Connect with us

Arenys de Munt

“El futbol base enganxa molt”

Mònica Olivares

Presidenta del Club Esportiu Arenys de Munt

Va néixer a Arenys de Mar el 13 d’octubre de 1974, però està vinculada a Arenys de Munt des de fa 20 anys, on treballa en el sector tèxtil i viu amb el seu marit i dos fills. Des de 2013 és la presidenta del club de futbol del poble. És l’única dona del Maresme que ostenta la presidència d’una entitat futbolística.

Més d’una vegada li hauran preguntat què fa una dona presidint un club de futbol…

Tant de bo un dia ens deixem de fer aquesta pregunta. Significarà que hi haurà moltes més i que serà alguna cosa normal, no una excepció.

Expliqui’ns el procés del seu cas…

A mi sempre m’ha agradat molt el futbol. El meu avi va ser porter i entrenador del C.F. Arenys de Mar i de petita veia molt futbol amb ell. Vaig aprendre molt al seu costat. De fet, estar on estic ara és el millor homenatge que li podria fer. Tant el meu sogre com el meu marit, a més, han jugat a futbol, així que és un esport al qual estic molt lligada.

Com arriba a ser presidenta del C.F. Arenys de Munt?

Seguint al meu fill gran, que va entrar en el club el 2009 amb sis anyets, sent prebenjamí. Feia falta tirar una mà en l’equip, en el club, em van proposar ser delegada i vaig acceptar. Així va ser com a poc a poc vaig anant enganxant-me al futbol base. Perquè enganxa molt…

I?

Vaig viure per dins les dificultats de l’entitat, les penúries econòmiques per seguir endavant… El 2013 acabava el mandat de la junta directiva anterior i ningú volia fer-se càrrec del club. Hi havia risc que passés per una junta gestora i acabés desapareixent. No podíem permetre que passés això amb un club que el 2022 complirà 100 anys d’història. Així que em vaig reunir amb diferents persones vinculades amb el club i vam decidir presentar-nos. No ho va fer ningú més i vam passar a portar el timó de l’entitat.

Fàcil, difícil?

Molt difícil. Tot eren problemes. Solament teníem 60 fitxes, perquè molts pares es portaven als seus fills a altres equips en veure que aquí no hi havia projecte esportiu ni condicions. Molt difícil. Tot eren problemes. El primer que vam fer va ser treballar perquè tornessin els entrenadors i jugadors del poble i a partir d’aquí dissenyar un projecte esportiu basat a l’educació, el respecte i els bons hàbits…

Ha donat resultat?

Molt, perquè d’aquelles 60 fitxes del 2013 hem passat a 200 en l’actualitat. És a dir, hem triplicat les llicències. Però això no és el més important, el que realment té mèrit és que els pares i els nens creuen en el que hem fet. En el que estem fent. Avui senten que l’equip també és cosa seva, del poble.

Haurà tingut més dificultats…

Clar, perquè en arribar hi havia moltes deficiències en les instal·lacions. Amb l’Ajuntament, principalment amb la seva regidora d’Esports, Marta de l’Església, i el tècnic d’Esports, Pere Rifà, a poc a poc anem solucionant aquests problemes.

Què li vol demanar als Reis d’Orient?

Ja fa deu anys que es va posar la gespa artificial i necessitaria alguna millora, sens dubte. I també fa falta posar una coberta i seients en la graderia, tant per abrigar-se del fred, de la pluja, com del fort sol a la primavera i estiu. Tenim un camp de futbol molt bonic, però cal posar-lo al dia. Aquesta es una prioritat de cara als pròxims anys.

Com està el club en l’àmbit futbolístic?

Tenim equips en totes les categories. També en juvenil, que feia anys que no existia pel que li deia abans: no hi havia continuïtat entre els diferents equips del club. Els nois se n’anaven i es trencava aquesta cadena. Tots els nostres equips, des de prebejamins fins a juvenil, estan fent una molt bona temporada. També ens sentim especialment contents de la nostra Escoleta, on nens i nenes estan aprenent i són la llavor del C.E. Arenys de Munt. A més del primer equip amateur a Quarta Catalana, tenim un equip de veterans que ens representa molt bé.

Com se sent en un esport on gairebé tots els presidents són homes?

Pel sol fet de ser dona sembla com si estiguessis obligada a haver de demostrar més que els homes. No obstant això, a poc a poc, com es demostra amb l’explosió del futbol femení i la gran quantitat de noies que estan al món de l’arbitratge, la presència de la dona ja es comença a veure amb més naturalitat dins d’un esport tradicionalment d’homes.


Premiada per la Federació Catalana de Futbol

Mònica Olivares va ser una de les grans protagonistes de l’última Nit dels Campions que va organitzar la Federació Catalana de Futbol per premiar i reconèixer als campions de la temporada 2016-2017 en el Maresme. El vicepresident de la FCF, Pere Guardiola, així com el Delegat de la FCF en el Maresme, Antonio Jiménez, li van fer lliurament d’una distinció com a reconeixement a la seva dedicació per fer créixer el futbol base en el Maresme. A més de la Mònica Olivares també van ser premiats el president de l’Olímpic Malgrat, Esteve Martínez; el president del Club Cultural Esportiu Tiana, Anicet Riera i Agustín Martín, fundador del Pla d’en Boet. “Va ser una distinció que em va omplir d’orgull i que vaig compartir amb tots els membres de la meva junta directiva, perquè això és mèrit de tots, no només meu”, afirma la Mònica.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Arenys de Munt