Connect with us

Clubs

La bona salut del futbol sala català… i maresmenc

El futbol sala, sota el paraigua de la Real Federació Espanyola de Futbol, i per extensió de la Federació Catalana de Futbol, és un esport que no ha parat de créixer en nombre de clubs i de llicències, tant a Catalunya com al Maresme.

Ala nostra comarca, i sempre tenint en compte la competició organitzada per la Federació Catalana de Futbol, hi ha 27 clubs que ho practiquen, si bé dos d’ells, l’Athletic Club Tordera Parc i el Santa Susanna, per qüestions geogràfiques, han preferit inscriure’s en la delegació territorial de Girona.

La RFEF gestiona la competició des de la Primera Divisió Nacional fins a la Segona Divisió B. És en aquesta última categoria on participen els clubs més destacats del Maresme, el Futsal Aliança Mataró CE i el Canet FS La FCF s’ocupa des de dos grups de la Tercera Divisió Nacional, passant per la Lliga Divisió d’Honor,  fins a l’última categoria de benjamins. A tercera hi trobem el Sant Joan de Vilassar de Mar, que l’any passat va complir el seu 20è aniversari, i el Spall CFS Ciutat de Mataró.

El director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la FCF és José Miguel Calle, que ens fa una radiografia de l’estat de salut d’aquest esport: “El futbol sala català porta ja moltes temporades mostrant un creixement continu en totes les seves àrees: clubs, equips, llicències, jugadors, jugadores, entrenadors, àrbitres…. Les dades demostren la seva bona salut: 23.000 llicències, 1.980 equips, 360 clubs, 510 àrbitres, i 2.200 tècnics en total”.

El Maresme, sota el paraigua de la FCF, té 25 equips en competició, amb 2.160 jugadors

Calle ens explica els plans que ha desenvolupat la FCF per potenciar aquest creixement: “Hem traçat un pla estratègic d’activitats de promoció del futbol sala que ja va per la setena edició. Parlo dels Campionats Comarcals de futbol sala masculí i femení, amb 60 seleccions i amb 6 categories; benjamí, aleví, infantil, cadet, cadet femenina, juvenil femenina. També de la cloenda prebenjamí, amb el 100% d’equips competint en la LCFS, uns 80 en total, així com de la cloenda dels equips femenins, amb 30 equips”.

Altres plans d’acció de la FCF estan sent les campanyes per aconseguir un futbol sala més respectuós i la ja coneguda #ORGULLOSA, on es fa una aposta molt important per desenvolupar el futbol sala femení.

Esment especial també mereix la Copa Catalunya, arribant aquesta temporada fins a 1.045 equips inscrits en les nou categories. La primera eliminatòria va tenir 290 partits de competició.

El Futsal Aliança Mataró i el Canet FS són els clubs que juguen en la categoria més alta: 2a Divisió Nacional B

Respecte a la salut del futbol sala en el Maresme, José Miguel Calle diu que “el seu futbol sala és un clar exemple del desenvolupament en les últimes temporades. Clubs amb gran nombre d’equips, un treball molt important en categories de formació de base, també en el futbol sala femení, i molts cursos de formació de tècnics. I tot això, després, es plasma en equips amb molt bones classificacions. Un clar exemple és el juvenil Futsal Mataró que va primer classificat del grup cinquè de Juvenil Nacional Divisió Honor. I també perquè en les seleccions catalanes de base sol ser habitual que hi hagin convocats molts jugadors de clubs del Maresme”.


Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs