Connect with us

Ajuntaments

El Masnou: Guanyadors i finalistes de la Nit de l’Esport 2017

L’1 de desembre a la nit, el Masnou va reconèixer la tasca dels seus esportistes i també de tots aquells que fan possible, dia rere dia, que l’esport cada vegada tingui un paper més important en la vida dels masnovins i masnovines. L’edició d’enguany va començar amb un minut de silenci en record a Jaume Pons, exentrenador del Club de Patinatge del Masnou, mort sobtadament pocs dies abans.
Abans de començar l’entrega dels guardons, els parlaments de l’alcalde i del recentment nomenat regidor d’Esports, Quim Fàbregas, van servir per fer un repàs de les diverses iniciatives o activitats esportives d’aquest any endegades amb l’objectiu de fomentar la participació de bona part de la ciutadania, així com per parlar de les novetats i els nous reptes de cara al curs vinent: l’inici de les millores dels accessos al CD Masnou, i el conveni amb la fundació Ricky Rubio, que permetrà canviar el parquet de la pista actual del Complex Esportiu i l’activació del procés de contractació de l’obra del nou pavelló. Sobre aquest darrer punt, Fàbregas va dir que, “si tot va d’acord amb el calendari previst, s’iniciaran les obres al mes de juny i tindran una durada d’entre nou i dotze mesos”.
“Les infraestructures són necessàries i importants per a la pràctica de l’esport”, va dir el regidor d’Esports, “però, per tenir un teixit esportiu viu com el que té el Masnou, el que realment és important és disposar de moltes entitats esportives que, amb la feina impagable dels seus presidents, juntes directives i entrenadors, contribueixin dia a dia a la formació de milers de joves al nostre poble”. Fàbregas també va parlar de la formació, no només en l’àmbit esportiu, sinó també en valors que acompanyarà els joves al llarg de la vida: “La solidaritat envers els més febles, el respecte per l’adversari, l’esperit de superació, la igualtat entre homes i dones, i la promoció d’hàbits saludables són valors que han d’anar estretament lligats a la pràctica esportiva, perquè, així, a part de formar bons esportistes, estem formant millors persones.”
En el seu parlament, l’alcalde, Jaume Oliveras, va parlar de la consolidació d’aquesta cinquena edició de la Nit de l’Esport com “un punt de trobada anual amb tota la xarxa esportiva del municipi”, però també va anunciar que “esperem poder-la anar millorant i innovant perquè permeti desenvolupar amb més força les activitats esportives del Masnou”. Oliveras també va parlar d’altres espais urbans “que hem de repensar des de l’òptica de l’esport i la salut”, com per exemple, el parc de Vallmora, “un gran espai que és al costat de les instal·lacions esportives del Masnou”.
Tant el regidor d’Esports com l’alcalde van coincidir a reconèixer la feina feta durant més de sis anys pel fins fa poc regidor d’aquest àmbit, Jordi Matas.
David Casany, com a representant del jurat, va parlar de la dificultat per escollir els guanyadors: “Realment, el currículum de tots els esportistes que avui són aquí és molt bo.” Casany també va tenir paraules encoratjadores per a tots ells a través de les cites de dos esportistes d’elit. D’una banda, va utilitzar una frase de Pep Guardiola per explicar que, alhora que es formen com a esportistes, també es formen com a persones: “El que sóc com a persona ho he après amb l’esport; és l’eina més educativa que he tingut. Allà he hagut d’acceptar la derrota, que un altre era millor que jo, he après a aixecar-me després de no haver fet bé les coses, a esforçar-me per fer-les millor…” D’altra banda, una cita breu i contundent de Kilian Jornet —“L’home viu de les emocions, no del currículum”— va servir per recordar a tots els presents que el més important no són els èxits que s’aconsegueixin, sinó com es viuen aquests èxits.
Després dels parlaments, es va fer el lliurament de premis. Enguany, el jurat ha estat format per Andrea Giménez, Beto Fernández, David Casany i Miguel Ángel Lira. La gala va ser amenitzada per diverses actuacions del Club Escola Gimnàstica Rítmica del Masnou.

 

Guanyadors i finalistes de la Nit de l’Esport 2017

Esportista (masculí i femení) federat més petit de 16 anys
Finalista: Elena Martínez Prieto. Club de ball esportiu Pas Bàsic
Finalista: Martina Alcaraz Ruíz. Club Escola de Judo i Gimnàstica Rítmica del Masnou
Primer Premi: Àngels Rodríguez Pérez. Club Judo Rei
Esportista (masculí i femení) no federat més petit de 16 anys
Finalista: Mariona Aragonés Blanch. Club Escola de Judo i Gimnàstica Rítmica del Masnou
Finalista: Lia Ortega Balló. Club Escola de Judo i Gimnàstica Rítmica del Masnou
Primer Premi: Judith Ger Roca. Club Escola de Judo i Gimnàstica Rítmica del Masnou
Esportista (masculí i femení) federat més gran de 16 anys
Finalista: Paula Roset Martín. Club Judo Rei
Finalista: Sofia Carballeira Pérez. Club Escola de Judo i Gimnàstica Rítmica del Masnou
Primer Premi: Mireia Lapuerta Comas. Club Judo Rei
Esportista competint en una entitat fora del Masnou
Finalista: Bernat Calvo Jofra. Club Gimnàstic Mataró
Finalista: Javier Cárcamo Arana. Centre Natació Mataró
Primer Premi: Marta Colom Hernández. Centre Natació Mataró
Trajectòria d’un equip en competició federada
Finalista: El Masnou sub21. Club d’escacs El Masnou
Finalista: Cadet masculí. El Masnou Basquetbol
Primer Premi: Cadet “A”. Club Deportiu Masnou
Trajectòria d’un equip en competició no federada
Finalista: Conjunt Aleví “B” de gimnàstica rítmica. Club de Judo i Gimnàstica Rítmica del Masnou
Primer Premi: Conjunt Infantil “B” de gimnàstica rítmica. Club de Judo i Gimnàstica Rítmica del Masnou
Entitat amb millor tasca de promoció
Finalista: Promoció del futbol adaptat i la tasca amb el treball de valors dins l’esport. Club Atlètic Masnou
Finalista: Promoció de l’esport de la vela al nostre municipi al llarg del seus 50 anys. Club Nàutic el Masnou
Primer Premi: Promoció de l’esport mitjançant el Projecte Hamza, utilitzant l’esport com a mitjà d’integració de nes i nenes. El Masnou basquetbol
Entitat amb la millor organització d’esdeveniments esportius
Finalista: 22a edició dl 3×3 Bàsquet al carrer. El Masnou basquetbol
Finalista: torneig Gran Slam de Pàdel. Club de Tennis el Masnou
Primer Premi: 30a edició de la Setmana de la Vela. Club Nàutic Masnou
Reconeixement a la trajectòria individual en el desenvolupament de la tasca esportiva
Guardonat: Ricard Serrano Valenzuela. Club Ocata vent
Guardonat: Josep Pla Garcia. Assoc. Esportiva Interdinàmic/ Club Atlètic Masnou
Guardonada: Maria Glòria Aragó. Club Nàutic Masnou

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments