Connect with us

Clubs

El CN El Balís organitza una MedSailing 2023 de rècord

La competició es disputa des d’aquest divendres fins diumenge vinent en aigües pròximes al Port Balís amb un màxim de 16 proves… i 135 vaixells inscrits!

El Club Nàutic El Balís de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) es prepara per acollir per novè any consecutiu la primera cita del calendari MedSailing–Eurocup#1 de la classe 29er, que es disputa a partir d’avui divendres i fins diumenge vinent en aigües pròximes a Port Balís.

A dia d’avui, ja compta amb el rècord absolut de participants, 136 en concret, superant la participació de la passada edició. El club va ser amfitrió el passat 2022 del Mundial d’aquesta classe, sent un gran campionat a nivell organitzatiu, la qual cosa ha ajudat a augmentar la participació per a la MedSailing. Alemanya i Suïssa, amb 17 embarcacions, són els països que tenen més representació, seguides d’Hongria amb 13 i Itàlia amb 11. Més lluny se situa Espanya.

Durant l’esdeveniment es podran realitzar fins a un màxim de 16 proves amb un màxim de 4 per dia, en funció de la climatologia. En elles es podrà veure un gran nivell competitiu, ja que es comptarà amb la participació d’esportistes d’alt nivell com els subcampions del Món, els italians Alex Demurtas i Giovanni Santi, així com els francesos Hugo Revil i Karl Devaux, tercers absoluts en el Mundial 29er. També participaran els campions del món sub 17, l’hongarès Soma KSzolgyémi amb nova tripulació i canvi de rols dins de l’embarcació, així com els subcampions del món sub17, els francesos Tom Goron i Mael Clochard.

“És una gran notícia per al club acollir la Medsailing per novè any consecutiu, ja que demostra la professionalitat de tot l’equip del CN El Balís i, sobretot, posar en valor l’entorn que ens envolta”, comenta Fran Ripoll, president del Club Nàutic El Balís. “Crec que el resultat de l’organització del Mundial del passat estiu, en el qual vam superar el rècord de participació, ens ha servit per agafar presència i reconeixement en el sector i demostrar-nos a nosaltres mateixos el potencial per acollir qualsevol competició en les nostres aigües”, conclou el president.

More in Clubs