Connect with us

Clubs

Club Petanca Sant Cebrià de Vallalta FENT POBLE

Pocs esports fan tant poble com la petanca, molt arrelada al territori, als barris. Una de les poques activitats que és capaç d’unir a diferents generacions, perquè no té edat. A Sant Cebrià de Vallalta, sense anar més lluny, porta tota la vida practicant-se. Que li preguntin a Miquel Roca, de 88 anys, president pràcticament honorífic del Club Petanca Sant Cebrià, que continua jugant cada tarda fins que es pon el sol, caps de setmana inclosos. O a Jaume Borrell, el secretari del club, la persona que exerceix la responsabilitat de portar el dia a dia, d’organitzar els tornejos i les competicions.

En Jaume és al club des de la seva creació, el 1983, quan tenia poc més de vint anys. Era una època en la qual a Sant Cebrià es podien formar fins a sis equips diferents de tripletes. Coincidien a les pistes de petanca del poble els que hi vivien tot l’any i els que hi tenien la seva segona residència i passaven els caps de setmana, que s’agrupaven sota el nom de Recreatiu Club Sant Cebrià de Vallalta.

L’activitat era tan nombrosa que es van atrevir a organitzar el torneig de Santa Marta. D’això fa ja més de 30 anys i continua sent un dels més concorreguts i coneguts del Maresme. Hi juguen 32 equips, amb més de 140 esportistes presents en les pistes del club. L’èxit els ha ‘obligat’ a organitzar-ho tres o quatre cops a l’any.

Actiu des de 1983, el club competeix des del 1990 i actualment està jugant a la Segona Divisió catalana

El 1990 el Recreatiu Club va deixar de competir com a tal i tota l’activitat de petanca va passar a exercir-la el Club de Petanca Sant Cebrià de Vallalta, que així va quedar inscrit en el registre del Consell Català de l’Esport i en la Federació Catalana, passant a jugar ja lligues federades amb dos equips en aquella època. “En l’actualitat som 18 jugadors federats i més de 50 socis”, detalla Jaume Borrell. L’únic equip que ara mateix està en competició ho fa a la Segona Divisió Absoluta de la província de Barcelona; són quatre tripletes (12 jugadors) més tres reserves. “Comptem amb quatre jugadors joves que tenen molt futur. Ara mateix estem lluitant per quedar entre els tres primers de la Lliga”.

a fa més de 40 anys que es juga de forma regular a la petanca a Sant Cebrià, un esport molt arrelat al pobl

El club compta amb un local social i deu magnífiques pistes per jugar. Espai suficient que els permet acollir les activitats del Club Petanca Santpolenc, del municipi veí de Sant Pol, que disputa la lliga del Maresme i està a la cinquena divisió.

Jaume Borrell no es marca cap objectiu concret: “Estimem el nostre esport, ens encanta jugar cada setmana i si a poc a poc poden anar incorporant-se nous jugadors, molt millor. I si l’equip aconsegueix ascendir de categoria, també, però sense pressió de cap mena, sempre gaudint del que fem”. Fent poble, sense cap mena de dubte.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs