Connect with us

Petanca i Botxes

Espanya, subcampiona del Mundial celebrat a Santa Susanna

En un esforç humà i logístic sense precedents, el municipi maresmenc va organitzar durant dos caps de setmana consecutius el mundial de petanca més concorregut de la història


Santa Susanna ha passat a la història de la petanca per haver estat la primera ciutat que ha acollit en una mateixa seu els campionats de les tres categories d’aquest esport: tripletes femenines, tripletes júniors i tripletes masculines. Un esforç logístic i humà que es va resoldre magníficament en organitzar-se en dos caps de setmana consecutius. Del 12 al 14 de novembre es va disputar el mundial júnior i femení i del 19 al 21, el masculí.

Amb més de 2.000 participants de 60 països en dos caps de setmana, va ser un gran èxit de públic, que va omplir de gom a gom la carpa instal·lada al Torrentó de Can Gelat

Entre els dos caps de setmana, el Campionat del Món de Petanca va acollir més de 2.000 participants procedents de 60 països. Es calcula que el volum d’espectadors que es van desplaçar a Santa Susanna haurà superat els 6.000. El mundial es va emetre en directe a través de la plataforma LaLigaSports, amb audiència de més d’un milió de teleespectadors en l’àmbit internacional. La competició es va celebrar sota una àmplia carpa construïda ‘ex professo’ en el Torrentó de Can Gelat de Sant Susanna, que és on es duu a terme el mercat cada diumenge.

L’equip espanyol masculí va quedar subcampió del món i va demostrar que és una gran potència en aquest espor

Quan et visiten els millors esportistes d’una especialitat esportiva, només es pot aconseguir un resultat final: èxit rotund. El nivell de la competició va ser extraordinari perquè no va faltar ningú dels ‘grans’ del món de la petanca. Van arribar jugadors dels cinc continents, trencant a més una creença que no té raó de ser: la petanca no és un esport d'”avis” i sí un esport cada vegada més atractiu per a la joventut, com destaca Antonio Pérez, president de la Federació Espanyola de petanca.

Podi dels guanyadors de la prova júnior

Amb les graderies de la carpa plenes a vessar els dos caps de setmana, Tailàndia i França es van convertir en campions de món en la categoria femenina i masculina respectivament, sent França també vencedor en la prova júnior, demostrant-se que els nostres veïns són la gran potència mundial d’aquest esport (els seus quatre jugadors, Philippe Suchaud, Dylan Rocher, Philippe Quintais i Henri Lacroix, sumen 48 títuls mundials) . Espanya, per descomptat, no està molt lluny, ja que els ‘tiradors’ francesos i espanyols van disputar una final molt competida que es va resoldre a favor dels gals per un ajustat 13-10. Cal destacar la presència massiva de públic francès donant la sensació que jugaven a casa.

Imatge de l’aspecte del recinte durant una de les jornades de competició

Espanya havia vençut en semifinals per 13-0 a la sorprenent Finlàndia (els finesos havien derrotat a la poderosa Tailàndia en quarts) després de superar el gran esglai viscut davant Suècia en quarts de final quan l’equip dirigit pel seleccionador Gregorio Molina va remuntar un 1-8. La tripleta espanyola va estar formada per Alex, Jesús, Javi com a titulars i Josito com a reserva.

Joan Campolier, alcalde de Santa Susanna i el president de la FEP, Antonio Pérez amb un jugador espanyol i un altre turc

Per a un municipi com Santa Susanna haver organitzat dos campionats del món de manera consecutiva (bodybuilding i petanca), i amb l’èxit de participació que han tingut tots dos, suposa consolidar-se a escala internacional com una destinació de turisme esportiu de primer nivell mundial, demostrant disposar d’una magnífica estructura hotelera i de serveis.

La petanca és un dels esports més practicats del món, és paritari i cada vegada atreu esportistes més joves.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Petanca i Botxes