Connect with us

Ajuntaments

“Som un dels pobles més inquiets esportivament del Maresme”

   

 

Miguel Ángel Ruiz Giménez

Miguel Ángel Ruiz és un enamorat de l’esport i del seu poble. I ambdues coses l’han portat a desenvolupar una responsabilitat que l’omple d’orgull i en la qual es bolca, pràcticament, les vint-i-quatre hores del dia.

Vostè va ser un conegut futbolista en la seva època…

Vaig tenir la satisfacció de començar a jugar en l’històric C.D. Malgrat. Vaig debutar en el primer equip a tercera divisió als setze anys. Tinc grans records, com l’eliminatòria de la Copa del Rei que vàrem disputar davant el Tenerife de Segona i l’Espanyol de Primera Divisió. Llavors era una Tercera Divisió molt competitiva, amb grans equips i grans jugadors

Central dels d’abans. Dur i expeditiu…

Sí. Ja era alt i fort des de molt jove i no vaig tenir més remei que fer-me respectar davant davanters centres tan veterans i amb tanta experiència (rialles).

Una llarga trajectòria futbolística…

Vaig jugar, en altres equips, en el filial del Rayo Vallecano, en el Maó de Menorca, Adrianense, però mai vaig gaudir tant com quan vaig estar en l’equip d’Aiguas de Barcelona. Em vaig retirar als 40 anys en els veterans del Calella.

Què el va impulsar a entrar en política?

Carme Ponsa, l’alcaldessa, que em coneix des de fa molts anys, m’havia demanat en diverses ocasions que l’acompanyés en el seu projecte polític. Sempre havia denegat aquesta proposta, però a la cinquena vegada ja no vaig poder negar-m’hi. Així va ser com el 2015 vaig entrar en la candidatura ‘Junts per Malgrat’. La meva sorpresa va ser majúscula quan ho vaig fer com a núm 2. No ho sabia.

Quines han estat, o són, les seves prioritats?

El meu perfil de regidor és molt clar: treballar per al poble a peu de carrer, conèixer tothom i intentar ajudar entitats, clubs i esportistes. Això des de la Regidoria d’Esports, extensible a les altres àrees, Territori, Ambient i Sostenibilitat. Treballem per i per a les persones.

Quina fotografia fa de l’esport de Malgrat?

Som un municipi amb una gran i diversa activitat esportiva. Segurament, un dels pobles més inquiets del Maresme. Pensi que som, aproximadament, 18.000 veïns i comptem amb 1.455 fitxes federatives en totes les disciplines. I sumi-li a aquesta quantitat, les persones que practiquen esport sense estar federats.

Sorprenent!

Tenim 40 entitats esportives, una xifra molt important. I la nostra obligació, com a ajuntament, és ajudar-los i assistir-los en tot el que puguem. Aquest any tornem a tenir equips d’handbol i dos nois del poble estan jugant en les millors lligues d’Europa d’hoquei patins, un és al Benfica de Portugal (Miki Grau) i un altre a La Vendéme de França (Josep Hernández).

Quines són les proves més emblemàtiques de Malgrat?

Les ‘6 Hores de BTT’, les ‘2 Hores de resistència BTT’, el Cros que ja té 23 anys d’existència, així com el Triatló, que discorre per un preciós circuit de muntanya la part d’atletisme. També és una data molt assenyalada la nostra ‘Festa de l’Esport’, que fem al juny i que té molta tradició.

I pel que fa a instal·lacions?

En aquest aspecte estem una mica curts. Ens fan falta més espais. Per 2018 volem inaugurar un Espai Polivalent, un pavelló cobert on conviuran proves esportives i actes culturals.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments