Connect with us

Clubs

La magnífica salut del voleibol al Maresme

El voleibol català, sota la presidència de Maribel Zamora, es troba en el millor moment de tota la seva història. Mai havia aconseguit tantes llicències federatives, nombre de clubs i d’equips, 873, el doble dels que hi havia en la temporada 2014-2015. Una dada que posa en evidència que es tracta d’un esport en plena expansió i creixement.

A la nostra comarca el fenomen del voleibol també és un fet constatable, tant el de pista com el de platja, amb onze i cinc clubs respectivament. La bona nova d’aquesta temporada ha estat la incorporació del club de voleibol de Sant Pol, de nova creació i que debuta en el campionat de quarta categoria sènior femenina.

Mai fins ara la comarca havia tingut 11 clubs de pista (83 equips en total) i sis de vòlei platja

Mai el Maresme havia tingut onze clubs i ens consta que diferents municipis estan treballant per poder inscriure alguns equips de cara a la pròxima temporada amb la constitució de nous clubs. Un any més són el CV Premià de Dalt Maresme i el Club Vòlei Vilassar les entitats que aporten més equips, amb dotze cadascun. I amb la mateixa particularitat, excepte un equip mixt, la resta són tots femenins, onze. Aquesta és, sens dubte, l’assignatura pendent de la majoria dels representants del voleibol maresmenc. Arenys de Mar i Mataró, amb quatre cadascun, són els clubs que disposen de major nombre d’equips masculins. En total, aquests equips juguen vint-i-dues competicions, mentre que el voleibol femení participa en cinquanta-vuit.

Hem esmentat a les quatre entitats que passen de les cent llicències, però no estan molt endarrerits tant Alella com Premià de Mar. Premià de Dalt Maresme té l’honor de participar en la competició més alta, la Superlliga Femenina 2, on està fent una magnífica temporada en el grup B, ja que es troba a molt pocs punts del líder. Quant al masculí, el Vòlei Arenys de Mar disputa la Primera Divisió, Grup B, on també es troba molt a prop del primer lloc.

CV Premià de Dalt Maresme i Vòlei Arenys són els que juguen a les categories més altes

Són els dos millors representants del voleibol del Maresme a escala competitiva, tenint en compte que el voleibol català no té cap equip en la Superlliga masculina i només dues en la Lliga Iberdrola femenina, FC Barcelona i Sant Cugat. Tant Premià de Dalt com Arenys de Mar poden somiar a ascendir de categoria aquesta temporada, la qual cosa suposaria un èxit sense precedents en el voleibol de la nostra comarca.

More in Clubs