Connect with us

Ajuntaments

Can Xaubet, 10 anys de vida

 

 

Centre Municipal d’Esports, situat en l’epicentre de Pineda, és un gran equipament que    vertebra la major part de l’activitat física i esportiva local

Fa uns anys, la capacitada i entusiasta tècnica d’Esports de l’Ajuntament de Pineda de Mar, es va dirigir a mi com a professor de gestió i disseny d’instal·lacions esportives, perquè li donés la meva opinió sobre un projecte de complex esportiu municipal que s’estava proposant realitzar a aquesta població del Maresme. Ana Pujol, va fer valoracions proposant i recollint algunes de les meves aportacions a la configuració d’aquest centre.

Fa 10 anys, vaig assistir a la inauguració definitiva d’aquest projecte a Can Xaubet, complex esportiu que va suposar un canvi transcendental en la vida esportiva i de l’activitat física i social d’aquest municipi.

El Centre Municipal d’esports de Can Xaubet, situat en l’epicentre de Pineda, amb una superfície de més de 5.000 m2, suposa un gran equipament, amb piscines climatitzades, sales d’activitats i camp de futbol, pavelló d’ esports, pistes de petanca, amplis espais interactuats, una bona dotació de material i unes activitats i moderns serveis que vertebren la major part de l’activitat física i esportiva local.

Fa uns anys l’administració concessionada d’aquest centre va patir els problemes de la crisi, com la majoria dels centres municipals i esportius del país, presentant greus dèficits el 2013, amb problemes per al seu funcionament i viabilitat. Això acompanyat d’una gestió poc encertada, va motivar que l’Ajuntament procedís al seu rescat per procurar canviar el sistema de gestió que s’estava realitzant fins a aquell moment, sistema que mostrava una preocupant baixa d’abonats, disminució dels  serveis esportius i deteriorament de les seves instal·lacions.

Aquest projecte va suposar un canvi transcendental en la vida  esportiva i de l’activitat física i social de Pineda.

Després d’un procés de licitació pública, on van participar diverses empreses, l’UTE CN Natació i Sportise SL, va guanyar al febrer de 2014, el contracte inicial de serveis i es va procedir a actuar immediatament, aplicant un pla de xoc per intentar capgirar la situació, com així es va expressar en la roda de premsa de la presentació de la nova etapa de gestió, amb l’alcalde, comprometent-nos per poder passar dels prop de 1.000 abonats del moment i en disminució constant, a 2.000 en el primer any de gestió. Aquesta promesa es va complir l’any de gestió en 2015, amb més de 2.200 abonats.

Avui hem de dir que l’objectiu d’aquesta decisió dels responsables municipals ha estat un èxit, en comptar ja amb 3.200 abonats, multiplicant per 3 els serveis i les activitats que realitzem i obtenint més de 220.000 accessos anuals a aquestes instal·lacions esportives.

Aquest èxit és a causa, en gran part, de l’equip de treballadors de Can Xaubet, equip que ha mostrat el seu compromís amb la millora i la qualitat dels serveis, mostrant una gran predisposició i entrega. També mencionar l’imprescindible impuls de l’alcalde Xavier Amor i el seu equip de govern que sempre han estat predisposats i sensibles a la gestió i administració d’aquest centre municipal, procurant sempre la seva millora i les nombroses propostes que hem anat realitzant.

Les paradoxes d’aquesta vida m’han fet residir a Pineda i participar en aquests últims 3 anys en aquest treball de direcció estratègica i gestió, compartint la direcció d’aquest centre amb Oscar Briz, director de Sportise S.L., on entenc que hem pogut desenvolupar una gestió professional i compromesa amb Pineda de Mar i els seus ciutadans.

El nostre eslògan “A Can Xaubet t’estimem” diu per si mateix l’esperit dels nostres treballadors i l’objectiu d’aquest centre social i esportiu, encara que ara en el seu 10è  aniversari amb les activitats i reconeixements realitzats al centre, no resta de la necessitat de continuar treballant per a la seva millora i adaptació a les noves demandes dels seus usuaris i abonats.

Des d’aquesta publicació del Maresme, emplacem a tots els que encara no esteu amb nosaltres, a vindre i us convidem a participar de la nostra “estimació” i treball per mantenir i millorar la vostra salut i benestar.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments