Connect with us

Futbol

INVENCIBLES: VALORS… I COR

L’esport no és exclusivament guanyar, competir i aixecar trofeus. És molt més, per això la història d’Invencibles és una història bella i digna de ser coneguda. Invencibles és l’equip de futbol adaptat que tindrà a partir d’aquesta temporada el CF Sant Cebrià de Vallalta. Una idea, un projecte, que ja és una realitat.

Sandra Surís, veïna de Sant Cebrià, educadora social, al costat d’un ampli grup de voluntaris (psicòlegs, integradors socials i entrenadors), estan darrere d’Invencibles: “Volem oferir l’oportunitat i les eines necessàries perquè infants i joves amb diversitat funcional puguin gaudir del futbol com a mitjà per treballar i potenciar les seves habilitats i descobrir tots aquells beneficis que proporciona aquest esport quan es treballa des de l’educació i els valors”, ens explica la Sandra.

Un dels entrenaments que el grup de voluntaris duu a terme amb els integrants de l’equip Invencibles

El resultat no ha pogut ser més exitós. Després d’unes setmanes de portes obertes i d’haver visitat algunes escoles, l’equip ja està llest per començar a jugar. Hi ha apuntats deu jugadors/es, des dels quatre fins als setze anys, que ja estan entrenant. Alguns venen des de Malgrat, Calella, Hostalric i Sant Cebrià, és clar.

De moment no prendran part en cap competició reglada, però sí que participaran en tornejos i partits amistosos. Han arribat a un acord de col·laboració amb el Club Escola de Futbol Can Mir de Rubí i també amb el Consell Comarcal de Tarragona.

Els objectius específics d‘Invencibles són:


Treballar per al desenvolupament integral d’infants i joves amb diversitat funcional a través del futbol
Millorar les habilitats socials, la comunicació assertiva, l’autonomia, la cooperació i la cohesió entre els participants
Fomentar el treball en equip, la superació i la igualtat al terreny de joc
Oferir diversió, participació i seguretat
Utilitzar el futbol com a eina educativa
Potenciar hàbits saludables a través de l’esport
Promoure els drets i la inclusió dels infants I joves amb diversitat funcional

Sandra Surís també destaca que “som un equip conformat per persones que creiem en l’educació com a eina per canviar el món, i hem unit les nostres motivacions i entusiasme per crear un equip de futbol que pugui oferir molt més que esport.

L’equip al capdavant d’Invencibles: Lluc Sau Roca, Toni Rubio González, Andrés López López, Guillem Medina Barrieras, Cristina Font Serrat, Ana Jorge Báez, Daniel Comino Muñoz i Sandra Surís Pérez.

Creiem que tots els infants i joves tenen capacitats úniques i es mereixen un acompanyament de qualitat per poder potenciar-les i millorar-les a través de l’esport.

Tot això, a més, amb un context immillorable: les instal·lacions esportives de Sant Cebrià de Vallalta, un complex esportiu situat en un entorn privilegiat, ric en biodiversitat i a la falda del massís del Montnegre.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Futbol