Connect with us

Bàsquet

CB Premià de Dalt

FENT BÀSQUET, FENT POBLE

L’any 1986 naixia el Club de Bàsquet Premià de Dalt. Era fruit de l’esforç d’un grup d’amants del bàsquet que volien que aquest esport es jugués al seu poble. Avui, aquest club, gaudeix de bona salut i ha anat creixent a mesura que també ho feia el poble. Primer es va començar a la pista de Sant Jaume, un clàssic entre els jugadors de bàsquet de la zona, i que ara torna a tenir dues cistelles per a la pràctica d’aquest esport. La construcció del pavelló poliesportiu de Premià de Dalt va significar un pas endavant per al futur de l’entitat.

El CB Premià de Dalt és un club de poble. Un dels seus objectius és potenciar la pràctica del bàsquet entre els més petits. És per aquest motiu que es dona màxima importància a l’Escoleta. “Volem que el club sigui una eina de promoció de l’esport i sobretot, enganxar els nens al bàsquet”, assegura Alex Guerrero, president del club des de setembre de 2019. En aquests moments el CB Premià de Dalt gaudeix de bona salut tot i la pandèmia de coronavirus que està afectant de manera directa tots els clubs de base. “Estem seguint tots els protocols del Departament de Salut. Hem adaptat els entrenaments i vam ser dels primers clubs en què els entrenadors van utilitzar la mascareta FFP2”, assegura Guerrero. De fet, el regal que va fer l’entitat per Nadal als jugadors va ser una mascareta de roba amb els colors del club, vermell i negre. Tot i aquests moments difícils per a tot l’esport amateur el CB Premià de Dalt continua augmentant el nombre de jugadors i aquesta temporada compta amb 174 federats.

De les 174 llicències, 57 són de jugadores, que arriben a 70 si es té en compte l’equip de veteranes.

Un altre dels objectius marcats és continuar potenciant els equips femenins. És una feina que fa anys que s’està duent a terme (l’anterior junta va treballar molt en aquesta direcció) amb uns grans resultats. En aquests moments a l’entitat hi ha tres equips de mini femenins, un cadet i un sènior, que s’ha recuperat just aquesta temporada. “Apostem pels equips femenins. El nostre objectiu és que hi hagi un equip de cada categoria perquè les noies puguin jugar a bàsquet al club”, explica el president. En aquests moments l’entitat compta amb 57 jugadores, que arriba a les 70, si es compta l’equip de veteranes que va començar la temporada passada i que enguany ha continuat sumant jugadores.

L’entitat compleix 35 anys d’existència amb 15 equips i una feina de formació molt consolidada.

En un moments de gran incertesa econòmica el suport de les famílies és vital. Des de la junta del CB de Premià de Dalt es treballa en l’aspecte econòmic i s’ha aconseguit, amb gran esforç, que durant els mesos en que no s’ha pogut continuar la pràctica esportiva no s’han cobrat les quotes. “L’objectiu és que mica en mica es vagin reprenent els entrenaments. Estem treballant en noves fórmules per tal d’intentar d’adaptar-nos a les noves normatives”, explica Guerrero. Les possibilitats passen per adaptar els entrenaments a les pistes exteriors i amb grups més reduïts. En aquest sentit, també cal destacar la col·laboració econòmica de l’Ajuntament de Premià de Dalt que serveix per reforçar la viabilitat d’aquest projecte esportiu.

El CB Premià de Dalt té com a objectius formar els jugadors en els valors de l’esport. Molts dels entrenadors del club formen part de les diferents categories. Així, molts dels formadors també són jugadors de la casa. Aquest fet, per exemple, crida que els jugadors i les jugadores de categories inferiors s’acostin fins al poliesportiu per gaudir dels partits del CB Premià de Dalt en els que juguen els seu entrenadors. Esperem que un cop passada aquesta pandèmia les grades del pavelló es tornin a omplir de famílies i amants del bàsquet.

