Connect with us

Clubs

CLUB TENNIS MASNOU, MÉS VIU QUE MAI

Només fa dos anys que el Club Tennis Masnou va celebrar les seves Noces d’Or. Cinquanta anys d’una vida plena, de gran activitat social i esportiva. Va néixer de la il·lusió d’un grup d’amics i estiuejants del Masnou, que compartien la seva afició per l’esport del tennis, trobant-se que als voltants no tenien cap club per practicar aquest esport. El 1969, van decidir adquirir els terrenys i fer 5 pistes de tennis, una zona social i una piscina, entenent-se el club com una extensió de casa seva, un lloc de trobada entre amics.

Amb el temps, el club es va obrint al poble, es promociona com a una instal·lació oberta a tothom que es vulgui fer soci, i durant els anys 80 i 90 coneix el seu moment d’esplendor. Arriben nombroses famílies d’estiuejants, que volen que els seus fills aprenguin a jugar al tennis, i es creen els equips d’alevins, infantils, cadets i júnior, per participar en els Campionats de Catalunya.

El 2005, el club s’adapta a les noves tendències: el pàdel arriba amb força i es construeix la primera pista de pàdel on hi havia l’antic frontó. És una de les primeres pistes de pàdel que es van fer a tot el Maresme, i veient la bona acceptació i l’arribada de nous socis, després se’n construeixen 7 pistes més. El 2005 també es construeix un gimnàs molt ben equipat, amb zona de fitness i sala d’activitats dirigides.

Sota la gestió esportiva de Racket Sports Management, el club treballa perquè les seves escoles de tennis i pàdel siguin una referència en l’àmbit formatiu en el Maresme

Des de la celebració dels seus 50 anys de vida, amb Carlos de la Torre com a president, el club ha passat per diferents etapes de gestió. Sense perdre res del seu caràcter social, el CT Masnou també vol ser un centre d’excel·lència esportiva, d’alt nivell formatiu, tant a la seva escola de tennis com de pàdel. I per a aconseguir aquest objectiu, des de fa uns mesos tota la gestió esportiva del club ha passat a les mans de l’empresa Racket Sports Management, liderada per Mario Muñoz Bejarano, exjugador ATP.

RSM és una empresa que té com a finalitat facilitar l’ensenyament dels esports de raqueta, especialment el tennis i el pàdel. La seva metodologia és molt clara, sense maquillatges: empatia cap als alumnes, respecte màxim cap a nens i adults, ràtios a pista que permetin un entrenament d’alta qualitat, atenció al client absolutament personalitzada, aplicació dels coneixements del Mario Muñoz tant a pista, com al que és la pròpia vivència personal a l’hora de practicar un esport individual, on tota la responsabilitat recau sobre el propi jugador. I un llarg etcètera basat, per sobre de tot, en el benestar de nens i adults, que s’han decidit a agafar la raqueta o la pala. L’objectiu de RSM és aconseguir que, diversió més esforç, impliquin aprenentatge.

El CT Masnou, que té pista de vòlei platja, és ideal per a la iniciació esportiva

Es tracta d’una filosofia d’ensenyament aplicable a qualsevol disciplina esportiva, un sistema on el que preval no és només el coneixement del tècnic (evidentment quant més sàpiga molt millor), sinó com aquest tècnic és capaç de comunicar-se amb els seus alumnes, i com aquests alumnes són capaços d’assimilar aquesta informació. Per tant, parlem de comunicació o transmissió, i d’assimilació de coneixements.
“La clau de l’èxit resideix en aconseguir que l’alumne rebi correctament la informació, l’entengui, l’assimili i sigui capaç d’executar-la. Per a això, ens basem en diferents elements cinestèsics i visuals que permeten més complicitat entre l’alumne i el professor. Els resultats d’aplicar correctament la nostra metodologia, són visibles en molt poc temps, ja que permeten obtenir resultats des del primer moment”, explica Mario Muñoz Bejarano, extennista professional que va arribar a ser campió d’Espanya infantil i cadet i número 319 ATP en 2001.

L’entitat vol obrir-se al poble i posa a la seva disposició unes magnífiques instal·lacions esportives, a més de botiga de material esportiu i restaurant

Mario Muñoz, guanyador de diferents tornejos Futures Itf de la ATP i satèl·lits, agrega que “desenvolupem una forma d’ensenyar que, a través d’un sistema de comunicació amb l’alumne/a molt concret, aconsegueix millorar notablement els resultats obtinguts per aquests. Tot això és fruit de tota una vida a la pista, primer com a jugador, i posteriorment com a entrenador, treballant amb tota mena d’alumnes, la qual cosa ens ha proporcionat un gran coneixement de les seves necessitats. Amb això hem aconseguit donar resposta a aquest gran públic amb poques condicions per a jugar o aprendre tennis, i li hem proporcionat elements, no sols perquè pugui aprendre fàcilment, sinó perquè a més ho faci de manera divertida”.

Més de cent nens i nenes a la setmana han passat aquest estiu pel Casal del club

Com a responsables del Club Tennis Masnou des de fa escassament cinc mesos, ja han pogut comprovar l’èxit del seu mètode en el Casal d’Estiu, on han passat més de 100 nens/es durant els mesos d’estiu. Ara es tracta de potenciar l’Escola de tennis i pàdel de la forma més professionalitzada possible: “Treballarem per grups d’edat i per nivells, de 4 a 6 anys i després Iniciació 1, Iniciació 2 i Perfeccionament. Un altre dels nostres objectius a partir de setembre és la creació d’un grup de competició permanent. És a dir, donar tots els serveis a jugadors/es professionals o que ho vulguin ser en un futur”, explica Andrea Vinyamata, responsable de Màrqueting i Comunicació del club.

“La clau de l’èxit resideix en aconseguir que l’alumne rebi correctament la informació, l’entengui, l’assimili i sigui capaç d’executar-la”

Els pilars tant de l’escola de tennis com la de pàdel estaran reforçats amb els fitxatges d’entrenadors amb la màxima vinculació amb la seva filosifia d’entrenament, i amb gran il.lusió i professionalitat. Mario Muñoz i Andrea Vinyamata recalquen que “el CT Masnou està obert a tothom, de forma molt especial als veïns de Masnou, amb el desig que el sentin seu. El club no perdrà el seu caràcter social i lúdic, al servei dels seus socis, però creixerà en la part formativa i competitiva, ja que es crearan grups de competició tennis i pàdel amb la finalitat que participin en tornejos. Volem ser una referència al Maresme a nivell formatiu”. A més, un dels projectes a mig termini dels actuals responsables esportius, és poder oferir les classes en anglès, una oferta que combinarà la immersió lingüística amb la formació esportiva.

El club ha acollit diferents tornejos de pàdel

Vuit pistes de pàdel, quatre de tennis, un gimnàs, una piscina, una pista poliesportiva, una pista de vòlei platja… i un restaurant, el SedPoint Restaurant, que és la delícia de tots quan el visiten. Una oferta completa que es tancarà amb la inauguració d’una botiga de material esportiu Head, entre d’altres, que serà la primera botiga d’aquesta índole al Masnou. El seu club de tennis està més viu que mai.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs