Connect with us

Clubs

CN MATARÓ – SÓN MOLT BONS!

Durant els últims cinc anys, la secció de natació adaptada del CN Mataró ha progressat de forma espectacular en els seus objectius esportius, tant en competicions per equips com a títol individual. El Centre s’ha adjudicat nou dels últims deu campionats de Catalunya (4 d’estiu i 5 d’hivern) i ha estat el gran protagonista en els últims campionats d’Espanya de clubs. Després de la cinquena posició assolida en 2016, ha aconseguit fer-se amb el títol de campió els últims dos anys de forma consecutiva. També és el club capdavanter en la lliga catalana de natació adaptada.

Entre els seus integrants, nombrosos esportistes han aconseguit places internacionals. Parlem de Javier Carcamo, cinquena posició en el campionat d’Europa; Laura Castillo, membre de l’equip nacional en el campionat d’Europa; Ariel Shrenck, nedador que en l’actualitat forma part de l’equip nacional i que va participar en el Campionat del món de Londres 2019, aconseguint pujar també al podi amb l’equip espanyol en el campionat d’Europa.

L’equip de natació adaptada del Centre ha guanyat nou dels últims deu campionats de Catalunya i el d’Espanya dos anys consecutius.

Igualment altres grans nedadors han format o formen part de l’equip, com Júlia Castelló, que va aconseguir una medalla de plata en el campionat d’Europa en els 100 metres esquena S5 i Jordi Gordillo, que ha disputat un total de tres jocs paralímpics, Sydney, Pequín i Atenes.

EL PAPER DE B-SWIM. La secció de natació adaptada és competència de B-Swim, una cooperativa de treball associat i d’iniciativa social sense ànim de lucre. Es va constituir formalment al 2015 tot i que els seus fundadors treballaven des del voluntariat des de l’any 2008. El lema “La natació que s’adapta a tu”, intenta recollir l’esperit de l’entitat: l’esport és un dret i ha de ser accessible a tothom, ens adaptem a la teva situació (sigui quina sigui) i valorem el que tens i no el que et falta. Amb aquests principis, destaquem per sobre de tot en el món de l’esport per a persones amb discapacitat aprofitant tots els avantatges que aporta l’aigua per a poder treballar en la millora del benestar dels usuaris.

Una de les iniciatives destacables va ser el projecte que varen proposar al CN Mataró per a la creació d’una secció d’Esport Adaptat. Amb la seva base tècnica i de gestió, juntament amb l’experiència, suport i instal•lacions com un club històric com aquest, van crear un projecte guanyador.

Una altra de les iniciatives destacables es la relacionada amb l’alta competició i la proposta de gestió de campionats, direcció de competició i el format multisiability incloent-hi la part de campionats inclusius.

LES CLASSES ESPORTIVES DELS NEDADORS. Per tenir un sistema de competició ajustat a cada persona, els esportistes passen una valoració prèvia a la seva competició per atorgar-li una classe esportiva i així competir amb altres esportistes que es trobin a situacions equiparables. Es fa una valoració funcional per un equip format per dues persones: un metge o fisio i un tècnic. Entre els dos determinaran la classe esportiva. La varietat de situacions es tan diversa que aquest punt és molt delicat i pot marcar la carrera de l’esportista.

Per tenir un sistema de competició ajustat a cada persona, els esportistes passen una valoració prèvia a la seva competició.

Les categories van de la 1 a la 10 per a persones amb discapacitat física i paràlisi cerebral, de la S11 a la S13 per a les visuals i la S14 per a les persones amb discapacitat intel•lectual. A més, podria variar segons l’estil de la prova segons sigui braça o estils per tenir particularitats de moviment molt específics i diferents a la resta dels estils de natació. Sense cap mena de dubte, tots aquests esportistes, així com els seus entrenadors, mereixen tota la nostra admiració.

Els campions d’Espanya 2020


Ana Belén Sabariego

Ariel Schrenck

Berta García

Daniel Ferrer

Edgar Sánchez

Javier Cárcamo

Jeremías Mateo

Laura Castillo

Mark Castro

Marta Colom

Natália Sánchez

Zach Washington-Young

 

L’EQUIP


NEDADORS
Álex Mas (1981) 50m lliure
Ana Belén Sabariego (1984) 50m esquena
Anabel Caballero (2002) 50m esquena
Andrea Sánchez (1997) 100m lliure
Ariel Schrenck (2001) 200m estils
Berta García (2005) 100m braça
Daniel Ferrer (2002) 50m esquena
DarÍo Salcedo (1999) 50m esquena
Edgar Sánchez (2000) 400m lliure
Iván Camps (1978) 50m braça
Javier Carcamo (1990) 100m braça
Jeremías Mateo (1982) 50m lliure
Jesús Garcia (1986) 50m papallona
Jordi Gordillo (1983) 50m lliure
Kilian Pulido (2003) 50m papallona
Imram Belahsen (2009) 50m lliure
Laura Castillo (1998) 50m esquena
Mark Castro (2003) 400m lliure
Marta Colom (1990) 200m braça
Miquel Estévez (2005) 50m lliure
Natália Sánchez (2005) 400m lliure
Núria Cussó (1980) 50m esquena
Sandhya Iscla (2003) 100m lliure
Zach Washington-Young (1990) 50m lliure

COS TÈCNIC
MarÍa Folgado Entrenadora
Roger Cruañas Entrenador
Iker Embeita Entrenador
Ramon Castro Delegat
Elisabeth Grau Delegada
Ricardo Yébenes Responsable secció

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs