Connect with us

Clubs

Noces d’or del Club Tennis Premià de Mar

Complir cinquanta anys en qualsevol ordre de la vida és una efemèride que cal celebrar sempre com es mereix. I això va ser el que van fer fa unes setmanes els responsables del Club Tennis Premià de Mar amb el seu president al capdavant, Xavier Duran Calza. La històrica entitat premianenca es va engalanar per rebre l’alcalde del municipi, Rafa Navarro i a diferents autoritats polítiques locals, així com a representants de la Federació Catalana de Tennis i al president de la Federació Catalana de Pàdel, Felip Ródenas.

Va ser una jornada molt emotiva, perquè es va retre homenatge a tots els presidents que ha tingut l’entitat, amb un record molt especial per qui era el soci més antic del club, pare de l’actual president (que ha heretat aquest honor) traspassat pocs dies abans de les Noces d’Or.

L’alcalde de Premià de Mar, Rafa Navarro, i diferents regidors, van participar en l’acte commemoratiu de les Noces d’Or

La fisonomia i fins i tot la filosofia del club han canviat al llarg d’aquest llarg període de temps. No ha tingut més remei que anar adaptant-se a les circumstàncies de cada època. Xavi Duran, per edat, 51 anys, coneix la història del club com el palmell de la seva mà: “El CT Premià de Mar és la meva vida, una extensió de mi mateix, perquè soc soci pràcticament des del dia que vaig néixer. Aquí vaig començar a jugar a tennis sent un nen i continuo defensant els colors del club en l’equip sènior, tant en tennis com en pàdel”.

El club havia tingut una pista poliesportiva on es jugava a futbol sala fins que va ser expropiada per fer la carrera en un entorn nou, com la construcció de la nova comissaria dels Mossos o una zona residencial de cases apariades just davant de l’N-II i la platja.

L’entitat, després d’anys molt complicats, gaudeix d’un moment de gran estabilitat econòmica i esportiva

Cinquanta anys separen aquestes dues fotografies. L’entrada principal avui dia i com era el club el 1972 a vista d’ocell
La magnífica piscina del CT Premià de Mar

Xavi Duran, que es dedica professionalment al teatre musical i les arts escèniques, admet que “el club, com eren tots en els anys cinquanta, seixanta, setanta, estava tancat als qui no eren accionistes, era privat. Aquest aire elitista va anar perdent-se a poc a poc per donar entrada a socis abonats i en l’actualitat som un club esportiu obert a tothom que vulgui jugar a tennis o a pàdel. Sobretot hem aconseguit que el poble de Premià de Mar s’hagi fet seu el club, si bé encara tenim marge de millora en aquest aspecte”.

En el seu segon mandat com a president admet que el club ha estat a punt de desaparèixer: “Hem passat èpoques molt difícils, salvades a base de derrames i préstecs i al treball d’una junta directiva molt responsable. Afortunadament, a poc a poc, hem anat millorant l’economia del club, fins i tot en un període tan complex com va ser la pandèmia. Estem molt orgullosos de com hem transformat el club”.

El club disposa de quatre pistes de terra batuda perfectament conservades
Tres pistes de pàdel que permeten gaudir d’aquest esport

També admet que el ‘boom’ del pàdel, que els va portar a construir tres pistes, ha ajudat molt a aquesta recuperació gairebé miraculosa: “Diversificar l’oferta esportiva, tennis i pàdel, ha estat essencial. La incorporació de nous jugadors, sobretot dones, sumat a l’aire social del pàdel, ens ha donat molta vida”.

Club familiar i arrelat al municipi, disposa d’unes magnífiques instal·lacions: 4 pistes de tennis, 3 de pàdel, piscina, gimnàs, zona infantil i una excel·lent restauració

Gràcies a aquests nous ingressos, el club ha pogut millorar les instal·lacions, com reformar els vestidors, el gimnàs, algunes pistes, zones comunes, així com el restaurant, que ha millorat moltíssim i és un dels punts neuràlgics de la instal·lació. A més de ser un club social i familiar, com diu el seu president, el CT Premià de Mar també és un club formatiu. Des de fa gairebé trenta anys l’Escola de Tennis Pere Duran (germà del president), tota una referència del tennis català, ofereix classes i és el responsable dels equips competitius i d’iniciació, dividits per edats i nivells. Entre tennis i pàdel el club té més de 100 alumnes. Molts d’ells viatgen i competeixen en diferents campionats comarcals o nacionals. El sènior va ser subcampió de Catalunya de comarques.

Zona infantil i d’esbarjo per als més petits que visiten el club

El club disposa d’una magnífica piscina i això, sumat a les pistes de tennis, pàdel, gimnàs i servei de restauració, fa que sigui una instal·lació perfecta per als campus d’estiu: “Cada any tenim un 100% d’ocupació, amb més de cent nens per setmana. És un èxit que ens obliga a donar un bon servei perquè tornin cada any”.

“Estem molt contents que aquestes Noces d’Or hagin coincidit amb una recuperació plena del club. Queda molt per fer, segurament acostar-ho encara més als veïns de Premià de Mar, perquè som un club familiar, del nostre poble”, afirma finalment un president, Xavi Duran, per a qui el CT Premià de Mar és part d’ell mateix.

XAVI DURAN, PRESIDENT: “Soc soci gairebé des que vaig néixer. El club forma part de la meva vida, el porto a la sang”

Text de Toni Frieros.

More in Clubs