Connect with us

Entitats

EL VALOR AFEGIT de les entitats de Palafolls

Xarxa i teixit associatiu

Any rere any es posa de manifest la responsabilitat social i el compromís de les entitats del municipi amb la ciutadania i la seva importància en la en la creació de xarxa i teixit associatiu que acaba esdevenint el motor del poble.

Les entitats esportives, a més de la seva contribució més coneguda en la promoció i el foment de l’activitat física i esportiva de les diferents disciplines, col·laboren també en diverses activitats dins de diferents vessants: educativa, de promoció de la salut i solidària.

Les entitats esportives col·laboren en diverses activitats dins de diferents vessants: educativa, de promoció de la salut i solidària

Dins la vessant educativa, les entitats fan una proposta a les escoles perqué la iniciació a les diferents disciplines comenci a les activitats extraescolars dels centres educatius amb l’objectiu de complementar la oferta de propostes significatives per a la vida dels nens i nenes, tant a nivell acadèmic com personal, i alhora facilitar la conciliació familiar dels pares i mares.

Així doncs, diverses entitats del poble vehiculitzades a través de les AMPES proposen un projecte educatiu innovador que inclou les següents propostes d’activitats extraescolars comunitàries:

› Àmbit de les noves tecnologies “STEAM” – Robòtica, programació, noves tecnologies i activitats d’estratègia.
› Àmbit ESPORTIU – Esport escolar de caràcter no competitiu, d’introducció a la seva pràctica i vinculada a l’adquisició de valors i sense competició federativa.
› Àmbit CULTURAL i SOCIAL – Idiomes, reforç acadèmic, expressió artística, (teatre i manualitats per a la gestió emocional, etc.).

Pel que fa a la promoció de la salut, les entitats, a més de fomentar els estils de vida saludables desenvolupant la seva activitat pròpia, s’han adaptat en tot moment a les mesures preventives marcades pel PROCICAT pel que fa a la contenció de la pandèmia per COVID-19 i així han pogut mantenir certa activitat de manera responsable amb la ciutadania. A més a més, sota el lema “L’esport de Palafolls posa la salut per davant de tot” recentment han col·laborat en la campanya “Jo em vacuno” en qué s’informava tots els esportistes i la població en general a través de comunicacions fetes per esportistes locals referents i coneguts sobre la importància de vacunar-se en front la COVID.

Campanya ‘Jo em vacuno’ per part d’esportistes de Palafolls

També, al municipi se celebra la Fira d’Entitats, on hi participen les entitats municipals amb l’objectiu d’augmentar el coneixement que té la ciutadania respecte les missions i activitats de cadascuna. S’ofereix informació i tastet d’activitats per a totes les edats.

Aquest esdeveniment anual ve lligat també a la col·laboració solidària del municipi amb la Marató de TV3. Aprofitant que les entitats surten al carrer, participen en la recaptació de donatius que després seran enviats directament a la causa de la Marató.

L’any passat, a causa de la pandèmia, no va poder-se celebrar la Fira d’entitats, però es va considerar poder organitzar una activitat conjunta que impliqués la participació de les entitats per continuar a la recaptació tradicional a favor de la Marató de TV3. Des de l’Ajuntament es va proporcionar mascaretes a les entitats perquè poguessin recaptar diners, recollint “donatius” entre els seus socis, coneguts, etc., per la venda d’aquestes mascaretes.

Esport escolar de caràcter no competitiu, d’introducció a la seva pràctica i vinculada a l’adquisició de valors i sense competició

Es va signar un conveni on s’establia la col·laboració i que els diners recaptats serien ingressats íntegrament per la Marató de TV3.

El municipi té un veritable tresor al comptar amb un elevat capital social que es tradueix en unes entitats capaces d’incidir de manera dinàmica en la vida del municipi, quan hi ha vincles ferms i duradors entre els diferents agents implicats i quan la capacitat de cooperació es tradueix en projectes ben elaborats i que es duen a la pràctica.

Sens dubte, les entitats de Palafolls actuen com impulsores de la dinàmica positiva en l’àmbit local i la ciutadania aprecia aquest valor afegit.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Entitats