Connect with us

Clubs

Creixement espectacular i sostingut

ESTUDI :  AIXÍ HO CORROBORA L’ENQUESTA D’HÀBITS ESPORTIUS 2015 ELABORAT PEL MINISTERI D’EDUCACIÓ I CIÈNCIA

És una disciplina molt jove que amb prou feines porta unes dècades al nostre país però que des de la seva aparició ha experimentat un increment impressionant, per sobre de qualsevol altre esport.

Els 400.000 aficionats que s’estimaven en l’estudi de l’any 2005, ascendien fins als 1,7 milions de jugadors en 2010 i van aconseguir els quatre milions en el 2015 que es reparteixen en 3,5 milions de jugadors majors de 15 anys que han jugat al pàdel almenys una vegada durant tot el 2015 i els 500.000 menors d’aquesta edat.
Si ens centrem en aquells jugadors que han dedicat almenys una vegada al mes a jugar al pàdel, la xifra s’estima en 2,6 milions de majors de 15 anys i 400.000 de menors. Finalment, aquells jugadors que viuen el pàdel intensament i no poden perdre’s el seu partit setmanal, l’enquesta estima en 1,4 milions d’adults i 300.000 menors els jugadors habituals que juguen almenys una vegada a la setmana al pàdel.

Més de quatre milions d’espanyols ho van practicar almenys una vegada al mes

En la ‘Enquesta d’Hàbits Esportius 2015’ duta a terme pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Espanya, també reflecteix l’estadística el percentatge de jugadors i jugadores. I és que malgrat ser un dels esports més practicats per les dones el seu percentatge és d’un 30% enfront del 70% dels homes, que multipliquen la seva presència en aquesta disciplina. Això sí, les dones segueixen ampliant la seva presència en aquesta disciplina.
El costum que s’ha estès per tota la població situa disciplines com el running, natació o ciclisme com a pràctiques més esteses que el pàdel. No obstant això, si ens centrem en activitats en equip i/o de competició, el pàdel passa a un segon lloc amb un 9% de la població solament per darrere de la combinació de futbol 11 i futbol 7 amb un 12%. En els següents llocs a gairebé a un punt mig de distància se situen disciplines com el futbol sala, el tennis o el bàsquet.

A Espanya solament el futbol és l’esport més practicat per equips que el pàdel

És a dir, del gruix de la població, el pàdel és el segon esport més practicat amb un 9% de la població, percentatge que s’incrementa si la dada és aplicada a aquelles persones que han practicat algun esport al llarg del 2015. Entre totes les persones que han fet algun esport l’any passat, un 16.8% de les persones es va decantar pel pàdel. Una xifra que corrobora que el pàdel gaudeix de gran èxit dels afeccionats i els seus beneficis i diversió són coneguts cada dia per més persones. Ara solament falta esperar uns altres cinc anys més per saber quina és la tendència del pàdel i si continua en la seva imparable carrera per convertir-se en l’esport més jugat a Espanya. Falta poc… 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs