Connect with us

Clubs

El Maresme, puntal del voleibol català

Si la Federació Catalana de Voleibol està d’enhorabona per l’enorme creixement d’equips que ha experimentat per a la present temporada 2022-2023, amb més de 1.000 conjunts inscrits, també ho està el voleibol del Maresme, comarca on aquest esport està tenint un pes específic cada vegada més rellevant.

La FCV ha inscrit per a aquest curs esportiu a 150 equips més que la temporada passada. Doncs bé, d’aquests, 25 els aporta el Maresme. Estem parlant, per tant, de 16,6%, una xifra extraordinària. La temporada passada el Maresme va participar amb 83 equips i en l’actual ho farà amb 108.

La nostra comarca compta en l’actualitat amb 11 clubs de pista (algun d’ells tenen també secció de platja) i cinc solament participa en campionats de platja. El CV Vilassar de Mar és el que aporta més equips de pista, amb 15, un d’ells masculí, que és la gran novetat de l’entitat per a enguany. Li segueix el CV Premià de Dalt, que és l’únic de tot el Maresme que no participa en cap lliga masculina. Tant CV Mataró com CV Arenys de Mar han inscrit cinc equips de nois, liderant tots dos clubs aquesta classificació.

El CV TIANA és un dels clubs del Maresme que ha crescut en nombre d’equips, un fet comú a gairebé tots ells

Dels 150 nous equips per la temporada 2022-23, 25 els aporten els clubs de la nostra comarca, que passa de 83 a 108 en un any

És digne de destacar el creixement de l’Associació Vòlei Sant Pol que en el seu segon any d’existència ja compta amb sis equips, tres en cada disciplina. També el CV Canet ha fet un pas endavant, gairebé duplicant els seus equips, passant de quatre a set, el CV Tiana, de set a deu o el CV Cabrils, de cinc a nou.

En l’altre costat de la balança està el CV Alella, que ha inscrit tres equips menys que la temporada passada.

Per fi el voleibol masculí està experimentant un creixement molt important arreu, després del ‘boom’ del femení

ELS EQUIPS masculins són els que han experimentat un creixement més alt aquesta temporada

Igual que està ocorrent en tot el voleibol català en general, també al Maresme s’ha experimentat un creixement exponencial molt rellevant en el voleibol masculí, una assignatura pendent si es compara amb el ‘boom’ del voleibol femení dels últims anys. Aquesta realitat porta aparellat un altre èxit sense precedents, com és l’augment d’àrbitres. La proposta de la FCV d’incorporar àrbitres de club a la lliga amateur mixta i aleví ha estat un èxit: s’han inscrit 196 persones de més de 50 clubs diferents.

El voleibol català, sens dubte, està vivint una llarga lluna de mel.

More in Clubs