta tres regidories, entre elles, la d’Esports…

El nostre full de ruta en entrar tenia bàsicament dues línies d’actuació. La primera, ajudar en tot el possible als nostres clubs i esportistes mitjançant partides econòmiques. La segona, ordenar les nostres instal·lacions esportives i posar-les al dia. Aquí haig de dir-li que vam tenir, i tenim, molt treball, perquè hi havia molt per fer: arreglar vestuaris, introduir millorar en els pavellons i en el camp de futbol, implantar plans de seguretat. En una paraula, posar ordre.

Per ser un municipi de 8.600 habitants, déu n’hi do el ‘soroll’ que fan…

Li diria que el 100% de la població fa esport, perquè aquí està molt arrelada la cultura de les ‘caminades’. Potenciem al màxim la pràctica esportiva, tant a les escoles com en l’àmbit d’entitats i clubs. Som molt potents en proves ciclistes, per exemple, així com en ‘curses’, taekwondo, patinatge, l’equip de futbol està creixent molt…

No s’oblidi de l’hoquei patins.

No, ho deixava per al final. Estar en la màxima categoria nacional, l’OK Lliga, és un orgull per al poble. Poder competir amb els poderosos d’aquest esport amb un equip format gairebé en la totalitat amb nois del poble, demostra el que li deia abans, el gran sentiment de pertinença al territori.


PERFIL

Nascuda l’any 1962 a Barcelona i mare de dos fills, Marta de la Iglesia i Formatger, treballa d´infermera quirofanista a l’Hospital de Mataró com a responsable de la gestió del material de cirurgia i forma part de la comissió de l’obesitat mòrbida. Ha desenvolupat diferents tasques de responsabilitat com Cap d´Àrea de Medicina a l’Hospital de Mataró i Cap d´Àrea del Bloc quirúrgic de l’Hospital General de Catalunya. Presidenta del Patronat  Verge del Remei. Amant dels esports de risc, practica alpinisme els caps de setmana. Té un Màster en Gestió Hospitalària i Serveis Sanitaris per la Universitat de Barcelona i és Diplomada en infermeria per l´escola Universitària d´infermeria Santa Madrona. 4a tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Sanitat i Gent Gran de l’Ajuntament d’Arenys de Munt


Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments