Connect with us

Clubs

Escola de Tennis de Mataró, 15 anys formant talent

Sota la supervisió de José María Díaz, entrenador d’Albert Ramos, la coordinació general de Núria Garriga i la direcció tècnica de Manel Cabello i Dani Navarro, l’Escola treballa amb més de 450 alumnes de totes les edats i compta amb 14 entrenadors.

El Club Tennis Mataró, fundat el 1950, no solament ha estat el club de referència del Maresme, també ha estat un dels més importants de Catalunya i d’Espanya. De les seves pistes han sortit jugadors de Copa Davis i ‘top 100’ del món, com Julián Alonso, Jordi Burillo, David de Miguel, Tomàs Carbonell o més recent en el temps Albert Ramos.

Al voltant de 450 jugadors de totes les edats s’entrenen per complir el seu somni

En les primeres albors dels anys 90, el Mataró va ser subcampió d’Espanya per equips i semifinalista d’Europa amb Fernando Luna, Carlos Bàguena, Gonzalo López, Ignasi Carrasco i els citats Burillo i De Miguel.

Ha plogut molt des de llavors i l’entitat, avui sota la presidència de Carles Guanyabens, ha experimentat importants canvis, si bé la seva raó de ser i arrels han romàs intactes: la passió pel tennis i la formació. Des de fa 15 anys la màxima responsabilitat de l’escola de tennis i pàdel del club recau en José María Díaz, experimentat entrenador que ha estat, i continua sent, el que ha dirigit la carrera tennística d’Albert Ramos, guanyador de quatre tornejos ATP, número 17 del món, olímpic a Rio de Janeiro, quart finalista a Roland Garros i finalista a Montecarlo: “El vaig agafar molt jovenet en aquesta escola de Mataró, després vam treballar plegats al Tennis Pancho d’Argentona i vam reprendre la relació quan ell va abandonar el CAR de Sant Cugat i va començar a jugar Futures. Estic molt orgullós de l’Albert, de la seva família, i de la confiança i lleialtat que sempre han tingut cap a la meva persona”, explica en José María.

L’Escola de Tennis de Mataró (el club disposa de 12 pistes de terra batuda, una pista ràpida i tres de pàdel, a més de gimnàs), en opinió del seu director, “gaudeix d’una extraordinària salut”. En l’actualitat compta amb més de 450 alumnes, des dels cinc anys fins a “avis i àvies que desitgen millorar el seu joc a la nostra escola d’adults”, explica la Núria Garriga, la parella d’en José María.

Amb 12 entrenadors i dos preparadors físics, una xifra molt considerable, es divideix en diferents grups tant de matí com de tarda: alta competició, minitennis, iniciació i escola de competició. Dani Navarro és el responsable de l’Escola Base i Manel Cabello de l’Alta Competició, dos entrenadors essencials per l’èxit de l’Escola.

Jugadors i entrenadors, Manel Cabello un d’ells, en el grup que treballa als matins

En José María explica que “l’alta competició va dirigida als qui entrenen per ser professionals del tennis i també per a aquells que busquen una beca en una universitat als Estats Units. En aquests 15 anys d’Escola hem enviat als Estats Units a 32 nois i noies”. L’entrenador d’Albert Ramos vol posar l’accent en un factor molt important i diferencial: “Formem tennistes de tots els nivells amb la nostra pròpia filosofia. Volem que els nostres jugadors segueixin amb nosaltres molts anys, prolongar les seves carreres esportives al màxim, i això ens fa molt feliços”.

José María Díaz és el màxim responsable de l’Escola i porta tota la seva vida dedicada a la docència tennística

El més important per a l’Escola de Tennis de Mataró és el seu ADN, la seva filosofia: “No entrenem a cap nen o nena que no pugui representar-nos en els campionats per equips. Tots els seus integrants han de ser de la nostra Escola. És a dir, no fitxem a ningú per disputar campionats”, remarca amb orgull Josep Maria.

En aquests quinze anys, l’Escola ha aconseguit nombrosos èxits esportius tant a nivell de club com a títol individual dels seus jugadors, com la calellenca Ruth Roura, campiona de Catalunya cadet i subcampiona d’Espanya. Recentment, el club ha estat subcampió de Catalunya per equips de categoria aleví. Sens dubte una gran feina formativa.

Les pistes del CT Mataró a les tardes s’omplen de nens i nenes, tot un espectacle per als amants de l’esport formatiu

“Intentem prolongar la carrera dels nostres jugadors al màxim i no treballem amb cap nen o nena que no ens representi en els campionats per equips. És el nostre ADN”, afirma Díaz

Del 21 al 28 de maig II TORNEIG INTERNACIONAL CIUTAT DE MATARÓ

El Club Tennis Mataró organitza el segon Torneig Internacional Ciutat de Mataró, un World Tennis Tour que veurà competir 32 tennistes en individuals i 16 parelles en dobles des de diumenge 21 de maig fins a diumenge 28. És la segona vegada que el club de la capital del Maresme organitza aquesta important cita esportiva amb l’objectiu que les joves promeses del tennis vagin competint a nivell internacional. Hi jugaran tennistes classificats entre el 288 i el 450 del món, aproximadament.

El torneig tindrà una fase prèvia de 64 tennistes entre els quals en sortiran vuit que aniran al quadre final. La directora del torneig , Anna Cris Sans, afirma que l’ITF de la capital del Maresme és un Roland Garros a petita escala i el primer pas per conèixer el talent del futur. Els participants es repartiran 25.000 dòlars, uns 22.000 euros. El campió de la final s’emportarà aproximadament 3.200 euros.

Text de Toni Frieros

Fotos de Pep Morata

More in Clubs