Connect with us

Clubs

El futbol maresmenc ja té un altre club centenari 100 anys fent Tiana

No tots els dies es fan cent anys. Per això, el Centre Cultural Esportiu Tiana està d’enhorabona. Un segle fent poble a través del futbol, que també és un magnífic vehicle d’integració i de valors, com ressalta l’actual president de l’entitat, Anicet Riera, que fa vint-i-un anys en el càrrec i se sent orgullós d’haver vist jugar el seu fill i el seu nét en el club: “El nostre únic objectiu és que els nens, nenes i joves del nostre municipi gaudeixin fent esport i es formin com a persones. Guanyar o pujar de categoria queda en un segon pla, encara que sempre ens agrada millorar”. Anicet destaca, en matèria de moments esportius més destacats del club, l’ascens del primer equip a Primera Regional fa ja uns lustres i el de l’Infantil a Preferent la temporada passada. Per cert, del futbol base tianenc va sortir Xavi Aguado, jugador professional que es va convertir en el futbolista que més vegades va defensar la samarreta del Reial Saragossa.

150 Jugadors · 11 Equips (+ veterans i escoleta) · 20 Entrenadors

POSADA EN ESCENA

La posada en marxa dels actes del Centenari es va iniciar el divendres 7 de febrer amb la presentació de tots els equips del club al Camp Municipal. Un acte ple de llum i de color que també va servir per estrenar les noves samarretes confeccionades per a l’efemèride i que tenen una gran novetat: són reversibles. Blaugrana per una cara (els colors clàssics del Tiana) i verd i groc en el revers (els colors de la segona equipació). Per cert, durant molts anys l’equipatge del Tiana va ser de color blanc, però un benefactor que es va fer una casa damunt de l’antic camp de futbol es va oferir a pagar les noves equipacions, així com els trofeus dels tornejos que es jugaven, amb una sola condició… que fossin de color blaugranes, atès que era ell era soci del FC Barcelona.

SUPORT INCONDICIONAL

L’Ajuntament de Tiana i el seu equip de govern, amb  l’alcaldessa Marta Martorell al capdavant, han participat activament en la festa i en els actes del Centenari, ja que han sufragat íntegrament les noves samarretes, així com l’edició de l’àlbum de cromos de la temporada 2019-20 que van rebre gratuïtament els més de 130 futbolistes que componen el club. Un àlbum de cromos que està tenint un èxit aclaparador i que també és un homenatge a la història de l’entitat, fundada el 2 de juny de 1920 sota el nom de “Foot-Ball Tiana”.

Marta Martorell afirma “que és un honor poder celebrar dins del meu mandat com a alcaldessa el centenari d’una entitat com aquesta. Una entitat vertebradora i integradora dins del poble de Tiana i de referència esportiva. I vull valorar la gran implicació que han hagut de tenir totes les persones que han garantit que el club pugui arribar als 100 anys, atès que s’han viscut etapes molt complicades. Però se n’han viscut de tan entranyables i positives que per això enguany podem celebrar la llarga història del Club”.

UNA MICA D’HISTÒRIA

Els orígens del futbol a Tiana es remunten al començament del segle passat, quan es va introduir aquest esport a Catalunya. El primer partit el van protagonitzar habitants del poble i un grup d’estiuejants entre els quals hi havia Joan Gamper, el fundador del FC Barcelona qui, segons les cròniques de l’època, va marcar quatre gols.

Tiana, com a municipi, sempre ha cuidat molt el seu club de futbol. De fet, va ser un dels primers que va tenir camp de gespa artificial al Maresme. Una gespa que ja té dotze anys i que serà renovada íntegrament durant les properes vacances de Setmana Santa. Es tracta d’una important inversió econòmica en les infraestructures esportives de Tiana que s’emmarca dins dels actes del Centenari.

EL PRESENT

En l’actualitat, el CCE Tiana compta amb una escoleta, deu equips formatius, un altre amateur que juga a Tercera catalana i un equip de veterans. El desig del president i dels coordinadors és poder fer l’equip juvenil la pròxima temporada. En total, gairebé unes 150 llicències. Durant tota la temporada s’aniran fent diferents actes per seguir commemorant aquesta efemèride irrepetible. Enhorabona a tots els que l’han fet possible. ·


HIMNE DEL CCE TIANA

Som els millors… ho sap tothom

som els millors… ho sap tothom

som els millors… ho sap tothom

Sota el turó dels nous pins

s’alça la vila de Tiana

tenim un nom i un equip

i una cançó que ens agermana

Ara comença el partit

anirem tots a donar força

amb els colors tots units

gaudint del joc i la victòria

Visca el club, visca el Tiana

Visca el millor de la terra catalana

Visca el club, visca Tiana

Visca el futbol i visca el Tiana

Som els millors… ho sap tothom

som els millors… ho sap tothom

som els millors… ho sap tothom

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs