Connect with us

Clubs

CLUB JOVENTUT HANDBOL MATARÓ, UN HISTÒRIC AMB UN FUTUR BRILLANT

L’entitat, que compta amb 15 equips i 265 jugadors amb l’escoleta, ha creat una estructura sòlida i professional per ser la gran referència de l’handbol al Maresme

El Club Joventut Handbol Mataró és una de les entitats més longeves i històriques del Maresme. Malgrat que va ser fundada oficialment el setembre de 1963, els orígens del club es remunten als anys cinquanta, quan era una secció d’handbol del Club Esportiu Mataró (club de futbol) i del club Esport Ciclista Mataró.

Durant els primers anys, l’entitat només va tenir equips masculins, però la temporada 1970-71 ja es va formar un equip femení, de categoria sènior. Entre els moments més brillants de la història esportiva del club, cal destacar les quatre temporades consecutives (de l’any 1984 a l’any 1988) en què l’equip femení va competir a la Primera Divisió Estatal, arribant a jugar les fases d’ascens a Divisió d’Honor tres temporades i renunciant a jugar- les en el curs 86-87.

SÈNIOR MASCULí. Juga la 1a Nacional i està format per 18 jugadors i el seu entrenador és Sergi Rodríguez

No va ser fins a la 2016-17 quan l’equip femení torna a jugar fases d’ascens, que guanya de manera indiscutible, iniciant un període d’esplendor ja que aquesta és la cinquena temporada consecutiva a la Divisió d’Honor plata femenina.

No va ser fins a la temporada 2003-04 que el sènior masculí va competir a la Primera Nacional, que va mantenir durant tres temporades consecutives. Tres anys més tard, en la 2009-10, torna a competir a la Primera Nacional, iniciant així un període ininterromput de dotze temporades a aquesta categoria.

L’entitat va ser fundada el setembre de 1963 i ha estat bressol de grans jugadors; el seu equip femení va arribar a jugar a Primera Divisió

Al llarg dels 58 anys d’història, els seus equips han representat a l’entitat en nombroses ocasions en finals de lliga de Catalunya, així com a campionats d’Espanya. S’ha de destacar també que Joventut Handbol Mataró ha estat bressol d’innumerables jugadors i jugadores que han arribant a jugar en les màximes categories de l’handbol. Una aposta ferma per la formació que va tenir el seu punt àlgid el 2009, que es quan es posa la primera pedra de l’Escola, que acull nens i nenes de les categories prebenjamí, benjamí i aleví.

TXEMA LIZÁN – President

“Ens hem marcat com a objectiu donar la millor formació esportiva a la base del club perquè un dia arribin als primers equips”

Des de l’arribada a la presidència de Txema Lizán, a l’any 2014 (va sortir recentment reelegit fins el 2025) el club s’ha estructurat de forma professionalitzada: “Ens hem marcat com a objectiu donar la millor formació esportiva a la base del club”, afirma el president. I predica amb l’exemple. Aquest anys s’ha incorporat Lorenzo Rueda, un dels millors entrenadors i tècnics de l’handbol català, que assumeix la direcció esportiva de tot el club. Amb ell, Sergi Rodríguez està al capdavant del primer equip masculí, i David Verdugo, en el femení, sent l’exjugadora Noemí Pérez la responsable de la coordinació de l’escola.

Un home d’handbol. Lorenzo Rueda, professor d’escola, va estar al BM Granollers des de 1988 fins 2011, arribant a ser l’entrenador del primer equip ASOBAL. Després el va fitxar el FC Barcelona, sent responsable del seu filial. Abans d’aterrar a Mataró, on viu actualment amb la seva família, va dirigir l’Handbol Sant Martí Adrianenc: “Conec Txema Lizán des de fa molts anys, sé com treballa el club, un històric del nostre esport, i sempre em deia que tenia que venir a Mataró. Quan decideixo deixar d’entrenar i viatjar és quan li dic que sí, que accepto la seva proposta”, explica qui també va ser seleccionador català.

LORENZO RUEDA – Director Tècnic

“Volem donar identitat al club, formar jugadors i entrenadors i cuidar la nostra gent perquè no se’n vagi”

Lorenzo és molt clar a l’hora d’explicar el seu projecte esportiu a Mataró: “El club té moltes ganes de treballar, però necessita saber on vol anar. I això s’ha d’aconseguir creant una línia molt clara de treball, començant a nivell individual. Hem d’aconseguir que quan vegin jugar als nostres jugadors sàpiguen que aquest estil de joc és el del Mataró. Hem de formar jugadors molt rics tècnicament, que amb talent i recursos per compensar possibles desavantatges físics”.

El Director Tècnic del Mataró vol posar tots els esforços “per donar identitat al club, formar jugadors i entrenadors, cuidar la nostra gent perquè no se’n vagi, cosa que ha passat els últims anys. Mataró ha de tornar a ser la referència de l’handbol al Maresme”.

ELS CAPITANS DEL EQUIPS SÈNIORS posen amb la samarreta d’aquesta temporada on ja surt l’espònsor principal de l’entitat

Igualment es marca un objectiu urgent: “El repte és crear una línia d’equips femenins al club. Tenim totes les categories masculines, però hi ha un forat femení en cadets i juniors, quan el nostre primer equip està a una de les categories més altes de l’handbol, a Segona Divisió plata”.

La filosofia de Lorenzo Rueda és la mateixa del president Txema Lizán: “Hem de formar, educar, preparar i acompanyar els nostres jugadors, des de petits, per que un dia arribin a jugar al primer equip i que aquest equip pugui estar a la categoria més alta possible”. En l’actualitat, el primer equip femení disputa la Lliga Divisió d’Honor Plata, el masculí la 1a Nacional i el filial o equip B la Primera Catalana.


EQUIPS

SÈNIOR MASCULÍ

1a Nacional, 18 jugadors, 2 tècnics

SÈNIOR FEMENÍ
Divisió d’Honor Plata,17 jugadores, 2 tècnics

SÈNIOR MASCULÍ B
1a Catalana,
18 jugadors, 2 tècnics

EQUIPS PARTICIPANTS
Competició Federació Catalana d’Handbol

JUVENIL MASCULÍ GROC
1a Catalana
, 15 jugadors

CADET MASCULÍ GROC
Lliga Catalana, 14 jugadors

CADET MASCULÍ NEGRE
1a Catalana, 15 jugadors

INFANTIL MASCULÍ GROC
Lliga Catalana, 14 jugadors

INFANTIL MASCULÍ NEGRE
1a Catalana, 16 jugadors

INFANTIL FEMENÍ
1a Catalana, 17 jugadores

ALEVÍ MASCULÍ GROC
Nivell 1, 16 jugadors

EQUIPS ESCOLA HANDBOL
Consell Esportiu del Vallès Oriental

ALEVÍ MIXT
CEVO 15 jugadors/es

BENJAMÍ FEMENÍ
CEVO 12 jugadores

BENJAMÍ MASCULÍ GROC
CEVO 16 jugadores

BENJAMÍ MASCULÍ NEGRE
CEVO 13 jugadors

EQUIP HANDBOL ADAPTAT
Llliga Mixta Demanoenmano

JOVENTUT H. MATARÓ GROC
DEMANOENMANO
15 jugadors/es

 

More in Clubs