Connect with us

Clubs

El voleibol continua molt viu al Maresme

El passat 14 d’octubre, la Federació Catalana de Voleibol, com la resta de federacions esportives de Catalunya, es va veure obligada a suspendre totes les seves competicions a instàncies del decret publicat per la Generalitat de Catalunya.
El Procicat aconsellava reduir la mobilitat entre municipis per rebaixar l’alt índex d’infectats per la Covid-19 i els caps de setmana els catalans no podien sortir de les seves respectives ciutats o pobles sense causa justificada. Es van paralitzar totes les lligues que ja havien començat i no va poder iniciar-se cap de les que estaven pendents. Excepte les de categoria nacional.

En principi aquella ‘aturada’ de l’esport català havia de ser solament per a 15 dies, però la realitat ha estat més cruel de l’esperat. Avui dia cap club/equip ha pogut competir excepte els ja citats. És l’exemple dels clubs catalans que participen en Superlliga i Superlliga 2 que sí que han pogut competir amb normalitat dins de les dificultats.

El CV Alella durant un partit

A mitjans de gener es va reprendre la competició de la Primera Divisió catalana ajornada a l’octubre, amb quatre equips de la comarca en lliça.

El Club Voleibol Premià de Dalt Maresme, com el representant més destacat de la nostra comarca, està disputant la seva lliga cada cap de setmana.
La Federació Catalana de Voleibol, no obstant això, volia anar més enllà i després de treballar conjuntament amb altres federacions, va aconseguir que la Secretaria d’Esports de la Generalitat, conjuntament amb els departaments de salut i seguretat, donés llum verda al fet que es reprenguessin les lligues de categoria nacional. En el cas del voleibol, la Primera Divisió Catalana que és considerada Segona Nacional.

En el moment de la suspensió d’aquestes lligues solament s’havien disputat tres jornades del campionat i el passat cap de setmana del 16 i 17 de gener es va reprendre la Primera Divisió Catalana tant masculina com femenina. En la primera participen pel Maresme el CV Alella, CV Arenys de Mar i el CV Mataró. I en la segona, el CV Vilassar de Mar. La lliga masculina es va reiniciar amb un interessantíssim duel entre Mataró i Arenys, guanyat per aquest últim.

El CV Premià de Dalt Maresme, de Superlliga 2, és l’únic que ha pogut disputar la seva lliga sense cap restricció

El vòlei Vilassar també ha tornat a la competició

David Casas, coordinador esportiu del CV Mataró, es felicita per haver pogut tornar a la pista: “Des del punt de vista psicològic i motivacional és molt dur entrenar sense saber si podràs competir. A nosaltres ens hauria agradat que el sènior femení també hagués pogut fer-ho, encara que estigui en una categoria inferior. De qualsevol manera era molt important tornar a jugar”

Álex Vila, entrenador del primer equip femení i responsable del Club Vòlei Vilassar de Mar expressa les enormes dificultats que té per poder mantenir la competitivitat: “Si aquí no podien jugar, moltes de les jugadores que hem format a Vilassar se n’han anat a altres clubs on sí que podien entrenar i competir cada setmana. Hem hagut de recórrer a les nostres juvenils per a completar l’equip sènior”.
Com a mínim, els principals equips del Maresme han pogut tornar a la competició… a l’espera que els d’altres categories i els de formació (benjamins, infantils, cadets, juvenils…), també puguin fer-ho. El voleibol català intenta no parar. I el del Maresme, tampoc.

EQUIPS EN COMPETICIÓ DEL MARESME


Superlliga 2

▶ Cv Premià de Dalt Maresme

1a Divisió Catalana Masculina
(Segona Nacional)
GRUP A
▶ CV Alella
▶ CV Arenys de Mar
▶ CV Mataró

1a Divisió Catalana Femenina
(Segona Nacional)
GRUP B
▶ Vòlei Vilassar

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs