Connect with us

Ajuntaments

Enric Mir: “Proporcionalment a la nostra població, hi tenim una gran musculatura esportiva”

És un dels municipis menys poblats del Maresme, però amb una intensa activitat esportiva tot l’any, sent el pàdel i els esports nàutics els seus principals senyals d’identitat

Com és la radiografia esportiva d’un municipi de 4.500 habitants?

Probablement som la població de Catalunya amb més pistes de pàdel per habitant. Comptem amb 28 pistes al nostre territori i dos clubs de gran prestigi, com són el Up Pàdel i el Clark Pàdel. Aquest últim, per cert, per segon any consecutiu, organitzarà un Challenger del World Pàdel Tour aquest mes de Juliol del 9 al 15. La radiografia està molt condicionada per la mateixa partició del nostre territori en dos nuclis que ho fa l’Autopista i la carretera B-502.

A què es refereix?

Cabrera de Mar s’estén des de la muntanya fins al mar. Comptem, per cert, amb un magnífic Club Nàutic i una històrica Escola de Vela. Es troben a la zona del Pla de l’Avellà, un nucli urbà on hi ha el Cub Tennis La Genera. El que vull dir és que a moltes de les persones que viuen en el Pla de l’Avellà, els queda molt més a prop practicar esport o competir en clubs de Vilassar de Mar que fer-ho a Cabrera, pel tema tema de la mobilitat que ja hem comentat. En les instal·lacions esportives que tenim en la part alta del nucli urbà, donem serveis al 40 o 50% de la població. Cal tenir en compte que més del 20% dels nostres habitants tenen més de 65 anys i que tenim una gent gran molt activa i demandant d’activitats de tota mena.

No obstant això, tenen clubs molt potents…

Sí, perquè es dóna la paradoxa que ve molta gent de fora de Cabrera de Mar a jugar en els nostres equips de bàsquet i futbol. Els dos clubs tenen més de deu equips en competició, una xifra considerable tenint en compte la nostra singularitat.

Quines necessitats té Cabrera de Mar ara mateix?

Ens faria falta un nou poliesportiu, perquè l’actual pavelló, es va construir en el seu moment pensant solament en el bàsquet i això ens impedeix treure-li més rendiment. Ens falten moltes més hores i mes espais per poder cobrir tota la demanda que tenim i que va creixent any a any. Proporcionalment a la nostra població, hi tenim una gran musculatura esportiva i volem donar cabuda a tota la demanda d’esports que puguem.

Per què va entrar al món de la política i concretament a ERC?

Sempre he tingut vocació d’ajudar els altresals altres, per servir i fer que les coses que semblen impossibles siguin possibles. Des que es va fundar ERC a Cabrera de Mar fa mes de trenta anys sempre vaig donar suport al partit i he anat a les seves llistes. Amb una diferència, sempre era dels últims a les llistes i a les de 2015, per diverses circumstàncies, hem van demanar que lideres el nou projecte en el moment de país tan important que estem i així ho vaig fer.

Ara es dedica ‘full time’ a Cabrera de Mar…

Sí. M’absorbia tant que vaig acabar demanant l’excedència a Endesa. Sóc dels que sap que si vols fer be les coses hi has de dedicar molt temps i escoltar molt be a la gent i vaig prendre aquesta decisió. Des de gener de 2017 em dedico plenament a la meva activitat política i al servei de la gent del Municipi. Ara he deixat les regidories de Comunicació i Participació Ciutadana i he agafat Esports.

És fàcil endevinar-ho…

Sí, l’esport ha estat part de la meva vida, especialment el futbol. La meva filla, per cert, va ser la primera noia que va arribar a jugar a l’equip de futbol del poble. Per pròpia experiència sé que hi ha quatre coses claus a la vida: la salut, la família, la feina i l’esport. L’equilibri es la clau per gaudir d’una vida plena i feliç.


Les Dades

Alcalde: Jordi Mir Boix (PDeCat)

Habitants: (2017): 4.594 (2.325 homes/2.269 dones)

Superfície: 9,05 km2 ( 511,6 hab./km2)

Lloc web: www.cabrerademar.cat

Principal Instal·lacions esportives

Camp de Futbol Municipal

Carrer Riera, s/n,

Instal·lacions de Petanca Cabrera de Mar

Carrer Agustí Vendrell i Solé

Instal·lacions de Petanca Pla de l’Avellà

Avinguda Burriac, s/n

Pavelló Poliesportiu

Carrer Riera, s/n

Piscina Municipal

Carrer Riera, s/n, 08349

Mas Terrillo

Clubs i entitats Esportives

Associació Club de Rítmica

Associació Juvenil d’Airsoft de Cabrera de Mar “Escamot”

Club Ciclista Bikeburriac

Club Esportiu Natació Cabrera de Mar

Club Esportiu V02

Club Nàutic Cabrera de Mar

Club Petanca Cabrera de Mar

Club d’Agility Cànic

Club de Bàsquet Cabrera

Club de Petanca Pla de l’Avellà

Club d’Escacs Cabrera de Mar

Indoor Work Area

Karting Club 4 Estacions

Moto Club Cabrera

Penya Barcelonista de Cabrera de Mar

Unió Esportiva Cabrera

Societat de Caçadors de Cabrera de Mar

Crosslimit

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments