Connect with us

Ajuntaments

Els equips estatals de Mataró, a ple rendiment malgrat la pandèmia

Mataró compta amb una quinzena d’equips que juguen a categories estatals i que s’han adaptat al Protocol de Consell Superior d’Esports (CSD)

La Direcció d’Esports de l’Ajuntament de Mataró treballa de forma coordinada amb clubs, entitats i associacions esportives perquè puguin desenvolupar la seva activitat en les millors condicions possibles.
Amb l’arribada de la Covid19, aquesta tasca diària es va complicar i ha suposat un repte per a tots els agents implicats que s’han adaptat a les noves normatives i escenaris. Mataró compta amb una quinzena d’equips que juguen a categories estatals i que s’han adaptat al Protocol de Consell Superior d’Esports (CSD) a més dels propis de cada federació.

Els esports amb equips estatals a Mataró són el waterpolo, l’hoquei patins, el bàsquet, el handbol, el tennis taula, el futbol sala i el futbol. Els clubs compten amb el suport de l’Ajuntament de Mataró pel que fa a instal·lacions esportives que s’han anant obrin progressivament per als entrenaments i preparació per als partits, així com amb tot el material de prevenció de la Covid19 (termòmetres, gel hidroalcohòlic, mascaretes…).
A nivell econòmic, el consistori també ha col•laborat amb els clubs i entitats amb equips en competicions estatals perquè poguessin fer front a les despeses extra que suposen fer els tests PCR, desplaçaments i altres mesures. Per a la temporada 2020-2021 la xifra ha estat d’una aportació extra de 59.000 €.

A nivell econòmic, el consistori també ha col·laborat amb els clubs i entitats amb equips en competicions estatals amb una aportació extra de 59.000 €

En el primer nivell estatal juguen el primer equip masculí i femení del Centre Natació Mataró i el primer equip masculí del Club Hoquei Mataró. En el bàsquet, les noies de la ciutat juguen a Lliga Femenina 2 de forma que s’ha donat un derbi mataroní entre el Club de Bàsquet Maresme Boet Mataró 3 Viles Advisoria i el de la Unió Esportiva Mataró Germans Homs. Pel que fa als equips masculins de bàsquet, també fan derbi a Lliga EBA enfrontant-se la Unió Esportiva Mataró amb el CB Maresme Boet Mataró 3 Viles.

El Club Joventut Handbol Mataró, per la seva part, compta amb el primer equip femení disputant la divisió d’honor plata i al primer equip masculí a primera nacional. Un altre esport que ha pres força a Mataró és el futbol sala que compta amb 4 equips del Club Esportiu Futsal Mataró en diferents competicions estatals i amb un equip del Club Futbol Sala Ciutat de Mataró. Pel que fa al futbol, el juvenil del Club Esportiu Mataró juga a Lliga Nacional Masculina.

El primer equip masculí del tennis taula, el Quadis-CNMataró participa en la divisió d’honor del 2n nivell estatal. A nivell individual també hi ha clubs que participen en campionats i competicions a nivell espanyol com són l’atletisme, la gimnàstica artística, la natació o el patinatge, entre d’altres esports on destaquen mataronins i mataronines.

Com no podria ser d’una altra manera, l’Ajuntament de Mataró i la seva Regidoria d’Esports valoren molt positivament l’enorme esforç que han fet i fan clubs i esportistes per continuar competint al màxim nivell malgrat totes les dificultats derivades de la pandèmia.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments