Connect with us

Clubs

CF Catalunya, una història d’amistat

1972-2022: 50 anys de l’equip de veterans

El futbol és aglutinador de moltes virtuts. Una d’elles, l’amistat. Jugar per gaudir, per passar-s’ho bé. I aquest va ser l’esperit amb el qual va néixer un club, un equip, fa ara cinquanta anys: el CF Catalunya de Mataró. Perdurar tant en el temps només s’aconsegueix a base d’esforç, passió pel futbol i fidelitat a un escut, sentit de pertinença. Un cas excepcional, ja que el club solament té un equip i sempre ha jugat en la categoria de veterans.

La història del CF Catalunya la coneixerem a través de Pedro Caballero, el seu president des de fa vint anys després d’haver estat jugador i entrenador: “L’equip va començar jugant la lliga d’empreses amb el nom de Comansa, una empresa de muntatge de grues. Amics del treball amb ganes de jugar a futbol. Els primers partits van tenir lloc en el camp del Llavaneres, que llogàvem, i després en El Cros d’Argentona, avui en desús. Més tard l’equip es va dir Acuario i Cuarteto Ochenta i va ser el 1982 quan entre tots els integrants del club es va consensuar el nom de CF Catalunya”.

L’alcalde de Mataró, David Bote, i la regidora d’Esports, van rebre una delegació del club amb motiu de les seves Noces d’Or

Durant molts anys l’equip va jugar sota l’empara del Centro Latino de Deportes de Mataró i després de la seva desaparició es va adherir a la Federació Catalana de Futbol per jugar la lliga de veterans del Maresme i el Vallès. El CF Catalunya va començar la seva singladura en la categoria més baixa, la Quarta Divisió, i any rere any va anar quedant campió fins a aconseguir la màxima divisió de veterans, la Divisió d’Honor, on fa dues temporades van guanyar la Lliga: “L’any passat vam guanyar la Supercopa de veterans. La van jugar els dos primers dels dos grups que hi ha de Divisió d’Honor: Montgat, Llavaneres, Mataronesa i nosaltres”, detalla el president.

L’edat mínima per poder disputar aquesta categoria és 30 anys i no hi ha un màxim: “Tenim un porter de 50 anys i jugadors molt vinculats al futbol de la nostra ciutat, com Raúl Monroy, entrenador del primer equip del Mataró; Marcelo, entrenador del Rocafonda i coordinadors del Cirera i Pla d’en Boet. Som una veritable família, ens estimem molt el nostre equip”.

PEDRO CABALLERO President: “Som una veritable família que s’estima molt el seu club”

El CF Catalunya, del barri de Cerdanyola, juga els seus partits els diumenges a les vuit del matí al Camp Camí del Mig de Mataró i té la seva seu social en el número 205 de l’avinguda de Puig i Cadafalch. El passat 1 d’octubre van fer el sopar d’Aniversari en el restaurant Can Bruguera. Igualment, una àmplia representació del club va ser rebuda per l’alcalde de Mataró, David Bote, i la regidora d’Esports, Beatriz Delgado.

Un club, un equip, que des de la humilitat i l’amistat ha fet història. Cinquanta anys caminant junts.

More in Clubs