Una entitat amb molta història
A Premià de Dalt es va començar la pràctica del bàsquet cap als anys cinquanta. Es jugava a la pista de Sant Jaume. Primerament, el club va portar el nom de BSJ, que són les inicials de Bàsquet Sant Jaume i també hi col·laborava l’Obra Atético Recreativo Diocesana. “Els més antics jugaven al pati de Sant Jaume, més endavant ho van fer a la pista”, ho explica Josep Font, un dels premianencs que ha estat molt anys vinculat al club de bàsquet i que va ser president durant vuit anys. “Moltes vegades, si havia plogut, anàvem a buscar serradures a la fusteria d’en Joan Comas per assecar la pista”. Durant uns anys, i per problemes econòmics el club va deixar d’existir. “Va ser a principis dels setanta i van ser set anys”, explica. Més tard van tornar a agafar el club Nicador

Àlex Guerrero

President
“Apostem pels equips femenins. El nostre objectiu és que hi hagi un a cada categoria perquè totes les noies del poble puguin jugar a bàsquet al club”

Just, Pere Planas i Enric Gasol, entre d’altres. En aquest moment va ser quan es va fer el canvi de nom i el club va passar-se a dir CB Premià de Dalt. Uns anys després, es construïa el pavelló poliesportiu que es va inaugurar el 1993. “Vam marxar de la pista de Sant Jaume que érem tres equips i allà en vam fer onze, inclòs un equip femení”, explica Font. “Hi va haver un moment que hi havia la competència entre el bàsquet i el futbol sala per veure qui venia a veure més gent”, recorda, rient, Josep Font. Entre els records de tants anys dedicats al club hi ha quan omplien un autocar, i a vegades, dos (com en el cas d’un partit que es va jugar a Llançà) per anar als desplaçaments de l’equip sènior. Font recorda l’empenta que van tenir un grup de premianencs per tal que el bàsquet es consolidés com un esport de referència a la vila. “És molt important que hi hagi gent que hi dediqui temps. En aquest cas és un referent en Siscu Vázquez, que porta més de trenta-quatre anys dedicats al club”, conclou Font.

Els pilars del club tenen un únic punt de suport: la formació de jugadors i entrenadors

A Premià de Dalt es va començar la pràctica del bàsquet cap als anys cinquanta amb el nom de BSJ

Formar gent de la casa
Un altre dels objectius primordials del club és potenciar la formació dels entrenadors de la casa. “Impulsem els joves perquè comencin a tenir les primeres titulacions de la Federació Catalana de Bàsquet”, explica el president. Una de les figures clau en la supervisió dels entrenaments és Jaume Ventura. Amb una llarga trajectòria a l’ACB, va ser entrenador professional durant divuit anys i també va entrenar durant un any un equip d’una univeristat americana. Ha començat a fer unes sessions tècniques mensuals al canal de YouTube del club que van adreçades als entrenadors de la casa. “La idea és fer-ne més i que també ho facin els mateixos entrenadors.Són gent molt jove amb ganes d’aprendre”.

El club també està fent una gran tasca per formar entrenadors de la casa i així obtenir la titulació de la FCBQ

EQUIPS


2➔ PREMINI MASCULÍ
1 ➔ MINI MASCULÍ
3 ➔ MINI FEMENÍ
1 ➔ INFANTIL MASCULÍ
1 ➔ CADET MASCULÍ
1 ➔ CADET FEMENÍ
1 ➔ JÚNIOR MASCULÍ
2 ➔ SUB 21 MASCULÍ
1 ➔ SÈNIOR MASCULÍ
1 ➔ SÈNIOR FEMENÍ
1 ➔ VETERANES FEMENÍ

ORGANIGRAMA CB Premià de Dalt


Escoleta Marc Galán
Premini vermell masculí Roger Perarnau
Premini Negre masculí Jose Antonio Almendros
Mini Blanc femení Kiko Fernández
Mini vermell femení Laia Sánchez
Mini Negre femení Raúl Tomás
Mini masculí Oriol Marín
Cadet femení Aleix Casanova
Infantil masculí Rober Cepeda
Cadet masculí Alejandro Sánchez
Júnior masculí Guillem Alsina
Sénior Masculí Oriol Marín
Sénior femení Pol Cervantes
Veteranes Guillem Alsina

JUNTA
President: Alex Guerrero
Tresoreria: Mireia Parella
Secretaria: Esther Solano
Vocals: Toni Alsina, Adela Genís, Jordi Marín,Silvia Marín, Fran Olcina, Siscu Vázquez

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Bàsquet