Connect with us

Clubs

CH Mataró La vida és bella… i l’hoquei, també

Els inicis de l’hoquei patins a la ciutat de Mataró daten de l’estiu de 1951, desenvolupant la seva activitat esportiva dins de l’Esport Ciclista de Mataró ( DC Mataró). Va ser l’any 1992 quan es constitueix el Club Hoquei Mataró. Avui dia ja és una entitat consolidada al panorama esportiu mataroní i català, amb quasi 70 anys d’activitat continuada i havent gaudit de grans moments històrics, com el seu debut l’any 1966 a la divisió d’honor  i l’assoliment del títol de la Copa d’Espanya el 1967. El mateix any 1967 s’adjudicà el Campionat de Catalunya i el títol de lliga d’Espanya, arribant a les semifinals de la Copa d’Europa.

El palmarès esportiu del CH Mataró va tornar a tenir una nova pàgina d’or quan 41 anys després, al 2009, va aconseguir el títol de la Copa CERS, sent el primer club esportiu de la ciutat de Mataró  que assolia un títol europeu. Enguany se celebra el 10è aniversari de l’efemèride. Des del 1992, l’entitat ha mantingut la seva identitat amb una vocació ferma de formació d’esportistes des dels seus equips base, al mateix temps que competint a les categories sèniors d’àmbit català i espanyol. La consolidada escola d’hoquei patins, amb presència d’equips base a totes les categories, ha permès fer aquest recorregut esportiu.

De les últimes temporades cal destacar per damunt de tot que el club va viure un històric final de temporada l’any 2014 amb l’ascens dels equips sènior masculí i femení a la màxima categoria nacional, l’OK lliga. La temporada següent l’equip femení va ser la gran revelació de la lliga femenina, arribant a disputar la copa de la Reina sent l’equip més jove de la categoria amb una mitjana d’edat de 16 anys. Des de llavors, tant l’equip femení com l’equip masculí han continuat disputant la competició estatal d’OK Plata, en el cas masculí, i la Lliga Nacional Catalana en el femení. Totes dues son les màximes categories per sota de les absolutes, l’OK Lliga i l’OK Lliga femenina.

El club es manté fidel al seu projecte esportiu i continua apostant per les seves 5 línies esportives: escola, equips base mixtos, presència a les competicions lliga femenina, competicions sèniors masculina i femenina i equip de veterans. Actualment l’entitat compta amb 14 equips mixtos, 5 femenins, secció escola, secció veterans i equips sèniors. En total estem parlant de 19 equips i 140 jugadors. En els últims anys, el club ha assolit 2 copes príncep, 2 Copes Europa Fem sub 17 ( 2015 i 2016 i 4a posició l’any 2017), 5 Campionats d’Espanya FEM 16 i recentment el títol OK Mini Copa femenina dins dels Campionats de la Copa de la Reina.

L’entitat té a les seves vitrines una Lliga, una Copa d’Espanya i una Copa de la CERS, i ha militat a la Divisió d’Honor en cinc períodes diferents durant els últims 40 anys

Destacar doncs els èxits a la secció femenina del club que, des de l’any 2015, ha aconseguit destacats èxits a nivell català, espanyol i europeu tant en les categories Mini Fem, Fem14, Fem16 com el seu sènior nacional. La temporada 17-18 va estar a punt de poder tornar a l’OK lliga femenina.  El sènior masculí, per la seva banda, a lluitat fins al final per l’ascens a l’OK Lliga.

El club que s’ha convertir per mèrits propis en un dels més destacats del hoquei patins del Maresme. Com diu el seu president, Ignasi Prat: “Estem orgullosos de fer créixer persones”.


JUNTA DIRECTIVA

President:

Ignasi Prat i Sopeña

Vicepresident:

Carles Garro i Carol

Secretària:

Mònica Isach i Navarro

Tresorera:

Imma Ordas i Mata

Vocals:

Olga Peñalba i Major

Raul Pineda i Cerdà

Joan Pagès Campmajó

Marga Parra Martínez

Joan Galeano i Aunión

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs