Connect with us

Ajuntaments

“Gaudim d’una gran salut esportiva”

Montserrat Rovira

Palafolls està fent grans esforços econòmics i humans per aconseguir atendre adequadament la demanda esportiva del municipi, que no para de créixer any rere any. Per a la seva regidora, és una prioritat.

M‘han explicat que vostè és un cas excepcional al món de la política municipal…

Si ho diu perquè vaig entrar en política per primera vegada en la meva vida en les eleccions de 2015, efectivament, no és un cas molt habitual.

Per què hi va entrar

Em va venir a buscar l’alcalde, Valentí Agustí, a qui m’uneix una gran amistat des de fa molts anys. M’ho va demanar i puc assegurar-li que m’ho vaig pensar moltíssim. No va ser una decisió ràpida ni fàcil. Li vaig donar moltes voltes.

Per què creu que la va anar a buscar?

Que mai hagués militat en un partit polític no vol dir que no estigués molt vinculada a l’activitat social de Palafolls. Jo vaig néixer aquí i conec a tothom… i tothom em coneix a mi. L’alcalde va pensar que una persona amb el meu perfil podria ajudar-lo a fer una política de proximitat, de carrer, de conèixer els problemes i les necessitats reals de tots els veïns.

Regidora d’Esports i de Cultura no és poca cosa…

I Parcs i Jardins també! (riu). Al final es tracta d’estar molt prop dels ciutadans i ajudar-los en el seu dia a dia. Tant les activitats esportives com culturals són una forma de fer poble, d’estar tots connectats a través de les accions que es duen a terme, que són moltes.

Quina salut esportiva té Palafolls?

Gaudeix d’una gran salut, l’hi asseguro. De fet, tenim un problema. Comptem amb dos pavellons i hi ha tanta activitat, tanta demanda d’entrenaments i partits, que pràcticament entre setmana tanquem les dues instal·lacions a les dotze de la nit.

Quantes entitats conformen el món esportiu de Palafolls?

Som un municipi d’una mica més de nou mil habitants i tenim més de 500 llicències esportives. Comptem amb equips de futbol, futbol sala, bàsquet, patinatge, escacs, atletisme, judo, taekwondo, Moi Tai, petanca i el SAFIR Team, una entitat esportiva que fa competicions de muntanya, ciclisme, running…

Quin pressupost té la Regidoria d’Esports?

Uns 60.000 euros aproximadament.

El Palauet és tota una icona arquitectònica…

El nostre alcalde, que és metge, coneixia l’arquitecte japonès Arata Isozaki, que pels Jocs Olímpics de Barcelona va presentar dos projectes per construir el Palau Sant Jordi, el que finalment va ser escollit i el que ara tenim a Palafolls, el Palauet. És clar que el nostre el va adaptar a les necessitats del poble.

Té la sensació que, esportivament parlant, Palafolls està ‘desconnectat’ del Maresme?

No exactament, però sí que és cert que, per proximitat, molts dels nostres equips competeixen en lligues de Girona, principalment de la Selva, però òbviament ens sentim molt orgullosos de ser maresmencs.

Quins esportistes destacaria?

En atletisme hem tingut a una campiona de Catalunya en pes i a Ainhoa Fitó, campiona també de Catalunya en 1.000 metres de pista coberta. A més, el nostre equip infantil de futbol sala està en la categoria més alta i comptem amb bons triatletes, com Anna Rovira.

Què li falta a Palafolls?

Volem arreglar i ampliar la pista d’atletisme, un esport molt arrelat en el nostre municipi. Voldríem canviar la pista de terra per una de sintètica i ampliar-la, de 250 metres fins als 400. Forma part d’un projecte que s’està estudiant amb una empresa que explotaria també el camp del futbol.


El Palauet, tota una icona

Alcalde: Valentí Agustí Bassa (PSC)

Habitants: 9.171 (2017)

Superfície: 16,47 km2 (556,83 hab./km2)

Lloc web: www.palafolls.cat

Principals instal·lacions esportives:

Poliesportiu Palauet

Obra de l’arquitecte japonès Arata Isozaki, el mateix que va dissenyar el Palau Sant Jordi de Barcelona pels Jocs Olímpics, és tot un símbol del poble i una de les millors instal·lacions esportives del Maresme. Es va inaugurar l´any 1996 i consta d’una pista central de 38×18 metres i dues pistes transversals de minibàsquet. Està preparat per poder practicar els esports de patinatge, voleibol, bàsquet, handbol i futbol sala.

La Figuerassa Arena

Acull activitats esportives de futbol sala, bàsquet i patinatge, atletisme a la pista exterior.

Palastadium Lluís Moner

Consta d’un camp de futbol central de 100×60 metres o dos camps de Futbol Set. Quatre vestuaris pels esportistes i un per l’àrbitre responsable.

Piscina descoberta

Equipament que obre de finals de juny a mitjans de setembre. Els mesos d’estiu s’hi imparteixen cursos de natació.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments