Connect with us

Decathlon

Fes esport sense passar fred

Jerôme Seguin Responsable d’esport de muntanya Decathlon Mataró

“Tant si plou com si fa vent o fred, no hi ha excuses. Avui dia, amb el material tècnic que tenim, les condicions climatològiques no són un problema”

Jérôme Seguin, responsable d’esport de muntanya de Decathlon Mataró, acaba de tornar de Nova York, on ha participat en l’emblemàtica Marató de la Gran Poma. Una prova per a la qual no solament cal estar preparat físicament, també molt ben equipat amb el material esportiu adequat

Vas néixer a Nimes, però vius a Barcelona.

Fa sis anys em va sorgir l’oportunitat de treballar a Barcelona i vaig decidir deixar França. Després de dos anys com a controller financer, vaig veure que aquest treball no em feia feliç. Sentia que per ser-ho necessitava estar vinculat a la meva gran passió: l’esport.

Ho vas aconseguir?

Sí! L’abril de 2016 vaig començar a treballar en Decathlon Mataró. Avui dia soc responsable de la secció de Muntanya. Ara tinc la gran sort de poder compartir el meu temps entre la botiga i córrer per l’asfalt i les muntanyes del Maresme.

Com va néixer la teva passió pel running?

Amb 16 anys, gairebé per casualitat, em vaig apuntar al club de running del meu poble. Sis mesos després ja havia fet la meva primera mitja marató en 1h32’. Des de llavors no he parat!

Acabes de tornar de córrer la Marató de Nova York…

Sí, ha estat la meva tercera marató. Per classificar-me he hagut de passar moments molt durs i difícils en l’àmbit personal.

Ho pots compartir amb nosaltres…

En 2017, després de tenir molt males sensacions en la mitja marató de València, on no vaig poder aconseguir la meva marca, em van diagnosticar diabetis. En comptes de perdre la fe, vaig intentar trobar en aquesta malaltia una força motivadora. Durant un any vaig aprendre a viure-hi amb ella, a conèixer-me encara millor. Em vaig prendre la meva revenja en la mateixa mitja marató de València l’any passat! Vaig travessar la meta en 1h20′ i vaig obtenir la meva entrada per a la marató de Nova York.

Com la vas preparar?

Per fer-ho correctament necessito tres mesos, que dedico a fer entrenament específic. Prèviament intento fer molta bicicleta per treballar la resistència, limitant l’impacte que pot tenir en les articulacions córrer en asfalt. Diria que el més difícil, i alhora la clau de l’èxit, és la constància.

Corres i entrenes també en època de molt de fred. Quin és el teu material esportiu bàsic?

Tant si plou com si fa vent o fred, no hi ha excuses. Avui dia, amb el material tècnic que tenim, les condicions climatològiques no són un problema. Jo sempre m’equipo molt bé amb una tèrmica tècnica per protegir-me del fred. I en cas de pluja, no pot faltar un tallavent impermeable.

Què més recomanes?

Com sempre, un bon calçat, especial per entrenaments de tanta intensitat i tants quilòmetres. Ah! Mai m’oblido del meu rellotge esportiu per anar comprovant el meu ritme, temps i distància. D’aquesta manera porto un millor control dels meus resultats.

Tu també ets un ciclista experimentat…

El ciclisme de carretera és l’esport de la meva família. El meu avi competia, així com el meu pare i cosins. Amb 12 anys vaig pujar a la meva primera bicicleta de carretera a fer els meus primers quilòmetres. Ho recordo molt bé, era la bici Decathlon de la meva mare que encara tenim en un racó de casa nostre.

També fas esgrima!

Sí! Encara que avui dia faig running, l’esport de la meva vida va ser i és l’esgrima. Vaig començar amb 5 anys i mai ho vaig deixar. De fet, a Mataró tenim des de fa molt poc una sala d’esgrima i un club (el CEM) on es pot iniciar qualsevol persona. Per mi era una mica frustrant veure que veníem material gairebé de tots els esports menys l’esgrima. Però en aquesta empresa si un té idees i ganes de realitzar grans projectes, pot aconseguir coses. Ens vam reunir fa tres anys amb diversos apassionats de tot Europa i van crear una gamma de productes d’alt rendiment que venem des de setembre. Un esport més en el nostre catàleg!

Qui millor que tu per donar un consell a un client de Decathlon!

És important adaptar-te a cada etapa de la teva pràctica. A Decathlon sempre treballem amb materials pensats per a això. Comença amb material adaptat a la teva intensitat, però sobretot, ves adaptant el material a la teva evolució esportiva. Com més evoluciones, més material tècnic necessitaràs.

Mai és tard per començar…

Sempre és bon moment per  fer-ho! A més, el pròxim 22 de novembre arriba l’esperat Black Friday. I el Nadal està molt a la vora, encara millor per obtenir el teu equip o regalar a aquesta persona que s’està iniciant tot el que necessita. I com sempre, davant el dubte, nosaltres els esportistes, som a la botiga per ajudar-te en tot.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Decathlon