Connect with us

Ajuntaments

Malgrat organitza un històric Campionat d’Espanya de Muay Thai

Malgrat de Mar segueix apostant fort per la promoció esportiva en el municipi. I ja ha aconseguit, a més, ser tot un referent en l’àmbit català en una de les disciplines esportives que amb més força han emergit en els últims anys: el Muay Thai.

Els dies 9, 10 i 11 de març, el Pavelló Germans Margall acollirà el Campionat d’Espanya d’aquesta especialitat en categoria infantil, cadet, júnior i sènior, tant masculí com femení, i en els seus diferents pesos. Per primera vegada en la història d’aquest esport a Espanya s’ha aconseguit unificar a les diferents associacions de Muay Thai i competiran sota un únic organisme regulador, la Federació Espanyola de Kick Boxing i Muay Thai (FEKM) i, per delegació, la Catalana (FCKBMT). Aquest fet sense precedent ha aconseguit el reconeixement del Consell Superior d’Esports que, per tant, li dóna oficialitat.

L’organitzador de l’esdeveniment és Álex Baena, director tècnic de l’Associació de Formació Esportiva (AFE) Malgrat, seleccionador català de Muay Thai i responsable del Top King Training Center de Malgrat de Mar. La selecció de Baena va aconseguir l’any passat 19 medalles (17 d’or) en el Campionat Nacional de Màlaga.

Del Top King, i en molt pocs anys de treball, ja han sortit nombrosos       de     Catalunya, Espanya i fins i tot europeus, bé amateurs o professionals: Pedro Tarifa, Ibrahima Njie, Alejandro Muñoz, Mohamed Ben, Mohamed Njie, Adeel Nawaz, Stella Ortíz, Neila Fernández, Manuel Pavón, Carlos Martínez i Marc de la Rosa.

El 9, 10 i 11 de març, el Pavelló Germans Margall acollirà als millors lluitadors

Baena també és entrenador del lluitador més internacional del centre, el català d’origen pakistanès Khyzer Hayat, sobrenomenat ‘The Destroyer’, esportista professional. Ha competit amb èxit en nombrosos països, com Tailàndia, Mèxic, el Marroc i cada any lluita cinc o sis vegades a la Xina, on és molt famós. Khyzer és considerat un dels millor de la seva categoria (63,5 quilos) a Espanya. És el mirall en el qual es miren tots els nens del centre que comencen en aquest esport.

Álex Baena explica que “l’afició que hi ha en el Maresme per les arts marcials i els esports de contacte és impressionant”. No s’equivoca. El seu club, amb el suport de l’Ajuntament de Malgrat, ha organitzat els quatre últims campionats regionals. “El campionat d’Espanya que celebrem ara és molt important perquè d’aquí sortiran els equips nacionals que representaran Espanya en el proper mundial de Cancún (Mèxic)”.

El Muay Thai, conegut també com a boxa tailandesa o l’art de les vuit extremitats, és un art marcial i esport de contacte tailandès, que es desenvolupa per mitjà de cops amb tècniques combinades de cames, punys, tíbies, genolls, i colzes, a més d’alguns escombratges. Avui dia el Muay Thai s’ha convertit en l’esport nacional del Regne de Tailàndia.

Malgrat de Mar acollirà els dies 9, 10 i 11 de març a més de 300 participants de tots els racons d’Espanya. Una gran oportunitat per potenciar l’oferta turística i esportiva del Municipi i del Maresme.


Les noies del patinatge artístic, al Campionat d’Espanya

El CEMPA, Club Esportiu Malgratenc Patinatge Artístic, s’ha classificat per sisè any consecutiu per disputar el Campionat d’Espanya de la modalitat de ‘Xou Grup Gran’, format per esportistes des dels 16 fins als 30 anys. La classificació la van obtenir en el Campionat de Catalunya disputat a Reus (Tarragona), on van quedar setenes classificades gràcies a la coreografia anomenada ‘Somorrostro’. Ara acudiran al Nacional que se celebrarà a Avilés els dies 9 i 10 de març.

L’equip de Xou Gran està format per: Júlia Turró (entrenadora i patinadora), Núria Aranyó (tècnica),Sara Albaladejo, Zoe Aparicio, Herènia Carbonell, Anna Mengis, Joana Mengis, Laura Crosas, Anna Dalmau, Marta Dalmau, Alba Espada, Carlota Fernández, Paula Fontrodona, Ariadna Jiménez, Alba Kerber, Lídia Moreno, Cynthia Sánchez, Paula Serrano, Mercedes Ramírez i Anna Robert. Felicitats a totes les integrants del CEMPA pel seu entusiàstic treball.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments