Connect with us

Clubs

Club Vilassar Hoquei, 30 anys d’hoquei patins a Vilassar de Mar

Enguany es compleixen tres dècades des que l’hoquei patins va arribar a Vilassar de Mar. Va ser el 5 de juliol de 1989 quan un grup de jugadors locals provinents majoritàriament del CH Premià varen fundar el Club Vilassar Hoquei amb el Sr. Vicenç Cervera com a primer president. Aquella primera temporada l’equip sènior, que va militar a la 2a Catalana, va aconseguir l’ascens a la 1a Catalana. En les seves files hi figuraven entre d’altres el Josep M. Serra, el Jordi Cervera, el David Uriach, els germans Solans, el “Nani” Casas i el Francesc Brossa.

Va ser l’any 1998 quan el primer equip dirigit per l’exjugador internacional i campió del món José M. Ovies  va aconseguir l’ascens a la 1a Estatal, la categoria just per sota de la Divisió d’Honor.

Tanmateix avui en dia no es pot parlar del Club Vilassar Hoquei sense fer un merescut  homenatge al Sr José Mª Ovies que amb 87 anys continua al peu del canó,  com a entrenador, escoltant, aconsellant, impartint coneixements i bon humor a jugadors grans i petits, entrenadors, pares i junta del club on és estimat, admirat i respectat.

L’equip sènior masculí juga a 2a Catalana

Van haver de passar 19 anys des de la fundació fins que la presència de prou noies en el club permetés, en el 2008, la formació del primer equip femení de l’entitat que aquella temporada va competir en la  categoria Femení Base amb nenes d’entre 8 i 12 anys.  Més tard, la temporada 2014-15, part d’aquelles noies van passar a integrar el primer equip sènior femení del club que va competir a la 2a Catalana, categoria en la qual es van proclamar campiones invictes  i en que també van guanyar la Copa de la Lliga. Entre altres, formaven part d’aquella esquadra l’Aina Llenas, la Mireia i la Thaïs Escudero,  la Duna Capdevila, la Cinta Vilaró, la Berta Fàbregas i l’Aitana Cereceda.

El Club Vilassar Hoquei dóna la possibilitat a nens i nenes de Vilassar de Mar i de poblacions veïnes a practicar un esport molt tècnic i complet: l’hoquei patins. Aquest esport, tan fortament arrelat a Catalunya, s’ensenya amb un caràcter evidentment formatiu en les categories dels més petits i amb ambició de competir en les superiors. L’objectiu actual és poder oferir prou equips en totes les categories, tant masculines com femenines perquè qualsevol jugador pugui competir i gaudir jugant. Sense oblidar que és indispensable per aquest objectiu la presència d’uns primers equips sèniors potents, tant masculí com femení,  que serveixin de motivació per a  nens i nenes que poden somiar a jugar-hi quan arribi el moment. Amb uns jugadors i jugadores que els siguin exemple i en els que es puguin emmirallar.

El fet que alguns dels fills dels fundadors del club i que algunes de les jugadores d’aquell primer equip feme  ní del 2008 encara avui juguin o fins fa poc hagin jugat al club o que facin d’entrenadors o entrenadores, pot donar una idea del tarannà familiar de la nostra entitat.

L’equip femení milita a Nacional Catalana

El club ha anat creixent al llarg d’aquests anys en nombre de jugadors i jugadores fins als 130 actuals que competeixen en 18 equips repartits en totes les categories des de l’escoleta fins a sènior. També cal esmentar els 20 nens i nenes que tenim fent hoquei en les extraescolars d’escoles del poble. Amb cada vegada més jugadors i equips, es reivindica la necessitat de disposar de més hores d’entrenament i de condicionar una segona pista on es pugui practicar aquest esport dignament. En aquesta línia està treballant  actualment la junta amb l’ajuntament local.

Un fet diferencial d’aquest esport és que nois i noies poden jugar junts fins als 18 anys, de manera que  és molt habitual trobar equips mixtos.  L’hoquei femení ha pres una forta embranzida en aquests darrers anys i en el Club Vilassar Hoquei no ha estat una excepció. Prop de 30 jugadores  competeixen en els 4 equips femenins. A excepció de les noies de l’equip sènior, totes juguen també en equips mixtos.

Enguany l’equip sènior masculí  competeix a la 2a catalana i està lluitant per una de les preuades i desitjades places d’ascens. Mentre que el primer equip femení milita, per segona temporada consecutiva, en la Nacional Catalana on ha disputat les eliminatòries per entrar en els play off d’ascens a l’OK Lliga sense poder superar-les. El segon equip sènior femení del club competeix a 2a catalana mantenint-se a mitja taula. Cal destacar també la gesta de les noies del ‘Fem 14’ que aquest maig disputaran en terres tarragonines la fase final dels Campionats de Catalunya.


Junta Directiva

President

Gerard Parés

Vicepresident

Nando Elias

Secretari

Miquel Gallardo

Tresorer

Jordi Méndez

Vocals

Isabel Benítez

Jaume Abad

Marta Vallés

Pau Campo

Jordi Freixes

Albert Vilaró

Joan Godet

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs