Des de la llavanerenca Pepita Sánchez, olímpica a Munic 72, fins a la malgratenca Marina González, que va participar amb l’equip espanyol en els últims JJOO de Tòquio, el Maresme ha donat grans gimnastes. No podem oblidar-nos de Mónica Mesalles i Tània Gener, olímpiques a Atenes 2004, o de Sheila Ruiz. Les nostres representants han conquistat al llarg dels anys nombrosos campionats d’Espanya de diferents categories, com va fer el 2020 la cabrilenca Alèxia Senties, la millor júnior del país.
Recentment, es va celebrar a Pamplona (Navarra), el Campionat d’Espanya de Gimnàstica Artística, on van participar els dos clubs més importants del Maresme: L’AGAV (Associació Gimnàstica Artística Vilassar de Mar) i el CGM (Club Gimnàstic Mataró). I com sempre, aquestes dues entitats, van recollir grans resultats, fruit de la gran feina formativa que duen a terme els seus entrenadors. Una especialitat esportiva olímpica que exigeix grans dosis de sacrificis i esforços.
Cal especificar que el títol de campió d’Espanya només l’obtenen els guardonats en les categories de Via Olímpica i, en canvi, els premiats de Base GAF i GAM, són els pertanyents al Nacional de Base.
CLAUDIA TORRENT- SUBCAMPIONA Entrenada per Sheila Ruiz, una de les responsables tècniques de l’AGAV, la jove Clàudia Torrent va participar en la categoria Via Olímpica 7 (Infantil) aconseguint la medalla de bronze en l’aparell de poltre. Només un petit desequilibri en barres va impedir que Clàudia es fes amb la medalla d’or en la classificació general, quedant finalment com a segona millor gimnasta espanyola de la seva edat. Tot un èxit i un avançament de què li pot oferir el futur.
L’AGAV va desplaçar fins a Pamplona a Sheila Ruiz i Almudena Morales com entrenadores, a Lucia Hinojo, Aran Martin, Alma Falset, Lucia Garrido i Clàudia Torrent en categoria Via Olímpica i a Gemma Clavel, Àlex Masenello i Martina Ricart en categoria Base.
CGM, ÈXIT EN LA VIA OLÍMPICA 7 Tampoc els va anar malament les coses als representants del Club Gimnàstic Mataró, acompanyats pels seus entrenadors i director tècnic, Ernest Gil. En Via Olímpica 7 Guerau Plasència (nascut el 2007) es va proclamar campió d’Espanya en l’exercici de Terra, mentre que Pol Teruel va quedar segon en la general. És a dir, medalla de plata. En Via Olímpica 4 (nascudes el 2010/2011), Andrea Lara va ser medalla de plata en Terra i Lucía Gutiérrez tercera en Paral·leles. És a dir, el CGM se’n va anar del Campionat d’Espanya amb quatre medalles.
pol teruel i GUERAU PLASENCIA. segon a la general i primer en Terra respectivament a Via Olímpica 7
ANDREA LARA i LUCÍA GUTIÉRREZ. Dues medalles Nivell 4
En Categoria Base cal destacar per sobre de tot a l’equip del 2011 (Nivell 2) que es va proclamar campió amb la participació d’Oriol Healy, Roman Vartic, Lucas Fernández i Leo Rios. Aquest últim va quedar tercer en la general. En Categoria Base 5 (nascuts el 2005), el club va obtenir la medalla de bronze amb Víctor Suárez, Guillem Irizar i Eric Vilarrubia. En nivell 6 (2002), Loren Irizar va ser campió absolut en Terra i segon en Salt i Paral·leles. En nivell 7 (2005), Irene Conty també va brillar en ser campiona de la general i en paral·leles, sent bronze Gal·la Benítez en aquest últim aparell. Finalment, Laia Solà va conquistar el bronze en la general de Nivell 8.
irene conty. Campiona Nivell 7 Categoría Base
LEO RIOS. 3r. General Nivell 2 Categoria Base
Loren irizar. Campió Terra Nivell 6 Categoria Base